HABERLER>GÜNCEL
13 Temmuz 2017 Perşembe - 15:56

İzmir'deki 'deniz grevi' devam ediyor: Zarar 1 milyon TL'ye yaklaştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZDENİZ A.Ş.'de grev 3. gününe girdi. Sendika tarafından yapılan açıklamada 40 bin İzmirli'yi yakından ilgilendiren grevin iki günlük maliyetinin 700 bin lirayı aştığı belirtildi.

İzmir deki  deniz grevi  devam ediyor: Zarar 1 milyon TL ye yaklaştı!

Ayşe YILMAZ / EGEDESONSÖZ- Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması sonucu başlayan grevde 3. güne girildi.

Türkiye Denizcilik Sendikası Mali İşle Genel Sekreteri ve Toplu Sözleşme Sorumlusu Cevahittin Yeşiltaş Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada işverenin anlaşmadan yana olmadığını öne sürerek, istedikleri sözleşmeyi imzalayana kadar grevi devam ettireceklerini söyledi.

“BİZİ DENİZE DÖKTÜLER”
Yeşiltaş, “ İzmirli denizde grevin ne anlama geldiğini ilk gün anlayamadı. Ancak bugün herkes isyan eder durumda. Konak ile Alsancak arasını 2 saatte giden vatandaşlar grevin etkisini yeni görmeye başladı. Biz en başından bu yana  yapıcı bir özellikle sorunu masada çözmek istedik.  Maalesef bizim karşımıza gelen İzmirli bürokratlar görüşmeleri greve dayadı.  Görüşmeler neticesinde bize denize sıfır zam dendi. Yani bizi denize döktüler. Ocak ayından bu yana en az 20 kez masaya oturduk. Bir sonuç alamadık” diye konuştu.

'GÖRÜŞME TALEBİ İLE GELEN YOK'
İzmir’de 17 yolcu, 11 araç ve 2 yedek olmak üzere 30 deniz aracı ile hizmet verdiklerini söyleyen Yeşiltaş açıklamasını şöyle devam etti; “66 yıldır greve çıkmayan bir sendikanın İzmir gibi bir kentte greve çıkmasından yana değildik. Grevden yana hiç olmadık. Ancak Sayın Aziz Kocaoğlu denize sıfır zam diyerek grevi istedi. Bugün grev varsa tek sorumlusu Aziz Kocaoğlu’dur.  Biz şu anda Belediyenin istediği toplu sözleşmeye imza atarsak yüzde 5e imza atmış olacağız. Bizler ise yüzde 15 civarında bir zam talebi ile masaya oturduk. Biz sendika olarak 300 personel greve çıktık. Bu grev 40 bin İzmirliyi ilgilendiriyor. İki günde belediyenin zararı 700 bin lirayı aşmış durumda. 2 gündeki zararı neredeyse bize vereceği para kadar. Biz zararın büyümesini istemiyoruz. Grevi masada çözmek istiyoruz. Görüşmelere açığız. Ancak bize görüşme talebi ile gelen yok.” 

'İŞÇİLERİN HAKKI VERİLSİN'
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada İZDENİZ'de başlayan grevin kent içi trafiği olumsuz yönde çok fazla etkilediğini, vatandaşların Karşıyaka ile Konak arasındaki mesafeyi iki saat gibi uzun bir sürede kat ettiğini söyledi.

Doğan, şunları kaydetti: "Aziz Bey her ne kadar 'ben sosyal demokratım' diye geçinse de tam tersi doğrudur. Bu güne kadar Kocaoğlu'nun en belirgin prensiplerinden bir tanesi en ucuza işçiyi nasıl çalıştırırım olmuştur. En somut örneği İZENERJİ, İZELMAN işçileri diğer sektördeki işçilere göre az ücret alıyorlar. Aziz Kocaoğlu biraz inatçı insandır kolay kolay işçilerle uzlaşmayacak. Bunun örneğini İZBAN grevinde de gördük. İZBAN bir şirket olduğu için hükümet ve belediye arasında görüşmeler oldu. Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız ve İl Başkanımız devreye girdi kriz öyle çözüldü ama İZDENİZ grevi sendika ile İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi arasında. İşçilerin hakkı verilsin." 

 
Foça'da emniyet 'kırlangıçlara' emanet!
 
Altınordu'ya Cengiz ve Çağlar dopingi: Kasa doldu!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MURATHAN 14 Temmuz 2017 Cuma 14:08

NE OLURSA OLSUN EMEKÇİLER EYLEM YAPIYOR YİNE İŞE YETİŞMEK İSTEYEN EMEKÇİLER ZARAR GÖRÜYOR NARLIDERE DEN KARŞIYAKA YA İŞE GİTMEK İÇİN 1 SAAT 30 DAKİKAM GEÇİYOR. BU NASIL BİR İŞ EMEKÇİLER HAKKINIZI ARIYORSUNUZ DA HALKA VATANDAŞA ÇALIŞANA EMEKÇİYE ZULÜM OLUYOR.

Yorumu oyla      11      5  
Yılmaz 14 Temmuz 2017 Cuma 11:43

Sendikanın iktidar bağlantısı olsaydı bu greve gerek kalmadan istenilen zammı alırdı iktidarın önünde iki büklüm eğilenlerin bu zammı vermesi zor olmasa gerek!...

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 14 Temmuz 2017 Cuma 09:06

Bu sendika iktidar bağlantılı.Aldıkları talimat sonucu bu grev başlatıldı.İşten çıkarmalar olmalı.

Yorumu oyla      12      8  
Mert meriç 14 Temmuz 2017 Cuma 07:57

Milyon luk gemiyi kullanan kaptan, izenerjideki sokağı süpüren işçiyle aynı maaşı alıyor. İDO, gestaş vb gemi yolcu şirketlerinin maaşları izdeniz in maaşlarından kat ve kat fazla. Yazık

Yorumu oyla      11      5  
14 Temmuz 2017 Cuma 03:15

Hesap bilmek, 9 milyon avro ya değil de 9 milyon tl ye sen alabiliyorsan buyur al. Bunların derdi başka. Emir nereden ?

Yorumu oyla      11      5  
Hesap Bilenden, bilmeyene 14 Temmuz 2017 Cuma 01:05

Senin yaptigin gibi bir maliyet hesabi nerede yapilirmis, hangi ekonomi biliminde varmis. EYYY YANDAS KARDESiM

Yorumu oyla      11      5  
14 Temmuz 2017 Cuma 00:16

Devletin verdiği indirimi gemiler geldiğinden bu yana yasal olarak işçiye vermesi gerekirken vermeyip kulağının üstüne yatan sosyal demokratlar sayıştay sorduğunda ne cevap vereceksiniz acaba?madem vapur ulaşımı bu kadar elzem değil madem izbanla karşıyada geçiliyo aziz beyde körfezi temizledi nasılsa insanlarda yüzerek geçer artık karşıya....

Yorumu oyla      14      5  
Ozbucali 14 Temmuz 2017 Cuma 00:07

Grev haktir ama 4,5 milyon kisiye eziyet cektiren bu anlayis kabul edilemez. 300 kisi calisan varsa onun 1000 kati da bu araclari kulanarak ise giden kisi var. Yaziktir gunahtir. Bunun hesabi sorulmiyacakmi

Yorumu oyla      12      6  
Hesap Bilmek.. 13 Temmuz 2017 Perşembe 21:46

Tanesi 9 milyon Euro'dan alınan 15 gemi için verilen sadece kur farkı bile işçiye istenen zamdan kat kat fazladır.Hem bu gemiler alınırken bu gemilerde çalıştırılması mecbur denizcilere verilecek ücretler niye hesap edilmedi,,, borç harç gemi aldınız ama işletmeciliğiniz evlere şenlik

Yorumu oyla      12      7  
sezarın hakkı sezara 13 Temmuz 2017 Perşembe 20:41

bu kaçıncı grev? yahu bukadar kolaymı bu iş? bukadar kolaymı 4.5 milyon nüfuslu büyük bir şehrin vatandaşını magdur etmek? kimse işçi haklı yorumu yapmasın ! olmaz böyle. en azından iş yavaşlatılır. böyle şehrin trafiği felç edilerek grev yapılmaz. ayrıca ohal yokmuydu? ohal de grev olmaz diye biliyorum! neden izmirde izin veriliyor! bu kaçıncı oyun yeter! sıktınız artık !!!!

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK'dan Rum sondaj gemisine yakın takip
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ...
İstanbul'da dikkat çeken ayrıntı... O fotoğraf gitti!
İstanbul'da 4 yıl 3 ay 25 gün Valilik koltuğunda oturan Hüseyin Avni Mutlu'nun ...
Konak Kent Konseyi'nden Dokuz Eylül'e siyah çelenk!
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Barış İçin Akademisyenler inisiyatifinin ...
 
Askeri törenle defnedilen gazinin yakınlarını endişe sardı
Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan, ...
İzmir Barosu'nda göç tartışıldı
İzmir Barosu “Adalete Erişim Hakkı Çerçevesinde Göç ve İltica Alanında ...
İzmir'de sivil toplum 15 Temmuz için birleşti: Unutturmayacağız!
İzmir'de, sendikalar, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının ...
 
Çavuşoğlu'dan Rum kesimine sert tepki
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rum Kesimi'nin Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını ...
İşte FETÖ ile mücadelenin bilançosu!
Adalet Bakanlığı FETÖ ile yapılan bir yıllık mücadelenin bilançosunu açıkladı. ...
İzmir'de kaybolan yaşlı adam 24 saattir aranıyor
Buca’daki evinden habersizce çıkan ve kendisinden 24 saattir haber alınamayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva