HABERLER>GÜNCEL
22 Şubat 2019 Cuma - 10:57

İzmir'deki iğrenç olaya 'indirimsiz' ceza!

İzmir'de, yüzde 70 zihinsel engelli olan Y.Ö.'ye (25) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Emrah Biçer (32), 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme pişmanlık göstermeyen tutuklu sanığın cezasında indirim uygulamadı.

İzmir deki iğrenç olaya  indirimsiz  ceza!

Karşıyaka'da geçen 7 Nisan günü eve gelen yüzde 70 zihinsel engelli kızı Y.Ö.'nün davranışlarından şüphelenen anne D.Ö., ne olduğunu sorduğunda "Araba çarptı" cevabını aldı. Ancak D.Ö., kızının cinsel bölgesinde kanama olduğunu görünce, önce doktora götürdü sonra da polise başvurdu. Y.Ö., polis merkezinde cinsel istismara uğradığını söyledi. Genç kızın verdiği eşkalden yola çıkan polis, kısa sürede Emrah Biçer' evinde yakaladı. Emniyette suçlamaları kabul etmeyen Biçer, "Ben hiçbir şekilde Y.Ö.'yü zorlamadım" dedi. Y.Ö.'nün bedensel ve ruhsal açıdan kendini savunacak durumda olmadığı ve cinsel saldırıya uğradığı doktor raporuyla belirlenince Emrah Biçer tutuklandı. Hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

EVLİLİK BAHANESİNE SIĞINDI
Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Emrah Biçer, avukatı Hasan Yaylagül, mağdur Y.Ö., annesi D.Ö., avukatları İbrahim Erdem Aşçı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli katıldı. Son savunmasında suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık,  "Zihinsel engelli olduğunu biliyordum ancak engel düzeyinin yüksek olduğunu bilmiyordum. Biz konuşurken birbirimizi anlıyorduk. Bana ‘Biz seninle nasıl olsa evleneceğiz ben senin karın olmak istiyorum’ dedi. Ben de nasılsa evleneceğiz diye kabul ettim, ilişkiye girdik. Hiçbir şekilde zorlamadım" diye konuştu. ?Sanık avukatı Hasan Yaylagül de E.B.'nin beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep etti.

"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN"
Anne D.Ö. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Bakanlık avukatı Pınar Melli de sanığa indirim yapılmadan ceza verilmesini istedi. Mağdur avukatı İbrahim Erdem Aşçı'nın toplanan delillerle sanığın suçunun sabit olduğunu belirterek, emsal bir karar beklediklerini ifade ettiği duruşmada savcısı da sanığın cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

PİŞMANLIK DUYMADI, İNDİRİM YAPILMADI
Mahkeme heyeti, sanık Emrah Biçer'e ‘cinsel istismar’ suçundan 13 yıl hapis cezası verdi. Cezayı, eylemin kendisini savunamayacak kişiye karşı olmasından dolayı arttırarak, 19 yıl 6 aya çıkardı. Sanığı ayrıca ‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar verdiği Biçer'in cezasında, pişmanlık duymaması ve toplanan delilleri gözönüne alarak, indirim yapmadı. (DHA)

 
Çeşme'de 43 kaçak göçmen yakalandı
 
2018'de 129 bin 787 terör operasyonu yapıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A 22 Şubat 2019 Cuma 12:03

Bu ahlaksız, "Pişmanım" deseydi indirim mi olacaktı yani?.. Bir türlü anlayamıyorum; en adice/ağır/iğrenç/çirkin suçları işleyenler bile bir "Pişmanım" sözcüğüyle veya duruşmada kravat takarak ya da boynunu sahtekarca bir zavallılıkla bükerek veya benzeri aldatmacaları sergileyerk amiyane deyimle yırtıyorlar.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 43 kaçak göçmen yakalandı
Çeşme ilçesinden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan, aralarında ...
İzmir'de peş peşe korkutan iki deprem!
Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan'ın Sakız Adası'nın batısında Richter ...
İzmir'de servis midibüsü küle döndü
İzmir'in Bornova ilçesinde, seyir halindeki servis midibüsünde henüz belirlenemeyen nedenle ...
 
Düğmeye basıldı: 295 askere gözaltı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik ...
Bornova'da grev çanları!
Bornova Belediyesi'nde taşeron olarak çalışırken, 696 sayılı Kanun Hükmünde ...
Kayıp Barış'ın cesedi 20'nci günde bulundu
Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, 2 Şubat günü aşırı yağış nedeniyle yükselen ...
 
DAEŞ'e son darbe için tahliyeler sürüyor
Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e son darbenin vurulması için sivillerin tahliyesi ...
CHP İzmir’de ilçe başkanı istifa etti!
Menderes İlçe Başkanı Turgay Güler, sağlık sorunları nedeniyle görevini ...
Eşi tarafından öldürülen kadının son sözleri yürek burktu
Konya'da barda çalınan eşi Hanife Babayiğit'i (24) tüfekle vurarak öldürdüğü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva