HABERLER>YAŞAM
1 Temmuz 2014 Salı - 11:58

İzmir'deki 'karakolda dayak'ın yeni görüntüleri çıktı

Karabağlar’da iki polis memurunun kimliği olmadığı için gözaltına aldıkları Fevziye Cengiz'i, karakolda dövmeleriyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntülerde, Fevziye Cengiz'in karakoldaki dayak olayından önce, polislerle tartışma anları, dayak yedikten sonra elleri ters kelepçeli olarak uzun süre diğer kişilerin arasında beklemesi ve iki polisin ona karşı elleriyle tehditlerini sürdürmesi de görüntülerde yer aldı. Bu arada, eşi Fevziye Cengiz'in dayak yediğinden habersiz olan eşi Mehmet Murat Cengiz'in, karakol dışında beklediği anların da kameralarca kaydedildiği belirlendi.

İzmir deki  karakolda dayak ın yeni görüntüleri çıktı

İZMİR - Karabağlar'da müzikhollere yönelik olarak 17 Temmuz 2011 tarihinde denetim yapan polis ekipleri, 'kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu' gerekçeleriyle gözaltına aldığı Fevziye Cengiz'i, aynı müzikholdeki diğer kişilerle birlikte karakola götürdü. Fevziye Cengiz, burada tartıştığı polis memurları H.Y. ve B.S. tarafından, karakolda ifade işlemlerinin yapıldığı odada elleri kelepçeli olmasına rağmen dövüldü.

Polislerden şikayetci olan Cengiz'in dayak yediği anların, karakoldaki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla da dayak olayı günlerce kamuoyunda tartışma konusu haline geldi. Bunun sonrasında da hem Fevziye Cengiz, hem polisler hakkında dava açıldı. Polis memurları H.Y. ve B.S., İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde işkence suçlamasıyla yargılanmaya başlandı. Yargılamayla ilgili bu ay başında mütalaasını veren savcı Göksel Er, işkenceden yargılanan 3 polisten H.Y. ve B.S.'e, 1.5 aydan 1 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi, Fevziye Cengiz dövüldüğü sırada perdeleri kapatan polis memuru N.A. için de 3 aydan 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Buna karşılık Fevziye Cengiz hakkında ise polislere hakaret ettiği ve direndiği gerekçesiyle 2 yıl 1 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi. Savcı, Polis Merkezi'nde iki polis tarafından yere yatırılıp kelepçelendikten sonra dakikalarca dövülen Cengiz'in 'gözaltına alınırken hakaret ettiği, tırmaladığı ve ittiğini' ileri sürdü. Savcı Er, görüntülere yansıyan dayağı işkence saymama gerekçesini ise "Sanık polislerin işkence kastı ile değil, kendilerine hakaret edilmesinden duydukları kızgınlıkla bu suçu işlemişlerdir" sözleriyle açıkladı.

Cumhuriyet Savcısının mütalaasına tepki gösteren Fevziye Cengiz'in avukatı Hanefi Yıldırım, "Bu tüm Türkiye'nin izlediği artık kafasına kazınan 5 dakikalık bir işkencedir. 18 yaşından küçüklerin izlememesi gereken görüntülerdi. Şimdi bu görüntüler için savcı kalkmış 'işkence değildi' diyor. Eğer bu işkence değilse nedir? Burada insanlarla dalga geçiliyor. İşkence adeta ödüllendiriliyor. Ama biz gerekli savunmalarımızı hazırlayıp ona göre son duruşmaya çıkacağız. İstenen bu cezalar kabul edilemez. Kaldı ki Yargıtay'ın da işkence konusunda önemli kararları var" dedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_06/2014_06_30/ba890523b0dd1b196416fd2ce00c11c0.jpg

POLİS ŞİDDETİ VE TEHDİDİNİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
İki polis memurunun, Fevziye Cengiz'i karakolda dövdüğü görüntülerin ardından bu kez karakolda aynı olayla ilgili diğer görüntüler de ortaya çıktı. Bu görüntülerde, Fevziye Cengiz'in karakolda, dayak olayından önce, kendisini döven polis memurlarıyla tartışma anları ile yine dayak yedikten sonra elleri ters kelepçeli olarak uzun süre diğer kişilerin arasında beklediği anların görüntüleri yer aldı. Görüntülere göre, müzikhollere yapılan denetimler sonrasında çeşitli gerekçelerle gözaltına alınan kadınlarla birlikte Fevziye Cengiz'in karakola getirildiği görüldü. Ardından Cengiz'in sık sık kendisine el hareketleriyle tehditler savuran ve sonrasında da kendisini döven polis memurlarıyla tartıştığı da yine görüntülerde yer aldı.

Bu tartışmalar sırasında Fevziye Cengiz'in dayak yediği odaya sokulma anlarının da güvenlik kameralarınca kaydedildiği saptandı. Bir süre sonra odada polisler tarafından dövülen Fevziye Cengiz'in, bu kez elleri ters kelepçeli olarak aynı polis memurları tarafından odadan çıkartıldığı ve diğer kişilerin arasına itildiği bölüm de görüntülerde yer aldı. Elleri kelepçeli olarak sık sık diğer polis memurlarının yanına giden ve kelepçenin çıkarılmasını isteyen Fevziye Cengiz'in bu isteğinin geri çevrildiği, onun da uzun süre diğer kişilerin yanında beklediği görüldü.

Bu arada, eşi Fevziye Cengiz'in karakol içinde dayak yediğinden habersiz olan kocası Mehmet Murat Cengiz'in, dışarıda beklediği anların da kameralarca kaydedildiği belirlendi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piriştina: Babam beni diri tutuyor, kamçılıyor...
Gönül Soyoğul sordu, Buca'nın genç Başkanı Levent Piriştina yaşamını, ...
Flaş! Aya Yorgi’de yangın paniği: Süper yat kül oldu!
İzmir’in Çeşme İlçesi'nin Aya Yorgi Koyu'nda kıyıya yakın demirli motoryat, ...
İzmir'in yeni ulaşım sistemiyle sınavı
Uzun hatları iptal ederek otobüsleri metro, İZBAN ve vapurlara yönlendiren sistem hayata geçti.
 
İzmir’de şok iddia: Kavgayı merak etti, polis bileğini kırdı!
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, evinin arka sokağında çıkan kavgayı merak ...
İzmir'de 2 ayrı kazada 6 kişi yaralandı
Bergama ve Kınık ilçelerindeki iki ayrı kazada, biri viyadükten uçan, ...
Ege'de turist bayıltan sıcaklar başladı!"
Marmaris’te hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkınca, plaj ve su ...
 
İzmir'deki 5 liralık gasp cinayetine en ağır ceza
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, taksi şoförü 59 yaşındaki Hüseyin Sever'i ...
Gönül Soyoğul yazdı: Toplu taşıma mı toplu eziyet mi?
İki gün önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı ‘İzmir ulaşımında ...
'4 bin yıllık çınar' altyapıya mı kurban gidecek?
İzmir Bozdağ Subatan Yaylası'ndaki 4 bin yaşlarında olduğu öne sürülen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva