HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2019 Perşembe - 09:45

İzmir'deki fren faciasında yürek yakan detay... Baba ve oğlun kahreden kaderi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, freni boşalan kum yüklü hafriyat kamyonun kontrolden çıkarak kahveye girmesi sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Ölenlerden Hasan Küçükdemir'in babası Veli Küçükdemir'in, 9 yıl önce otomobilin aynı kahveye girip çarpmasıyla hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

İzmir deki fren faciasında yürek yakan detay... Baba ve oğlun kahreden kaderi

Onur Mahallesi'nde dün saat 18.30 sıralarında, iddiaya göre, 7399/17 Sokak'ta ilerleyen Özcan Ç.'nin (55) yönetimindeki 06 EB 499 plakalı kum yüklü kamyonun freni boşaldı. Kontrolden çıkan kamyon 7371 Sokak'taki kahvehaneye girdi. Kazada, inşaatta bekçilik yaparak geçimini sağlayan 2 çocuk babası Haki Küçükdemir (51) ile kömür ocağından emekli olduğu öğrenilen 5 çocuk babası Hasan Küçükdemir (59) hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisi sürerken, kamyonun binanın ana kolonuna çarpması nedeniyle, yıkılma tehlikesine karşın bina boşaltıldı. Kahvehaneye giren kamyon, vinç yardımıyla çıkartıldı. Kazada yaralanan kamyon şoförü Özcan Ç. ise hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Diğer yaralıların tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

9 YIL SONRA BABASI İLE AYNI KADERİ YAŞADI
Öte yandan, kazayla ilgili bir detay ortaya çıktı. 2010 yılında da İ.Y. (40) idaresindeki bir otomobilin frenlerinin boşalması sonucu kahvehaneye girdiği ve kazada yaralanan Veli Küçükdemir'in (78) kaldırıldığı hastanede öldüğü öğrenildi. Veli Küçükdemir'in öldüğü bu ilk kazada, Hasan Küçükdemir'in de kahvehanede olduğu ve o zaman yaralanmadan kurtulduğu belirtildi. 9 yıl önce aynı şekilde meydana gelen kazada ölen Veli Küçükdemir'in, dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada ölen Hasan Küçükdemir'in babası ve Haki Küçükdemir'in ise amcasının oğlu olduğu ortaya çıktı.

'ÇOCUKLARA ÇARPMAMAK İÇİN DİREKSİYONU KIRDIM'
İzmir'in Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi'ndeki kahveye kamyonla giren ve amca çocukları Haki Küçükdemir ile Hasan Küçükdemir'in hayatını kaybetmesine neden olan Özcan Ç., hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. Emniyete götürülen Özcan Ç.'nin, buradaki ifadesinde, olayın bir anda gerçekleştiğini belirterek, "Kahvenin yakınındaki inşaattan çıktım, kamyonda az yük vardı. Yokuştan inerken, bir kere frene bastım; ancak ikinci bastığımda frenlerin tutmadığını fark ettim. Yan taraftaki binalara çarparak, duramadım; çünkü kamyonun etrafında çocuklar vardı. Onlara çarpmamak için direksiyonu sola kırdım" dediği öğrenildi.

'KAMYON GELİYOR KAÇIN'
Kahvehane sahibi Ali Küçükdemir (37), kaza anını DHA muhabirine anlattı. Küçükdemir, "Ben evden kahvehanenin önüne indim, 'sigara içeyim' dedim ve o sırada sokağa baktığımda, hafriyat kamyonu yerinden kalktı ama kalkmasıyla fren sesi bir oldu. Geriye döndüm 'kamyon geliyor kaçın' dedim. Benim bağırışımla kahvehanede bulunan 20-25 kişi sağa sola kaçtı, kamyonun gelmesi zaten 10 saniye sürdü. 10 saniye içerisinde kamyon içeriye daldı, arkadaşlar müdahale etmeye kalktılar, zaten 2 kişi o sırada kamyonun altındaydı. Kamyonun altında kalanlar yakınlarımdı. Amcamın oğlu Hasan ile Haki Küçükdemir altında kaldı. Daha  önce de bir kaza meydana geldi, Veli Küçükdemir amcam olur, zaten Hasan Küçükdemir de Veli Küçükdemir'in oğludur. İkisi de aynı kaderi paylaştılar" dedi.

BİNADA OTURANLAR TAHLİYE EDİLDİ
Kazanın ardından kolonları hasar gören 3 katlı binada oturanlar tahliye edildi. Burada oturan 2 aile, bazı eşyalarını yanlarına alıp, geçici süreliğine yakınlarının yanına taşınırken, binanın durumu belediye ekiplerinin yapacağı çalışmanın ardından netlik kazanacak.

KAHVEDE HASAR BÜYÜK 
Öte yandan, kamyonun girdiği kahvede İzmir Emniyeti Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarını tamamladı. Kahvedeki masa ve sandalyelerin devrildiği, içerisinin harabeye döndüğü görüldü. Kaza sırasında kahvenin önündeki bir ağaç da devrildi.

TUTUKLANDI
Haki Küçükdemir ile amcasının oğlu Hasan Küçükdemir'in ölümüne, 6 kişinin de yaralanmasına neden olan Özcan Çataldirek (55), emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.(DHA)

 
Fatih YAPAR yazdı: Sürekli'nin atanması ne anlama geliyor?
 
Yol için ağaçların köklenmesini koşarak protesto etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih YAPAR yazdı: Sürekli'nin atanması ne anlama geliyor?
Sürekli'nin atanması ne anlama geliyor?
İzmir ve Aydın'da önemli uyarı: Sakın öldürmeyin!
Aydınve İzmir çevresinde sıkça görülen, halk arasında 'kör yılan' olarak ...
İzmir'de emekli emniyet müdürü intihar etti
İzmir'in Bornova ilçesinde, emekli emniyet müdürü Erdal G. (78), evinde, tabancasını ...
 
İzmir'de Tarihi Elektrik Fabrikası sevinci
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, Özelleştirme ...
İzmir-Libya hattında Cumhuriyet tarihinin en nitelikli operasyonu!
Uluslararası sularda uyuşturucu şebekesinin çökertildiği operasyonun hiçbir ...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'Mavi Balina' ve 'Momo' önlemi
MilliEğitim Bakanlığı, dünya çapında pek çok genci intihara sürükleyen ...
 
İzmir'in asayiş raporu: 1 ayda 341 kişi!
İzmir'de son 1 haftadaki asayiş uygulamalarında çeşitli suçlardan aranan 341 kişi yakalandı. 
Sığacık'taki orkinos çiftliği projesi için yeni toplantı
Urla ilçesi Demircili Mahallesi'nde kurulmak istenen orkinos çiftliği ...
Maltepe'deki oy sayımında yeni gelişme
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin sayım işlemi sona eren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva