HABERLER>SAĞLIK
12 Ekim 2018 Cuma - 08:22

İzmir’deki dev sağlık projesinin inşaatı durdu mu?

Maliyetinin 3 milyar TL’yi bulacağı belirtilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımı olarak lanse edilen Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsünün inşaatının durduğu iddia edildi. İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur ise, “Firmayla görüştük. Türkerler, inşaatı devam ettiriyor” dedi.

İzmir’deki dev sağlık projesinin inşaatı durdu mu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Hükümetin İzmir’e yönelik en kapsamlı yatırımları arasında gösterilen Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü için ortaya flaş bir iddia atıldı. Bayraklı sırtlarında henüz yapım aşamasında olan dev projenin inşaatının durdurulduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımı olarak lanse edilen, maliyetinin 3 milyar TL’yi bulacağı ifade edilen,  2 bin 60 yatak kapasiteli projenin geçtiğimiz süreçte yüzde 20’sinin tamamlandığı açıklanmıştı.

Gelinen noktada döviz kurundaki dalgalanma karşısında Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte özel sektördeki çok sayıda firma günbegün konkordato ilan etmeye devam ederken, ortaya çıkan ekonomideki olumsuzluktan projeyi üstlenen iki firmanın etkilendiği ve sürecin sekteye uğradığı dile getirildi.

Piyasanın ve özel sektör temsilcilerinin içinde bulunduğu durum, Mehmet Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanı olduğu dönemde Türkerler Holding ve Gama Holding ortaklığıyla 36 aylık inşaat dönemi içinde tamamlanacağı duyurulan projenin biteceği zaman noktasında tedirginlik yarattı. Kamuoyunda bu iki firmanın da zor günler yaşadığı dillendirilirken inşaatın durduğunun ileri sürülmesi sonrasında gözler yetkililere çevrildi.

TÜRKERLER DEVAM ETTİRİYOR
Egedesonsöz’e konuşan İzmir İl Sağlık Müdür Bediha Salnur konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Müdür Salnur, “İnşaatın durması gibi bir durum söz konusu değil. Firmayla da görüştük. Konkordato ilan edip etmemeleri beni çok alakadar etmiyor. Beni alakadar eden inşaatın devam etmesi ve hastane yapımının bir aksamaya uğramamasıdır. Kendileriyle yaptığımız görüşmede, ‘böyle bir şey söz konusu değil. İnşaat devam ediyor’ dediler. Zaten oranın yapım ihalesine Türkerler girmişti. Gama ile Türkerler’in başka alanlarda ortaklıkları vardı muhtemelen. Türkerler inşaatı devam ettiriyor. Benim de kulağıma bu tür iddialar geldi. Onun üzerine görüşme yaptım. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

 
İzmir’de ilk istifayı o vermişti… ‘Çerez olmam’ dedi siyaseti bıraktı!
 
Erdoğan'dan 'bürokrasinin azaltılması' genelgesi
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 16 Ekim 2018 Salı 13:30

hatay ve egekent meskun mahallerdir, oralarda günlük yaşam var, toplu ulaşım var konumuz buraları değil, şehir hastanesi inşaatıdır.. 3. hava limanı gibi, havaalanını yap metro sonra, toplu ulaşım sonra, altyapı yapılmadan üst yapıyı yapıyorsun. 3.havalimanı açılacak, servis ihalesi açıyorsun, sonra iptal ediyorsun..buna benzer...

Yorumu oyla      10      6  
muhalif 16 Ekim 2018 Salı 13:25

haberin fotosuna bir bakın, "dağın başı" değil de ne?? etrafında yerleşim var mı? halihazırda yolu var mı? allah vermesin hastalandın, ambulans çağırdın, hastaneye varışın kaç dakika?? ziyarete gidecen araban varsa iyi, yoksa neyle gidecen?? taksimi tutacan???

Yorumu oyla      9      7  
İzmirli 12 Ekim 2018 Cuma 17:53

toki vari vasat apartmanların olduğu tek bir yer varsa hatay bölgesi komple kentsel dönüşüme girecek kadar çürük ve eski binalarla dolu bölge. Egekent modern yapılaşma örneği ile 1990 yılında inşa edilmiş. En yaşlısı 1990 model binalar mı vasat oluyor beyefendi? Bu varoş hataya neden metro yapılmış anlamıyorum. Sanırım narlıderedeki az biraz para görmüş insanların ulaşımını kolaylaştırmak için mecburen hataydan geçirmişler metroyu.

Yorumu oyla      13      6  
Gürkan 12 Ekim 2018 Cuma 17:43

Abicim sen neyin kafasını yaşıyorsun? Hatay 'ın yapılaşmasından banane de şehrin merkezine metro yapılmış adam Hatay' a niye metro yapıldı gibi ultra saçma bir soru soruyor :) Ayrıca en yaşlısı 1990' da yapıldı, doğal olarak vasat bina olamaz neyin kafası ? Bir binanın vasat olup olmaması yaşına mı bağlı ? Ben sana planlanan projeleri söylüyorum sen hayal aleminde yaşıyorsun :)

Yorumu oyla      10      9  
İzmirli 12 Ekim 2018 Cuma 15:42

toki vari vasat apartmanların olduğu tek bir yer varsa hatay bölgesi komple kentsel dönüşüme girecek kadar çürük ve eski binalarla dolu bölge. Egekent modern yapılaşma örneği ile 1990 yılında inşa edilmiş. En yaşlısı 1990 model binalar mı vasat oluyor beyefendi? Bu varoş hataya neden metro yapılmış anlamıyorum. Sanırım narlıderedeki az biraz para görmüş insanların ulaşımını kolaylaştırmak için mecburen hataydan geçirmişler metroyu.

Yorumu oyla      14      8  
Gürkan 12 Ekim 2018 Cuma 15:13

Ayrıca konuyu Egekent' e nasıl getirdin ? Egekent dediğin yer de TOKİ vari vasat apartmanların olduğu , eğimli araziye kurulmuş bir semt. İzmir'in merkezi bir yeri de değil. Bilmediğimiz başka Egekent var da bizim mi haberimiz yok ? Ayrıca hadi bir çılgınlık yapıp , tüneller-viyadükler ile milyarları gömüp Egekent'den hastaneye metro yaptılar , bu kuzeyin toplu ulaşım sorununu ve hastanenin de toplu ulaşım sorununu çözecek mi ? Metro projesi dediğim şekilde olacak. Ayrıca Karayolları 2.çevre yolu yapacak. Proje içinde de 7 tane tünel var. 20 yıla biter :)

Yorumu oyla      11      11  
muhalif 12 Ekim 2018 Cuma 13:45

hani şu AKP.li vekil adayı vardı ya, meclis üyesi,seçilemedi, ondan bir açıklama bekliyoruz.....

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 12 Ekim 2018 Cuma 13:39

Karşıyaka, Çiğli bölgesinden haberim yok. Tam olarak neresi oluyor ? :) kuzeye metro yapılmayacak demiyorum, yapılacak güzergahı söylüyorum. Metro Egekent İZBAN 'dan başlayacak "S" çize çize ilerleyerek Bayraklı'da Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni dikine keserek adliyelerin arkadasından Halkapınar'a bağlanacak. Önümüzdeki 5 yılda da yapılacağını zannetmiyorum. Bakanlık ben yaparım derse başka ama 4,5 km'lik hattı 7 yıldır yapmayan bakanlık 5 milyarlık metro hattını hiç yapmaz. Çevre yoluna paralel metro hattını da kimse yapmaz. Çevre yoluna paralel metro hattı yapıp ne yapacaksın ? Şehir hastanesini de İnciraltına yapsalarmış . Başka yer mi kalmadı da dağın tepesine hastane yapılıyor. Hastane dediğin kolay ulaşılabilir yerde olması gerekir. Özel aracın yoksa bu hastaneye gitmek sıkıntı olacak.

Yorumu oyla      13      11  
12 Ekim 2018 Cuma 12:54

Hatayda dağın tepesindemi oluyor? Egekent merkezin, konaktan varyantla çıkılan hatay semti ile yükseklik farkı nedir anlamadım. Hayatında Egekent'i görmeyenler yorum yapıyor.

Yorumu oyla      16      6  
12 Ekim 2018 Cuma 12:53

Gürkan kardeş, sen karşıyaka çiğli bölgesinden haberin varmı? Birincisi Çiğli'nin en büyük semti Egekent. Yani İzmirin ikinci hatay semti. İkincisi güzergah kafama göre değil kuzeyin ihtiyaçlarına göre belirlendi. Çevreyolu güzergahı boyunca hiçbir toplu ulaşım yok. Bahsettiğim güzergaha bakarsanız izbanın hiçbir işe yaramadığını görürsünüz.

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göz kapağı sarkmalarına estetik çözüm: Blefaroplasti
Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Lale Geribeyoğlu, yaşlanmayla ...
'Ameliyatlar durdu' iddiasına yalanlama!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kur artışı nedeniyle sağlık hizmetlerinde ...
İzmir'de yılda kaç kişi kanser oluyor?
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birim Sorumlusu Dr. Ümit Altıntığ, Türkiye'de ...
 
İzmir'de hekimlerden şiddete karşı eylem
İzmir Tabip Odası üyeleri, Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'nın yasalaşması ...
İzmir'de sağlıkçılardan 'yıpranma payı' için kampanya
İzmir Türk Sağlık-Sen 2 No'lu Şube üyeleri, geriye dönük yıpranma payı ...
Ders arası uyku başarıyı arttırıyor
Okulların açılması ile birlikte öğrenciler yoğun bir tempoya girerken ...
 
Karşıyaka'ya yeni poliklinik
İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, Karşıyaka ilçesinde hizmet verecek olan ...
İzmir'de sağlıkta şiddete karanfilli tepki!
İstanbul'daki özel bir hastanenin psikiyatri servisinde görevli doktor ...
Dolar kuru, diyabet hastası çocukları vurdu!
Döviz kurundaki artış nedeniyle diyabet hastası çocukların tedavisi için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva