HABERLER>GÜNCEL
4 Eylül 2015 Cuma - 21:55

İzmir'deki 'etek altı' davasında tutuklu kalmadı

İzmir'de, 3 yıl önce metro istasyonunda üniversite öğrencisi genç bir kızın etek altı görüntüsünü çektiği iddiasıyla gözaltına alınan şüphelinin suç delilini yok ettikleri öne sürülen 2'si tutuklu 5 sanık hakkında 3 ile 26'şar yıl hapis cezası istemiyle 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. 20'ye yakın polisin tanık olarak dinlenildiği davada, mahkeme heyeti tutuklu yargılanan Fatih Ç. İle Abdullah Kanmaz, tahliye edildi. Böylece davada tutuklu sanık kalmamış oldu.

İzmir deki  etek altı  davasında tutuklu kalmadı

İZMİR - İzmir'de 2012 yılında, metro istasyonunda, üniversite öğrencisi genç bir kızın etek altı görüntülerini çektiği iddiasıyla yakalanan dershane öğretmeni Fatih Ç.'nin bilgisayarında bulunan yüzlerce suç delilini sahte tutanak düzenleyip yok ederek serbest kalmasını sağladıkları ileri sürülen İzmir Emniyeti eski Asayiş Şube Müdürü Ö.D.'nin de aralarında bulunduğu 4 polisi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında, Tunceli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan F.Ç. de Tunceli'de gözaltına alınıp İzmir'e getirildi. İşlemleri tamamlanan 5 şüpheli, 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve bu suça azmettirmek, iştirak halinde suç delilerini yok etme, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi ve suçluyu kayırma' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği şüphelilerden polis Abdullah K. ile öğretim görevlisi Fatih Ç.'yi tutukladı. Diğer 3 polis ise tutuksuz yargılanmaları koşuluyla serbest bırakıldı.
 
5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci duruşmaya, görüntüleri çektiği iddia edilen tutuklu sanık öğretim görevlisi olan Fatih Ç., ile polis memuru Abdullah K. ve tutuksuz sanıklar emniyet amiri Ö.D., N.U. ve Komiser S.C. ile tarafların avukatları katılırken,  mağdur  M.Ş.U., katılmadı. Duruşmada 20'ye yakın polis memuru tanık olarak dinlendi.
 
Duruşmada tanıklık yapan polisler, şikayet üzerine karakola götürdükleri öğretim görevlisi Fatih C.'nin laptopunda gizli çekilmiş 20 etek altı görüntüsü ile 2 porno video olduğunu söyledi. Polisler, daha sonra bu görüntülerin silindiklerini duyduklarında şaşkınlık yaşadıklarını belirtti. Olay tarihinde Ahlak Büro'da çalışan tanık E.M., "Amirim beni telefonla arayıp şüpheli ile şikayetçiyi acele bir şekilde Ahlak Bürosu'na getirmemi söyledi. Etek altı çekilmiş gizli görüntüleri karakolda gözümle gördüm. Sonra suç aletleri ile şüpheliyi şubeye bıraktım. Şubeden çıkarken amirim, şahsa ait laptopu alarak hızla bir yere götürdü. Bu olaydan kısa bir süre sonra ara sıra içki içtiğim için beni başka yere sürdüler. Cemaatçi olmayanları uzaklaştırdılar" dedi.
 
Tutuklu sanık öğretim görevlisi Fatih Ç., "Metroya binmek için yürüyordum. Elimdeki anahtarlık yere düştü. Onu almak için eğildim. Ben kimsenin görüntüsünü çekmedim. Polis, mahkeme kararı olmadan bilgisayarıma el koydu. İlk olayda savcılıkça serbest bırakıldım. Daha sonra soruşturma bitiminde takipsizlik kararı verildi. Ben eğitimciyim, neden böyle bir şey yapayım. Bana iftira atıyorlar. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.
 
Diğer sanıklarda üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Sanıklar, her işi usulüne uygun yaptıklarını, bir komployla karşı karşıya olduklarını söyledi.
 
Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesinin ardından, duruşmaya kısa bir süre ara verdi. Aranın ardından mahkeme, tutuklu sanıklar Abdullah K. ile Fatih Ç.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verip, duruşmayı erteledi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı. (dha)
 
 

 
Bodrum'daki faciada 4 tutuklama kararı
 
Bucaspor’a lisans şoku: 3 puanı silindi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'daki faciada 4 tutuklama kararı
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve ağabeyi 3 yaşındaki ...
Flaş karar: O ilçede sokağa çıkma yasağı
Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde bugün saat 20.00'den itibaren ikinci ...
1 aylık bebeğini göremeden şehit oldu…
Tunceli'de bugün PKK teröristlerinin şehir merkezindeki Şehit Nahit Bulut ...
 
Ege sularında kara tablo: 3 günde bin 188 mülteci
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Ege Denizi'nde kaçak geçişleri önlemek ...
Aylan öldü, önlemler arttı: 450 mülteci…
Bodrum’da, tüm dünyayı sarsan 2 yaşındaki Aylan Kurdi'nin ölümünün ardından, ...
Şehrin ortasında çatışma: 1 polis şehit, 3 yaralı
Tunceli'de Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu'na PKK'lılar tarafından düzenlene ...
 
Yabancı konuklar İEF'den memnun ayrıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
İzmir’deki dolandırıcılık operasyonunda adliye mesaisi
İzmir’de, bir kargo firmasının görevlisi gibi davranıp, aralarında avukat ...
Sarısülük ailesi tehdit edildi: Silah göstermişler!
Ankara'da Gezi olayları sırasından öldürülen Ethem Sarısülük'ün kardeşi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva