HABERLER>GÜNCEL
20 Şubat 2017 Pazartesi - 14:02

İzmir’deki insanlık dışı paylaşıma savunma: Şakalaşma!

Suriyeli işçinin karnına diziyle bastırdığı fotoğrafı, altına 'Türk'ün Suriyeli'den intikamı' notuyla sosyal medya hesabından paylaşan ve büyük tepki çeken Hasan Kartal, olayın sanıldığı gibi şiddet içermediğini, şakalaşmadan ibaret olduğunu söyledi.

İzmir’deki insanlık dışı paylaşıma savunma: Şakalaşma!

İzmir'in Bornova İlçesi Ayakkabıcılar Sitesi'nde bir ayakkabı imalathanesinde çalışan Hasan Kartal, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kullandığı Şafak Kartal isimli hesabından bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta yerde yatan bir Suriyeli işçinin karnına diziyle bastırırken görülen Hasan Kartal, yanına da 'Türk'ün Suriyeli'den intikamı' notunu düştü. 'Yorumlar' kısmında ise olayın aslını soranlara Hasan Kartal, "Sabah işe geç gelmenin cezasını kestim" diye yanıt verdi.

16 Şubat Perşembe günü yapılan bu paylaşım sosyal medyada hızla yayılmaya ve tepki çekmeye başladı. Haber sitelerinde de konu edilen paylaşım üzerine çok tepki aldığını belirten Hasan Kartal olayı anlattı.

'İKİMİZ DE İŞÇİYİZ'
Suriyeli Mustafa ile aynı işyerinde çalıştıklarını söyleyen Kartal, "Benim işveren olduğum yönünde haberler var. Ben işveren değil, o iş yerinde işçiyim. İkimiz de kalite kontrol bölümünde çalışıyoruz. Mustafa 3-4 aydır bizimle çalışıyor. Gün içinde defalarca şakalaşırız. Ben bu fotoğrafı şakalaşırken çektim. Paylaşıp paylaşamayacağım konusunda çekişirken, fotoğrafı Facebook hesabımdan paylaştım. Yazdığım başlık hatalı oldu. O şekilde yazmamam gerekirdi. Ancak olayın içinde şiddet yok. Sadece şakalaşma var" dedi.

'TEHDİT EDENLER VAR'
Paylaşımın üzerine çok fazla tepki mesajı aldığını belirten Hasan Kartal, "Hakaret edenler, tehdit edenler var. Ben de cevap vermek yerine bir süreliğine hesabımı dondurdum. Olay ciddi olsaydı çok farklı şekilde tepki verebilirdim. Ancak olayın şaka olduğunu bildiğim için mesajlara yanıt bile vermiyorum" diye konuştu.

Mustafa ile olaydan sonra 19 Şubat Pazar günü telefonla konuştuklarını söyleyen Kartal, "Bana Facebook üzerinden mesaj attı. İşi bırakacağını söyledi. Bırakmamasını söylediğimde, aldığı haftalığın yetmediğini belirtti. Telefonla konuşmaya devam ettik. Para işinin çözülebileceğini işini bırakmamasını söyledim" dedi.

GÖZALTINA ALINDI 
Öte yandan tepkiler artınca harekete geçen İzmir Emniyeti, Hasan Kartal’ı düzenlediği operasyonla işyerinde yakaladı. Hasan Kartal ifadesi alınmak üzere Işıkkent Polis Merkezine getirildi. Kartal polisteki ilk ifadesinde, "Mustafa Şerif arkadaşım, dostum. Şaka yaptım" dediği öğrenildi. Bu arada Suriyeli Şerif'in şikayetçi olmadığı belirtildi. 

EMNİYETTEN AÇIKLAMA 
İzmir Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada tepki toplayan paylaşımı üzerine gözaltına alınan ayakkabıcı hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Hasan Kartal hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamak, işkence' suçlamasıyla adli işlemlere başladığı bildirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma yürütüldüğü ve paylaşımı yapanın Hasan Kartal (39), mağdurun ise Suriyeli Mustafa Ş. (28) olduğunun tespit edildiği belirtildi. Hasan Kartal'ın 16 Şubat Perşembe günü sosyal paylaşım sitesi üzerinden 'Türk'ün Suriyeliye intikamı, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi sinir olmuş hissediyor' yorumuyla, bir erkek şahsın dövülerek işkence gördüğü selfie resmini paylaştığı ifade edilen açıklamada konunun 19 Şubat pazar günü ise haber konusu olduğu aktarıldı. Yapılan tahkikat sonucu adresi tespit edilen Hasan Kartal'ın yakalandığı bilgisi verilirken, hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, işkence' suçlarından adli işlemlerin başlatıldığı açıklandı.


'ŞAKA OLDUĞUNA İNANIYORUM'
Olayı öğrendikleri andan itibaren araştırmaya başladıklarını belirten İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ise Hasan Kartal'ı uzun süredir tanıdığını söyledi. Ata, "Hasan yıllar önce de yanımda çalışmıştı. Hasan'ı tanıdığım için bu olayın özünde şaka olduğuna inanıyorum. Çalışan arkadaşlarımız birbiriyle sürekli şakalaşırlar. Sabah işyerinde şakalaştıktan sonra Facebook'tan paylaşımı yapıyor. Suriyeliye şiddet uygulanıyor gibi bir paylaşım. Tabii ki bunu tasvip etmiyoruz, olmaması gereken bir şey. Kendisine sorduğumda şaka olduğunu söyledi. Bundan iki yıl önce Ayakkabıcılar Sitesi'nde Suriyeliler ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıştı. Şu sıralarda bir gerginlik yok sitede şu an. Zaman zaman şakalaşmalar olacaktır. Ancak fotoğrafın üzerine yazılan yazıda sıkıntı var, olmaması gerekiyor. Böyle paylaşımlardan kaçınmak gerek. Suriyeliler bizim misafirimiz birlikte çalışıyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ndeki yangın kundaklama!
 
O isimde artık 'Cesur ve Güzel'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ndeki yangın kundaklama!
Müjdat Gezen Sanat Merkezinin güvenlik kamerası görüntülerinde, yangının ...
İzmir’deki 2 kumpas davası için birleştirme talebi
Mahkeme dosyanın, kamuoyunda "İzmir'deki askeri casuslukta kumpas" davası ...
İzmir'de çocuk sevgisi engel tanımadı
İzmir'de biri zihinsel engelli 5 çocuk annesi Hatice Aydan Yücel, koruyuculuğunu ...
 
DHA'da yeni haber müdürü Özkaya
Doğan Haber Ajansı İzmir Bürosu İstihbarat Şefi Ali Özkaya, Doğan Haber ...
Yeni Akit yangını Müjdat Gezen'e hakaretle duyurdu!
Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin giriş kısmında yangın çıktı. ...
Aziz Yıldırım: Yargıtay karar vermeli!
Duruşmada sanıkların kimlik tespitinin yapıldığı sırada müşteki Aziz Yıldırım'la ...
 
İki yolcu otobüsü çarpıştı: 8 ölü, 14 yaralı
IĞDIR’ın Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı yakınlarında karayolunda ...
İzmir’de FETÖ’nün finans ayağı iddianamesi: AK Partili o isimler de anlattı!
İddianamede AK Partili bazı isimler de yer aldı. AK Parti İzmir İl Başkan ...
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde şüpheli yangın!
Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin giriş kısmında yangın çıktı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva