HABERLER>GÜNCEL
19 Ocak 2017 Perşembe - 10:34

İzmir’deki iddianameden: FETÖ’den hususilerine dudak uçuklatan maaş!

FETÖ'nün sözde Karşıyaka eyaletine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "hususi" olarak bilinen örgüt mensuplarına haftalık 25 bin lira ödendiği bilgisine yer verildi.

İzmir’deki iddianameden: FETÖ’den hususilerine dudak uçuklatan maaş!

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde Karşıyaka eyaletine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yargı ile emniyetteki sorumlulardan oluşan "hususi"lere haftalık 25 bin lira ödeme yapıldığı bilgisi yer aldı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu iddia edilen ve aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni bir numaralı sanık Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık hakkında hazırladığı 109 sayfalık iddianamede, yeğen Gülen hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar, diğer sanıklar hakkında ise "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, "Yeğen" kod adlı gizli tanığın örgütün yapısıyla ilgili aktardığı bilgilere yer verilirken, örgüt içerisinde geniş yetkilere sahip Arama Tarama Mesulleri'nin (ATM) örgüt mensuplarının tamamından sorumlu olduğu, güvenlik birimlerinin FETÖ'ye yönelik düzenledikleri operasyonlarda örgütü zor durumda bırakabilecek hususların kontrollerini gerçekleştirdiği, kontrolünü yaptığı kişiye ceza olarak doğu illerine veya Afrika ülkelerine atama yapma yetkisini elinde bulundurduğu aktarıldı.

İddianamede beyanlarına yer verilen gizli tanık "Yeğen", ATM'lerin örgüt mensuplarının evine ani baskınlar yaptığını, buna benzer örneklerin olduğunu belirterek, "(Sözde) Karşıyaka eyaletine bağlı bir bölgecinin (bölge sorumlusu) evine bir ATM sorumlusunun gittiği, bölgecinin kapı gözünden baktığını, daha önce evine gelen ATM sorumlusu olduğunu, kapıda ATM sorumlusunu beklettiğini, akabinde yatak odasında bulunan laptop bilgisayarını eşinin iç çamaşırları içerisine sakladığını dile getirmişti. Bölgecinin kapıyı açarak ATM sorumlusunu eve davet ettiğini, ATM sorumlusunun evde arama yaptığını, eşinin iç çamaşırları arasındaki laptop bilgisayarı bulduğunu, laptop bilgisayarını kontrol ettiğini, içerisinde bir kurban listesi bulduğunu, daha sonra bölgeci ve eşinin tayinini Afrika ülkesine çıkardığını söylemişti." ifadelerini kullandı.

HUSUSİLERE HER HAFTA 25 BİN LİRA ÖDEME
Gizli tanık "Yeğen", ATM'lerin, TSK, MİT, yargı ile emniyetteki sorumlulardan oluşan "hususi"leri takip eden "il imamları"nı da denetlediklerini, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bizzat takip ettiği ve ilgilendiği "hususi"lere ödenecek ücret konusunda çok hassas olduğunu iddia etti.

"Yeğen", "Gülen'in 'örgüt içerisinde mali bir kriz yaşansa bile hususilerin ödemelerini asla aksatmayacaksınız, gerekirse evinizi ve arabanızı satıp hususiler ödemesini yapacaksınız' dediği bilinmektedir." beyanında bulundu.

Her sözde eyaletin hususi abisine haftalık 25 bin lira, aylık ise 100 bin lira ödeme yapıldığını öne süren gizli tanık, "Bahsi geçen para hiçbir zaman azalmaz, duruma ve yol harcırahlarına göre artmaktadır. Sadece bir eyaletin yıllık asgari düzeyde harcadığı para 1 milyon 200 bin lira tutarındadır." dedi.

ATM'DEN FETÖ MENSUBUNA KİTAP OKUMA CEZASI
ATM sorumlularının, örgüt mensuplarının tayinlerinin başka illere çıkartmakla sık sık tehditlerde bulunduğunu, verilen cezaların çoğu zaman anlamsız olduğunu kaydeden gizli tanık, buna ilişkin olarak şu örneği verdi: "Başka bir bölgecinin evinde ATM sorumlusu tarafından yapılan aramada bir himmet listesini bulan ATM sorumlusu bölgeciye verdiği ceza toplantılarda şu şekilde anlatılır. Bölgeci her sabah İzmir'den Manisa'nın Turgutlu ilçesine gidip, orada bulunan örgüte ait bir evde verilen kitapları okuyup akşam tekrar İzmir iline dönüyormuş, bu ceza böyle bir ay sürmüş. Bu kitap okuma cezası aynı zamanda para cezası niteliğinde de olabiliyordu."

OPERASYON
İzmir'de FETÖ/PDY'nin sözde Karşıyaka eyaletine yönelik soruşturma kapsamında 27 Mayıs 2016'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu iddia edilen ve aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gülen'in de aralarında bulunduğu 14 zanlı tutuklanmıştı. (AA)

 
İzmir’in güler yüzlü hastanesi şimdi de sinemaya el attı
 
Çeşme’de devletin taş ocağından tonlarca malzeme çalındı, faili meçhul!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fırat Kalkanı'nda 149.gün: 182 DEAŞ hedefi vuruldu
Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı ...
Şok iddia: O 3 kadın Reina katliamcısına ödül mü?
Reina’yı kana bulayan Abdulgadir Masharipov’un yanında 3 kadın da yakalanmıştı. ...
Reina katliamcısı: Tekrar tekrar izledim ve...
DEAŞ’lı terörist Abdulgadir Masharipov, iddiaya göre sorgusunda “Saldırıyı ...
 
İzmir’de feci kaza: Polis memuru hayatını kaybetti
İzmir’in Menderes İlçesi'nde, iki otomobilin çarpıştığı kazada polis memuru ...
Yarımada’da isyan günleri: Cennet koylarda yine balık çiftliği krizi!
Karaburun’da Özel Çevre Koruma Alanı olarak ilan edilmesi için çalışma ...
'Karlov'a suikast'ta önemli gelişme: 2 kişi...
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ...
 
2016 tarihin en sıcak yılı oldu!
2016 karada ve denizde en sıcak yıl olarak kayda geçerken 2014'ten bu ...
İstanbul'da helikopter destekli terör operasyonu
İstanbul Okmeydanı'nda bazı adreslere helikopter destekli operasyon düzenleniyor.
Kandil'de 8 terör hedefi imha edildi!
Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile Kandil bölgesine hava harekatı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva