HABERLER>GÜNCEL
15 Şubat 2017 Çarşamba - 11:18

İzmir’deki ‘kız kardeşler’ vahşetinde karar için top bakanlıkta!

Anneleri Gülseren Süngü'yü, 24 yerinden bıçaklayarak öldüren 2 kardeşten Şeyda Pınar 20 yıl, Beyza Pınar ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, kararın bozulmasını istedi. Ancak Yargıtay 1'inci Dairesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görüşünü almadan karar vermek istemedi.

İzmir’deki ‘kız kardeşler’ vahşetinde karar için top bakanlıkta!

İZMİR - Aliağa 525 Sokak'ta 13 Eylül 2013 tarihinde meydana gelen olayda, eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla birlikte yaşayan ve birahanede garsonluk yapan Gülseren Süngü'nün cesedi, eve gelen minibüs şoförü erkek arkadaşı E.Ş. tarafından bulundu. Polisin ifadelerine başvurduğu kadının kızları Şeyda Pınar ve Beyza Pınar, annelerinin sabah saatlerinde kendilerine para verip, “İzmir'e gezmeye gidin" dediğini, bu nedenle evde bulunmadıklarını söyledi. Çelişkili ifade veren kız kardeşlerden birinin ayaklarındaki kan izinden şüphelenen polisin ayrı ayrı yaptığı sorgu sonrasında, annelerini öldürdükleri belirlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 2 yıllık Muhasebe Bölümü'nü kazanan Şeyda Pınar'ın okulunu yarım bırakıp kaydını dondurduktan sonra döndüğü Aliağa'da sık sık annesi Gülseren Süngü'yle kavga ettiği öğrenildi. Olay günü de birahanede çalışan anneleriyle konuşup eve erkek getirmemesi yönünde söz alan kız kardeşlerin, kontrol amacıyla saat 06.00 sıralarında uyanarak annelerinin yanına gittikleri belirlendi. Kızlarının kendisini kontrol etmelerine sinirlenen Gülseren Süngü'nün iddiaya göre mutfaktan bıçak aldı. Burada çıkan boğuşmada, Süngü, kızları tarafından elinden alınan bıçakla öldürüldüğü belirtildi.

KARDEŞLERİN BİRİSİ 20, DİĞERİ 10 YIL CEZA ALDI
İki kız kardeş hakkında Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalar sonunda mahkeme heyeti üst sınırdan tahrik indirimi uyguladı, abla Şeyda Pınar 20, Beyza Pınar ise 10 yıl hapis cezası aldı.

Ağır tahrik indiriminin üst sınır değil alt sınırdan uygulanmasını isteyen kız kardeşler, cezayı çok bularak Yargıtay'a gitti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da, yüksek mahkemeye sunduğu mütalaasında kız kardeşleri sevindirdi. Mütalaada savcılık, annelerini bıçaklayıp öldüren iki kız kardeşin aldığı cezayı çok bulup TCK'nın 29'uncu maddesi gereğince, 'makul oranda indirim verilmesi gerekirken, asgari oranda indirim yapmak suretiyle sanıklara fazla ceza verildiğini' gerekçe gösterip bozma istedi.

YÜKSEK HAKİMLER GÖRÜŞ ALMADAN KARAR VERMEDİ
Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bozma isteğine rağmen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi hakimleri buna uymadı ve dikkat çeken bir karara imza attı. Yüksek hakimler, bu yönde bir talep olmamasına rağmen kurbanın anne ve kadın olmasından dolayı, Aile ve Sosyal Bakanlığı'ndan konuyla ilgili görüşünün sorulmasına karar verip dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

BAKANLIK AVUKATLARI DA CEZAYI ÇOK BULDU
Görüşleri alınan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları, dosyaya müdahil olduktan sonra da mahkemeye taleplerini sundu. Buna göre, bakanlık avukatları, katil kız kardeşlere, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görüşünün aksine 'haksız tahrik' ile 'iyi hal indirimlerinin' fazla uygulandığını bu nedenle de az ceza verildiğini savunup kararın bozulmasını istedi. Dosya tekrar gönderildikten sonra Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi ya kararı onayacak, ya da bozacak.

Kız kardeşlerin avukatı Hakan Turan, “Ben müvekkillerimin fazla ceza alacaklarını düşünmüyorum. Temyiz gerekçelerimiz ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görüşü aynı yönde. Kararın bozulacağını ve müvekkillerimizin daha az ceza almasını bekliyorum. Alt sınırdan ceza alacaklardır" dedi. (DHA)

 
Buca'da Sevgililer Günü için anlamlı konser
 
Bodrum mandalinası kozmetik sanayine giriyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeşehir öğrencilerinden 'can dostu' proje
Bahçeşehir Bornova Koleji FLL Robotik Takımı öğrencileri, “Hayvan müfettişleri” ...
TSK'dan El Bab açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), El Bab'da büyük ölçüde kontrol sağlandığını, ...
Şehit cenazesine giderken kaza: 1 şehit
Adana'da şehit cenaze törenine katılmak üzere yola çıkan yunus ekiplerinin ...
 
Alsancak’ta yangın merdiveni krizi!
İzmir’de kentin işlek yerlerinden Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde ...
10 gün sonra mutlu son: Ve o köpek kurtarıldı
İstanbul Beykoz’da 70 metrelik kuyuya düşen köpek, ekiplerin yaptığı çalışmaların ...
El Bab'da görev artık SAS'ta!
El Bab’da büyük oranda kontrolü sağlayan TSK, mahallelerde mayın, bubi ...
 
İstanbul'u kana bulayacaklardı!
Terör örgütü PKK'nın hain planları, polisin yaptığı operasyonla engellendi. ...
Korkunç sır: Öğrenciler taciz dehşetini anlattı!
Ankara’da bir lisenin yurdunda kalan erkek öğrencilere cinsel tacizde ...
Amanos Dağları'ndaki PKK hedeflerine hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Amanos Dağları'nda tespit edilen terörist ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva