HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2021 Perşembe - 10:44

İzmir’deki ‘izdiham'a Valilik reçetesi: Okulda, camide aşıya yeşil ışık!

Koronavirüs salgını ile mücadelede uygulanan hızlı aşılama sürecinde İzmir'deki bazı hastanelerde  yaşanan aşı kuyruğu  hakkında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger "Alan sıkıntısı yok benim bildiğim kadarıyla. Eğer bir sıkıntı varsa bizler her türlü tedbiri alırız.  Yani camiden okuldan önce hastanelerdeki farklı poliklinikleri hizmete alınabilir, farklı alanlar oluşturulabilir" diye konuştu.

İzmir’deki ‘izdiham a Valilik reçetesi: Okulda, camide aşıya yeşil ışık!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Tüm dünyada koronavirüs ile mücadelede en etkili yöntem olarak görülen aşılama sürecinde ülkemizde de 18 yaş üstü tüm sigortalı çalışanlar ve 35 yaş üstü tüm vatandaşlar için aşılama sürecine geçilmişti.

Son aylara hız verilen aşılama ile birlikte ülke genelinde aşılananların sayısı 37 milyon 470 bin 754'i bulurken yaklaşık 4 milyon nüfusu bulunan İzmir'de ise  aşılanma sayısı 2 milyon 543 bin 263 kişiye çıkmıştı. Diğer yandan dün rekor kırılarak 1 milyon 416 bin kişi bir günde aşılanmıştı.

Aşılamada yaş sınırının her gün aşağı çekilmesi ve çeşitli meslek gruplarının da aşılanmaya dahil edilmesi ile birlikte günlük aşı hakkı kazanan sayının artması sonrası, İzmir'de bazı hastanelerde uzun aşı kuyrukları meydana gelmeye devam ediyor.

Hastanelerdeki yoğunluk hakkında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Egedesonsöz'e açıklamalarda bulundu.

BİZE İNTİKAL EDEN BİR SIKINTI YOK
İzmir'de koronavirüs aşılanması sürecinde gece saatlerinde hastanelerde yaşanan yoğunlukların sorulması üzerine açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bize intikal eden bir sıkıntı yok. Ancak böyle bir sıkıntının olması durumunda tabii ki yetkililer olarak hemen gerekli önlemleri alır arkadaşlarımız. Aşılama konusunda sağlık personellerimiz 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. Bize henüz gelen bir sıkıntı bulunmuyor. Ancak bizlere böyle bir talebin gelmesi halinde  gerekli çalışmaları yürütürüz" diye konuştu.

 BİR AN ÖNCE AŞI OLUNMASINI TEŞVİK EDİYORUZ
Dün SonSöz TV’de yayınlanan programa katılan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı'nın 'Okullarda, camilerde, spor salonlarında iyi bir planlamayla çok daha hızlı, güvenli ve konforlu aşılama yapılabilir" sözlerini de değerlendiren Vali Köşger, "Alan sıkıntısı yok benim bildiğim kadarıyla. Eğer bir sıkıntı varsa bizler her türlü tedbiri alırız.  Yani; camiden okuldan önce hastanelerdeki farklı poliklinikleri hizmete alınabilir, farklı alanlar oluşturulabilir. Bana intikal eden bir durum yok ancak şu anlık. Sağlık İl Müdürümüz ile bir görüşme gerçekleştirip, gerekli bir ihtiyaç olması halinde çözüm üretiriz. Biz vatandaşlarımızın bir an önce aşı olmasını her zaman teşvik ediyoruz" dedi.

İZMİR AŞILAMADA YÜZDE 53’E DAYANDI
Ülke genelinde özellikle sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirilen aşı karşıtı kampanyalar hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Köşger, "Şu anda bu tekin olmayan hastalığın tek çözümü vatandaşlarımızın aşılanması. Geliştirilmiş en iyi tedavi yöntemi bu. Dünya buna ikna olmuş durumda. Dünyada bu konuyla ilgilenen bütün akademisyenler aşılamayı öneriyorlar. Konuyla ilgili uzmanlık bilgisi olmayan şahıslarda farklı spekülatif sözler söylüyorlar ancak bunlarla ilgili bir gerçeklik payı bulunmuyor. Çip takmışlar diyenler bile var.  Bunlar tamamen spekülatif ve kafa karıştırıcı şeyler. Vatandaşlarımız bunlara itibar etmeksizin, bilim adamlarımızın, bilim kurulumuzun ve tüm dünyanın uyguladığı noktada süratli bir şekilde aşı olunması lazım. Ki bu salgından hemen kurtulalım. İzmir'de aşılamada yüzde 51'i geçtik ve 53'e dayanmış durumdayız.  Hızlı bir şekilde de vaka sayılarımız düşüyor. Tam kapanmadan sonra zaten vakalarda düşüş yaşanıyordu, bu aşılanmanın faydasının bir göstergesidir" diye konuştu.

 
CHP'li Sertel: Depremzedeler lütuf değil hak istiyor!
 
Karşıyaka’nın yeni kütüphanesi açıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 18 Haziran 2021 Cuma 16:00

VfV adlı yorumcu yazmak için yazıyorsunuz muhalefet kafası devam herkes aşı olacak ortalığı karıştırmayın yardımcı olun...

Yorumu oyla      2      3  
VfV 17 Haziran 2021 Perşembe 18:21

Sayın vali size intikal etmesi mi gerekli önlem almak için? Görmüyor musunuz bitmeyen kuyruklar? Tüm hastanelerde kuyrukta beklerken virüs kapacak insanlar.Çok mu zor bunu görmek?Hadi oralara gitmiyor,görmüyorsunuz gazete okuyup televizyon da mı izlemiyorsunuz?Bizi kıskanan Almanya 4-5 ay önce spor salonlarını depoları aşılama merkezlerine dönüştürüp vatandaşlarını medeni şekilde aşıladı.Biz Hindistan'dan hallice görüntülere devam...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yassıtepe Höyüğü'nde özel çalışma
Bornova Belediyesi’nin kazı çalışmalarına destek verdiği Yassıtepe Höyüğü’nde ...
Büyükşehir'de gergin meclis: Gündem 60 milyonluk borçlanma
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZBETON A.Ş'nin 60 milyon TL'lik ...
Aydın'da otizm merkezi ailelere derman oldu
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Aydın’ın eğitim hayatına kazandırdığı ...
 
Başkan Sandal'dan depremzedeleri sevindirecek anlaşma
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümden faydalanmak ...
Selçuk'ta müzik kursları yeniden başlıyor
Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik ...
Özuslu'dan 'temcit pilavlı' gönderme... Kiraz düellosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, sosyal medya ...
 
Mask Müzesi’ne ödül
Konak Belediyesi Necdet Alpar Mask Müzesi, Müze Özendirme Yarışması’nın ...
Bergama UNESCO şehirlerine uçurtma uçuracak
Kadim şehir Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 7.yıl ...
Ruhsatı iptal edilip rafa kaldırılmıştı... Belediye istasyon açacak!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un önceki dönem projelendirilmesine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva