HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2018 Çarşamba - 16:29

İzmir’deki o belediye başkanı için flaş iddia: ‘At sinekleri atları rahatsız eder’ dedi ve işçiyi kovdu!

Tire Belediyesi’nde çöp kamyonu şoförü olarak 14 yıldır görev yapan ve taşerondan kadroya geçtikten sonra maaşında düşüş yaşayan Hüseyin Aykaç, BİMER’e yaptığı şikayet sonrasında işten atıldığını iddia etti. Aykaç, Başkan Çiçek’in, ‘At sinekleri atları rahatsız eder’ dediğini aktardı.

İzmir’deki o belediye başkanı için flaş iddia: ‘At sinekleri atları rahatsız eder’ dedi ve işçiyi kovdu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Tire Belediyesi’nde 14 yıldır çöp kamyon şoförü olarak görev yapan Hüseyin Aykaç, taşerondan kadroya geçmesine rağmen maaşında düşüş yaşaması sonrasında Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulunduğunu ve işten atıldığını iddia etti.

Geçtiğimiz Nisan ayında sendika ve emek örgütlerinin mücadelesi sonrasında kadroya geçen Tire Belediyesi’nin taşeron işçilerine yeni haklarının yansıtılmadığı belirtildi. Ayrıca 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) geçici 24’üncü maddesinde belirtilen mali ve sosyal hakların da bordrolara ilave edilmediği aktarıldı.

Gelişmelerin ardından maaşlar bordrosuna itiraz eden, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve muhasebedeki yetkililerle görüşen işçi Aykaç sonuç alamayınca şikayetini BİMER’e iletti.  Sonrasında Aykaç’ın ilk olarak belediyedeki görevi değiştirildi. Aykaç Mayıs ayında ise ‘kavga çıkardığı’ sebebiyle işinden atıldığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tire İlçe eski Başkanı Şenol Sardoğan’ın taşeron şirketinde çalışan ve daha sonra kadroya geçen işçi Aykaç,  Egedesonsöz’e konuştu. Önemli bilgiler veren Aykaç ayrıca Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile yaşadığı ilginç diyaloğu anlattı.

ŞİKAYET ETTİM 3 GÜN SONRA HESAPLARIMIZA PARA YATIRDILAR!
İlk olarak BİMER’e yaptığı şikayete değinen Aykaç, “Benim saklı, gizli işim yok. Maaşların eksik olduğunu görünce ‘ben bunu şikayet ederim’ demiştim. 16 Mayıs’ta maaşlar yatırıldığında belediyede tepkiler vardı ama kimse sesini çıkarmadı. Maaşları aldık, parayı eksik görünce muhasebeciye söyledim. ‘Biz taşeron şirketten daha fazla alıyorduk, şimdi daha az alıyoruz’ dedim. Bizimle dalga geçer gibi, ‘Şenol Hoca size fazla para veriyordur’ dedi. ‘Ben bunu BİMER’e şikayet edeceğim’ diye cevapladım. 19 Mayıs’a kadar kimse ses çıkarmadı. Biz çöp biriminde yaklaşık 60 kişiyiz. Diğer birimlerde de mağdur olan arkadaşlarımız var ama kimse ses çıkarmıyor. Ben şikayet edeceğim deyince bana kızdılar. 19 Mayıs’ta şikayette bulundu. 22 Mayıs’ta bizim hesaplarımıza ilave para yatırdılar. Şikayet etmesem üzerine yatacaklardı” dedi.

MAAŞIM EKSİK DİYE ŞİKAYET EDİYORUM, GÖREVİMİ DEĞİŞTİRİYOR, DÜŞÜK MAAŞLA ÇALIŞTIRMAK İSTİYOR!
Belediye Başkanı Çiçek’in personelle yaptığı toplantıya değinen Aykaç, “Belediyede başkanı daha sonra bizimle toplantı yaptı. ‘Kim şikayet etti?’ dedi. ‘Ben şikayet ettim’ diye söyledim. Saygısızlık da yapmadım, yapmam da zaten. ‘Neden şikayet ettin?’ diye sordu. ‘Maaşlarımız eksik olduğu için başkanım’ dedim. ‘Tamam otur’ dedi. 24 Mayıs’ta bana görevlendirme yazmış, ‘kamyon arkasındadır’ diyor. Ben 14 senedir kamyon şoförüyüm. Onlar bin 600 lira alıyor biz 2 bin lira alıyoruz. Ben maaşım eksik diye şikayet ediyorum, beni daha az maşla çalıştırmak istiyor. Ben de tüm bu süreci avukata anlatım. Bordroları verdim. İş davaya gitmiş. Arabulucu geldi. Ben görüşmedim. Avukatımla görüşün dedim” açıklamasında bulundu.

HEM TAZMİNAT HEM İŞSİZLİK MAAŞI VERMEMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR
İşten atılma sürecini açıklayan Aykaç, “Devamsızlıktan dolayı beni işten çıkarmışlar. Ama kodlama uygulamışlar, iş yerinde kavga etti ayrıldı demişler. İŞKUR’daki arkadaş bana söyledi. ‘Ben sana işsizlik parası veremem. Sen orada kavga etmişsin’ dedi. Ben orada 14 senedir çalışıyorum. Değil kavga etmek tartışmam yoktur. İşsizlik parası almayayım diye böyle bir şey yapmışlar. İşten atıyorlar, tazminat da vermiyorlar. Avukatım alacağız diyor. Hem tazminat verilmemesi hem de işsizlik maaşı almamam için uğraşıyorlar” dedi.

25 MAYIS’TAN BERİ İŞSİZİM
Aykaç, “25 Mayıs’tan beri çalışmıyorum. 2 tane çocuk okutuyorum. Hepsi de biliyorlar. Ama yapacak bir şey yok. İyi kötü idaremi yapıyorum. Ben köylüyüm ama diğer arkadaşlar ne yapacak? Şenol Hoca’nın taşeron firması bize para veriyordu, belediyeye geçtik bize para vermek istemiyorlar. Bu nasıl iş anlamadım. Biz Şenol Hoca’nın şirketindeyken son ay 2 bin 200 kira para almışız. Belediyeye geçtik 2 bin 30 lira aldık. 170 lira kayıp. Bizim paramızun üstüne para konacağına geriye geldi. Ben de buna isyan ettim” açıklamasında bulundu.

‘AT SİNEKLERİ ATLARI RAHATSIZ EDER’ DEDİ
Başkan Tayfur Çiçek’in toplantı salonunda kendisine bakarak, “At sinekleri atları rahatsız eder” dediğini aktaran Aykaç, “Bizi sinek gibi gördü gözünde ama 8-9 ay sonra kendisi nasıl olacak bakalım. Allah 9 ay sonra oradakilere sabır versin” ifadelerini kullandı.

SÜREÇTE NELER YAŞANMIŞTI?
Nisan ayında kadroya geçen taşeron işçilerin bordrolarına kazandıkları sosyal ve mali hakların ilave edilmediği belirtilmişti. Ayrıca çok sayıda personelin aylığında kesinti yapılmıştı.

Yaptırıma maruz kalan ve tepkilerini dile getiren işçilere belediye idaresi tarafından baskı yapıldığı öne sürülmüştü. Çok sayıda personelin gecenin geç saatlerinde gizlice toplantı yaptığı öğrenilmişti. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in, “Bordrosu hakkında bilgi verenlerin iş ilişkisini keserim” dediği iddia edilmişti. Çiçek’in işçileri toplantıya çağırdığı aktarılmıştı.

Belediyenin yakacak, yemek, çocuk, bayram yardımları, tazminat ve mesai konularında işçileri dezavantajlı konuma sokması çok sayıda vatandaş, işçi aileleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) temsil eden Tire Belediyesi’nin bu uygulamasının parti örgütünde ciddi rahatsızlığa yol açtığı belirtilmişti.  Tire Belediyesi’nin İzmir’deki CHP’li belediyeler arasında sendika örgütlenmesinin bulunmadığı tek kamu kurumu olmasına da partililerin tepki gösterdiği vurgulanmıştı.

 
Başkan Demirağ'ın acı günü: Babaya son veda...
 
Altınordu'ya büyük piyango: İşte aldıkları ücret!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adnan yılmaz 12 Temmuz 2018 Perşembe 09:36

bu işçiye destek olun ağalar

Yorumu oyla      10      5  
12 Temmuz 2018 Perşembe 08:47

chp'nin niye iktidar olamadığının göstergesidir bu.

Yorumu oyla      10      6  
izmirli 11 Temmuz 2018 Çarşamba 20:10

Hiç Olmamış Bu olay. İşçi hakkını savunuyor diye suçlu olamaz. İşten emekten yana CHP li Ve Akp li vekilere bir vatandaş olarak çağrımdır bu işçinin yanında durun siyaset yapmadan haklının yanında olduğunuzu görelim yok öyle sokak sokak gezip ben sizin yanınızdayım demek görelim bakalımç

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da aile boyu tasarım
Karabağlar Belediyesi, çocukların tatillerini daha verimli geçirmelerini ...
Buca'da Srebrenitsa yası
İnsanlık tarihinin en büyük soykırımlarından biri olarak kabul edilen ...
Bornova'da rekor: Her ay 1.250 çocuk!
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Muhammet Yıldız Spor Tesisleri'ndeki yüzme ...
 
Selçuk'ta 15 Temmuz buluşması
Selçuk Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir ...
Karşıyaka'nın yeni sahnesi hazır
Karşıyaka Belediyesi, kentin en gözde kültür ve sanat merkezlerinden biri ...
Konak'ta ölüm içkisi operasyonu!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta bir evde sahte içki imalatı yapıldığı ...
 
Kocaoğlu'ndan 'kurultay' için yeni mesaj: Değişim tehdit değil, fırsattır!
24 Haziran seçimleri sonrasındaki "kısa" açıklamasıyla Cumhuriyet Halk ...
Bornova’da hayata engel yok!
Bornova Belediyesi, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için hizmetler ...
Kemalpaşa 'halk günü'nde buluşuyor
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, her fırsatta hemşerileri ile bir araya gelmeye devam ediyor.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva