HABERLER>SAĞLIK
3 Nisan 2015 Cuma - 12:06

İzmir’deki ‘domuz gribi paniği’nde kritik açıklama

Tabip Odası yazılı bir açıklama yaparak 2 doktorun domuz gribi tanısıyla tedavi altına alındığı iddialarını yalanladı.

İzmir’deki ‘domuz gribi paniği’nde kritik açıklama

Tabip Odası yazılı bir açıklama yaparak 2 doktorun domuz gribi tanısıyla tedavi altına alındığı iddialarını yalanladı.

Türkiye’de yeniden ‘H1N1’ paniği yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son rakamlara göre, Türkiye'de, gripten 57 kişi hayatını kaybetti.

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan iki asistan doktorun üç gündür domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındıkları ileri sürülmüştü.

İzmir Tabip Odası’ndan flaş açıklama geldi. Oda 2 doktorun domuz gribi tanısıyla tedavi altına alındığı iddialarını yalanladı.

İŞTE O AÇIKLAMA                     
02.04.2015 ve 03.04.2015 tarihli yazılı medyada ve internet ortamında, İzmir’de iki asistan hekimin domuz gribi şüphesiyle tedavi edildiği bilgisi paylaşılmıştır.
Bu haberin internet ortamında yayınlanması üzerine, konuyla ilgili yetkili meslektaşlarımızla görüşülmüştür. Anılan 2 meslektaşımızda domuz gribi teşhisi olmadığı, bu mevsimde görülebilecek başka virütik etkenlere bağlı hastalık tablosu olduğu, meslektaşlarımızın sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenilmiştir.
27.03.2015 tarihinde, bilim insanları ile birlikte yaptığımız basın açıklamasında, çok ciddi bir salgın olmadığını, panik yaratılacak bir durum bulunmadığını, grip sürecinin havaların soğuk gitmesi nedeni ile ötelendiğini ve havaların ısınması ile giderek sönümleneceğini belirtmiştik. Yine durumu hafife almadan yapılması gereken işler ve alınması gereken önlemlerin neler olması gerektiğini kamuoyu ile paylaşmıştık. Risk grupları ile ilgili olarak bilgi paylaşımında bulunmuştuk.
Doğal olarak her insan gibi hekimler de her türlü hastalığa yakalanabilir.
Burada önemli olan mesleki risk faktörleridir. Sürekli hasta ve hastalığın olduğu çalışma ortamı, diğer toplum gruplarına göre sağlık çalışanlarında bulaşıcı, kimyasal ve radyolojik etkenlere bağlı hastalık riskini çok daha belirgin hale getirmektedir.
Hekimler ve sağlık çalışanları olarak zaten bu riskleri bilerek bu mesleği yerine getirmekte ve halkımızın sağlığı için büyük bir özveri ile çalışmaktayız.
İçinde bulunulan hastalık ortamı yanında başta asistan hekimlerde olmak üzere kesintisiz 33 saati bulan uzun ve yorucu çalışma saatleri direnç düşüklüğüne yol açmakta ve bu da içinde bulunulan riski çok yükseltmektedir. Ayrıca kötü fiziki mekanlar, hasta ve yakınlarından gelen tacizler moral bozukluğuna yol açarak durumu daha da olumsuz hale getirmektedir.
İşte bu nedenlerle, 14 Mart Tıp Bayramı sürecinde, diğer toplum ve çalışma gruplarına göre çok yüksek riskli bir ortamda çalıştığımızı, yüksek nitelikli ve yoğun emek gerektiren bir iş yaptığımızı belirtmiştik. Sayın ilgililerden bu nitelikteki bir işin karşılığının ne olması gerektiğini sormuş ve sağlık çalışanları için emeğine uygun bir ücret yanında taşıdığımız yüksek risk nedeni ile yıpranma tazminatının acilen yasalaştırılmasının gerektiğine dikkat çekmiştik.
Sayın Başbakan ve Sağlık Bakanı ise tam bir hayal kırıklığı yaratmış ve bundan öte halkı açıkça yanıltmışlardır. Söz verilen yıpranma payı çıkarılmadığı, ücretlerimizde hiçbir iyileştirme yapılmadığı gibi saati 7.5 lira olan nöbet ücretlerinin 11 liraya çıkarılmasını sanki maaşlarımızda yüzde 50 artış yapmışlar gibi yansıtmışlardır. Yandaş basın ve yayın organları da bu havada yayın yaparak halkın yanıltılmasına hizmet etmişlerdir.
Meslektaşlarımızın yaşadığı hastalık nedeniyle sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu durumu tekrar kamuoyu ile paylaşıyor, yıpranma tazminatı, düşük ücretler ve çalışma ortamı ile ilgili olarak yetkilileri gerekenleri acilen yapmaları konusunda tekrar uyarmak istiyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dirençli bakteriye soğan-sarmısak çözümü
İngiliz bilim insanları, günümüz antibiyotikleriyle tedavi edilemeyen ...
İzmir’de domuz gribi paniği: 2 doktor tedavi altında
İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde, görev yapan iki asistan ...
Akciğer kanserinde kişiye özel tedaviler umut veriyor
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı ve Akademik ...
 
Büyük panik: Milyonlarca aşı tehlikede
Van'ın bir bölümü hariç tüm Türkiye'de elektriklerin kesilmesi, milyonlarca ...
Spor yapan çocuğun hafızası daha güçlü
9-10 yaşındaki bazı çocukların beyin görüntülerini inceleyen bilim insanları, ...
Karanlıkta 'körlüğe' son
Amerikalı bilim insanları karanlıkta görmeyi sağlayan damla geliştirdi. ...
 
Fatma'nın böbreğiyle yaşama tutundu
Bodrum'da kullandığı motosikletle kaza yapıp beyin ölümü gerçekleşen bir ...
Bakanlık'tan aile hekimlerine kötü haber
Sağlık Bakanlığı, medyada yer alan "Danıştay yürütmeyi durdurdu, aile ...
Selülitin ilacı doğru beslenme!
İzmir Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, kadınların yüzde ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva