HABERLER>GÜNCEL
4 Kasım 2013 Pazartesi - 09:24

İzmir’deki okulda şok uygulama: Velilere temizlik!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 1100 öğrencinin eğitim gördüğü Agah Efendi İlköğretim Okulu'nda, öğretmenler ve sınıf anneleri tarafından sınıf temizliğine zorlanan veliler isyan etti. Okula temizlik parası ödedikleri halde çocuklarının önünde temizlikçi muamelesi gördüklerini belirten çok sayıda veli, uygulamanın kaldırılmasını istedi.

İzmir’deki okulda şok uygulama: Velilere temizlik!

İZMİR - Karabağlar'ın gözde okullarından 20 derslikli Agah Efendi İlköğretim Okulu'nda yalnızca iki temizlikçinin bulunması nedeniyle veliler sınıf temizliğine çağrıldı. Öğretmenlerin önerisi ve sınıf annelerinin baskısıyla, her sınıf için her gün iki velinin öğle saatlerinde okula gelip derslikleri temizlemesi istendi.

Habertürk Egeli’den Mehmet İnmez’in haberine göre çocukların daha sağlıklı ortamda ders görmesini isteyen bazı veliler, masaları bezlerle silip, yerdeki toz ve pislikleri faraşlarla topladı. Okulun ilk günlerinde bazı velilerin sınıf camlarının yağmurdan dolayı pislenmesi sebebiyle camları da sildiği de ortaya çıktı.

TEMİZLİK LİSTESİ ASILDI
Bazı velilerin temizliğe gelmemesi üzerine sınıf anneleri tarafından temizlik nöbet listesi hazırlandı. Bazen haftalık bazen de aylık olarak hazırlanan çizelgede her gün için iki veli görevlendirildi. Çocuklarını bakıcı ve servislerle gönderen velilere ise çocukları aracılığıyla "Temizlik listesi astık. Anneniz listedeki gün gelip sınıfı temizleyecek" şeklinde haber gönderildiği belirtildi.



VELİLER İSYAN ETTİ
20 derslikten en az 10'unda annelerin temizliğe zorlandığını belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen bir veli, "Her ay okula 10 lira para gönderiyoruz. Bu paralar nereye gidiyor. Okulun temizlikçisi var, biz gelip temizlik yapıyoruz. Çocuklarımızın önünde hem küçük düşüyor, hem de onlar sınıftayken temizlik yapıyoruz. Onların sıralarını sildiğimiz yetmiyor gibi, öğretmenin masasını ve koltuğunu da siliyoruz" dedi. Bir erkek veli ise eşinin rahatsız olduğunu söyleyerek, "Üç çocuğumuz var ve eşim rahatsız. Evde temizlik yapamıyor, sınıfta mı yapacak? Bir de temizlik listesi hazırlayıp, asmışlar. Çocuklarımızla 'Anneniz temizliğe gelsin' diye haber gönderiyorlar. Tehdit eder gibi de, 'Siz temizlemezseniz, çocuklarınıza temizletiriz' diyorlar. Biz ve çocuklarımız temizlikçi değil. Aylık 10 lira para veriyoruz. Neden o parayla temizlik yapılmıyor" diye konuştu.

OKUL YÖNETİMİ NE DEDİ?
Okul yönetimi, "Yapılan uygulamanın okul yönetimiyle bir alakası yoktur. Bizim iki temizlikçimiz var, her gün sınıfları temizliyor. Hiçbir veliyi zorlamadık ve liste yapmadık. Sınıf anneleri ve veliler kendi aralarında böyle bir liste ve uygulama yaptılarsa, bilemeyiz. Biz kimseye zoraki sınıf temizletmiyoruz" dedi. (HT Egeli)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cylonerub 4 Kasım 2013 Pazartesi 15:02

Trajikomik bir durum, Çocuklarının temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürmesi için canla başla uğraşan vefakar anneler, ve bir türlü maddi olanaklarını düzenleyemeyen eğitim bakanlığı personeli yanlış hatırlamıyorsam maddi olanakları en güçlü bakanlık olan diyanetin bu ihtiyaçları karşılamak için yeterli bütçeyi temin edebileceğini düşünüyorum sonuçta eğitime gerek Allah (cc) ayetleri gerekse hadis i şerifler var. Fatih gibi devletin dev bir proje var, teknolojiye yönelik yatırımlar yapılıyor bence eksiklikler de kapsam genişletilerek giderilebilir. Bunu devletimiz başarabilir. Ne vefakar aileleri nede yüce devletimizi küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok. Bahane ve sorumluluk almamakla yıllardır zaman geçirildi zaten.

Yorumu oyla      13      8  
hasan gürsel altuğ 4 Kasım 2013 Pazartesi 13:17

Her okulda temizlikçi hademe var .Ama okul müdürleri temizlikçilere iş yaptıramıyor.Herkes kapağı devlete atayim yattığım yerden maaş alayim derdinde.

Yorumu oyla      17      5  
4 Kasım 2013 Pazartesi 11:31

yönetim doğru söylemiş sade ce birin ci sınıflara özgü olan bir uygulama veliler özellikle anne ler toplanıp karar alıyor lar ay da birkere örtüleri perdeleri sınıfın tozunu alıyor lar okulun temizlik personeli perdeleri masa örtüleri ni evine götürüp yıkar mı ben olsam yıkamam

Yorumu oyla      11      5  
4 Kasım 2013 Pazartesi 11:23

temizlik çi muamelesi görüyoruz demiş veliler ,yani aşağılama kompleksi yapmışlar, birtane veli temizlesin haftada bir gün ay iki gün günlerini veliler toplanıp karar versin ler son ra da temizleyecek olana da el emeği olarak harçlık versin ler o da çocuğuna rahatlık la harçlık veren anne olur aynı çiğli de olduğu gibi bizler niye halimizden şikayetçi değiliz aynı uygulama var burda ,evi pisleyenler ken di çocukları değil mi evini temizleyen ler kendilerini temizlik çi anne mmi görüyor ve ya hizmet çi annemmi olmuş oluyor gerekir se anne si müsait olmayan larımn da babaları temizlik yapması lazım HANİ KAMU MALLARI HEPİMİZİN MALIY DI hem de çocuklarımızın olduğu bir bina

Yorumu oyla      12      6  
hüseyin ahmetoğlu 4 Kasım 2013 Pazartesi 10:53

tabi ki okullar da para yok diye inim inim inlerken hiç kimseni farkında olmadığı ve veliler köle gibi kullanıldığ.oysa okullar dahakikakkte gelirleri ile kendi kendilerine yetecek kadar akarları vardır.MEB kantin genelegesini kantinciler odasının hazırladığı şekli ile uyguladığı için kantin ihalelerini birilerine peşkeş çekiyorlar adeta.birilerin cepeleri dolarken veliler süpürüyor.lütfen ayanın ve uyandırın.sağlık bakanlığınınz uygulamalarını uygulamasıu halinde her okula kendine yetecek derecede gelir elde edecektir.yazıktır yetti artık yıllardır okullar sömürülüyor uyanaın artık ey veliler kız lisesi kantini Atatürk lisesi kantinleri kiraları gülünçç rakamlar herkes kendi okulunu ve millieğitim bakanlığını topa tutusun

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uludağ'da şaşırtan yangın: 10 hektar kül oldu
Kış turizminin önemli merkezlerinden Bursa Uludağ'da, akşam saatlerinde ...
Bunun adı ikinci bahar: Artık emekliler de...
Boğaziçi Üniversitesi, Harvard Üniversitesi ile birlikte emeklilere üniversite ...
Astsubaylardan iki ay içinde rekor istifa
TSK'da hızlı ayrılık yaşanıyor. İki ay içinde 1308 Astsubay TSK'dan ayrıldı. ...
 
Binlerce Alevi 'eşit yurttaşlık' için toplandı
Alevi Dernekleri ve Kurumları tarafından Kadıköy İskelesi'nde 'Eşit Yurttaşlık' ...
Askeriyede 'dangalak' tazminatı!
Astsubay, kendisine hakaret eden binbaşıdan 8 bin lira tazminat kazandı.
O yazar 'kastımı aştım' dedi ama Pavey'e yine...
Şafak Pavey hakkında 'Bu ilk yalanı değil. İsviçre de 1 çocuğu kurtarmak ...
 
Mağdurum dedi, sanık oldu: Hapis yatabilir
Modacı Barbaros Şansal’ın ‘Kaçırıldım’ iddiası üzerine başlatılan soruşturmada ...
İzmir'de ilköğretimde yeni dönem: Kamyonla taşıma
Menemen Doğa, Yanıkköy, Belen ve Hasanlar mahallelerinde oturan öğrenciler, ...
Milli Piyango'nun büyük ikramiyesi belli oldu
Milli Piyango, yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesini 50 milyon lira olarak belirledi.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva