HABERLER>GÜNCEL
21 Haziran 2018 Perşembe - 08:59

İzmir'deki hastanede dehşet! Önce dayak, sonra elektro şok!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde önceki gece yoğun bakım ünitesindeki bir hastanın vefat haberini alan yakınları zorla içeriye girdi. Beyin cerrahisi asistanı iki doktoru darp etti, etrafı kırıp döktü. Daha sonra kaybettikleri yakınlarına zorla elektroşok yaptırdı.

İzmir deki hastanede dehşet! Önce dayak, sonra elektro şok!

Hürriyet'ten Mesude Erşan'ın haberine göre, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde beyin cerrahisi yoğun bakım ünitesinde izlenen bir hasta, ilaca karşı gelişen aşırı reaksiyon (anaflaktik şok) nedeniyle tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve 19 Haziran’da saat 01.00 sıralarında vefat etti. Gece üniteden sorumlu kıdemli beyin cerrahisi asistanı olan E.D. (29) hasta yakınlarına yoğun bakım kapısında kötü haberi verdi. Ancak hastanın 3 yakını vefat haberi üzerine zorla içeriye girdi. Doktor ve hemşirelere küfür edildi. Müdahalelerde kullanılan kimi kesici, delici olan aletler etrafa saçıldı.

İLAÇ ODASINDA REHİN KALDI
İçlerinden biri elindeki makasla tehditler savurdu. Doktorları darp ettiler. O sırada sorumlu doktor olan E.D.’ye ölen kişiye zorla elektroşok yaptırdılar. Beyaz Kod’un verilmesi üzerine gelen güvenlik görevlilerinin müdahalesi yeterli olmadı. Güvenlik görevlileri Dr. E.D.’den ilaç odasına girip, kapıyı kilitlemesini istedi. Dr. E.D. içerideyken kapısı zorlandı. Bu kez Dr. H.K. elektroşok yapmaya zorlandı. Hastane polisinin yaklaşık 20 dakikada sonra geldiği olay sırasında, diğer hastalar da büyük korku yaşadı ve tedavileri aksadı.

Dr. E.D. “Anaflaktik şok öngörebileceğimiz bir tablo değildi. Antibiyotik sonrası gelişince her türlü müdahaleyi denedik. Anestezi ve reanimasyon uzmanı da kendi kliniğinden gelerek yeniden canlandırmaya (CPR) yardımcı oldu. Bir saat uğraştık ama hastayı kaybettik. Maalesef bazen ne yaparsak yapalım hastalarımızı kaybediyoruz” dedi. Her doktorun ölüm tehdidi aldığını belirten Dr. E.D. “Sözlü şiddete hepimiz, kimimiz de fiziksel şiddete uğruyoruz. Daha önce de 3-4 kez ölümle tehdit edildim. Bu bizim için çok üzücü” dedi. Doktorlar 3 hasta yakınından şikâyetçi oldu.

‘DİZİLERE ÖZENİYORLAR’
Konuyla ilgili ortak açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği ve İzmir Tabip Odası, riskli hastaların tedavi edildiği bir birime, hasta yakınlarının girmesinin büyük bir güvenlik zafiyeti olduğunu vurguladı. Açıklamada, “Hasta yakınları, dizi senaryolarına öykünerek, hekimleri tehdit ederek vefat eden hastaya müdahaleye zorlandı. Hastane güvenlik görevlilerinin ve polisin olaya müdahalesi çok gecikti. Uyarılarımıza rağmen gerekli önlemler alınmıyor. Yasa yapıcılarından Türk Tabipleri Birliği’nin Sağlıkta Şiddet Yasası önerisinin yasalaşmasını talep ediyoruz” denildi.

Türk Nöroşirurji Derneği Başkanı da dün gazete ilanıyla olayı kınadı. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların son bulması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA
Yaşanan şiddet olayına bir tepki de Ege Üniversitesi'nden geldi. Açıklamada şunlara yer verildi:

"Ülkemizin en önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 7/24 kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktadır.

Başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımız büyük bir özveri ve insanüstü çabayla ülkemizin dört bir yanından şifa bulmaya gelen hastalarımızı bir an önce sağlıklarına kavuşturmak için özenle çalışmaktadır.

Akademik performansta Türkiye birincisi olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’nin en büyük hastanesine sahip olup özel ve diğer devlet hastanelerinin tüm sevk edilen hastalarına sağlık hizmeti vermektedir.  QS Ranking sıralamasında uluslararası tıp fakülteleri arasında ülkemizin gururu olmuştur. Tıp Fakültesinin bu yükselen başarı grafiğini mefhum şiddet olayları gölgeleyemez. Ve hiç kimse Ege Üniversitesi’ne ve mensuplarına zarar veremez.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi için yeni tedbirlere ihtiyaç olduğu görülmektedir. Bu anlamda Yüksek Öğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımıza gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. Ayrıca üniversite olarak polikliniklerimizde ve kliniklerimizde güvenlik için gerekli tedbirleri en üst düzeyde almaya devam edeceğiz.

Ege Üniversitesi olarak gece gündüz demeden fedakârca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarına, yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Her konuda çalışanlarımızın yanındayız"

 
Ödemiş'te kedisini köpeğini alan eyleme geldi
 
Aydın'da 'yan bakma' kavgası: Silahlar çekildi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdal 21 Haziran 2018 Perşembe 16:37

Ege üniversitesi sağa sola turnike koyacağınız bu işler ile ilgili önlem alsın.

Yorumu oyla      9      5  
Hür Düşünce 21 Haziran 2018 Perşembe 12:43

Hasta yakınları haklı olsa bile doktorlara saldırması doğru değil- Resmi veya özel güvenlik görevlileri olaya neden geç müdahale etmiş ? Genel sorunumuz yetersiz eğitim. Nokta

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te kedisini köpeğini alan eyleme geldi
Ödemiş ilçesinde, hayvanlara dönük saldırıların artması üzerine Eğitim ...
İzmir'de emekli öğretmenin sır ölümü: Cinayet mi, intihar mı?
Karşıyaka ilçesinde, emekli öğretmen Aytekin A. (65), evinde başından ...
Tutuklanan kişinin ifadesi ortaya çıktı!
Sakarya’da yavru köpeğin dört ayağı ve kuyruğunu keserek ölümüne yol açtığı ...
 
İzmir'de zehir tarlasına operasyon!
İzmir'in Beydağ ilçesinde, 2 tarla ve 1 bahçeye düzenlenen operasyonda, ...
Sapık veterinerden mahkemede şok sözler!
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde veteriner Uğur G.'nin (49), ilişki yaşadığı ...
Erdoğan: Kandil'de lider takımını hallettik
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da ...
 
İzmir'de şehide son görev: Yürekler dağlandı
Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el ...
Türk düğün konvoyu Almanya'da kriz çıkardı
Almanya'nın başkenti Berlin'de 'Küçük İstanbul' olarak bilinen Kreuzberg'de ...
2 milyon liralık büyü dolandırıcılığı!
Antalya'da 'ölüm büyüsü' yapıldığı ve 'cin çıkarma' bahanesiyle İ.O. ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva