HABERLER>GÜNCEL
7 Şubat 2019 Perşembe - 11:27

İzmir'deki davada yürek yakan feryat: Annemi nasıl katlettiğini anlatsın!

İzmir'in Çiğli ilçesinde, 9 yıl önce kaybolduktan sonra Foça'da ormanlık alanda cesedi bulunan Mürüvvet Yaradılmış'ın (55) öldürülmesiyle ilgili, tutuklu sanıklar emlakçı Ömür Gür (34), onun boşandığı eşi Şermin Kalafatlı (27) ve öldürülen kadının oğlu tutuksuz sanık Okan Y.'nin (33) yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya katılan Mürüvvet Yaradılmış'ın kızı Esra Yaradılmış, sanığın yaptığı savunmaya tepki gösterip, "Hepsi yalan. O gün annemi nasıl katlettiğini anlatsın" dedi.

İzmir deki davada yürek yakan feryat: Annemi nasıl katlettiğini anlatsın!

Çiğli'de yaşayan Mürüvvet Yaradılmış, 23 Haziran 2010 tarihinde, iddiaya göre en son emlakçı Ömür Gür ile görüştükten sonra ortadan kayboldu. Cesedi 8 yıl sonra Foça'daki ormanlık alanda bulundu. Soruşturma kapsamında Mürüvvet Yaradılmış'ın en son, bir süre önce evlerini satan ve ardından da yeni bir ev satın almak için görüştüğü emlakçı Ömür Gür, onun eski eşi Şermin Kalafatlı tutuklandı. Ömür Gür ve Şermin Kalafatlı ile öldürülen kadının oğlu Okan Y. hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Ömür Gür, Şermin Kalafatlı ve tutuksuz sanık Okan Y., öldürülen kadının kızı Esra Yaradılmış ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada sanık Ömür Gür ilk kez savunma yaptı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Gür, olayın meydana geldiği tarihte eşi ve iş ortağı olan Şermin Kalafatlı  ile Mürüvvet Yaradılmış'ın oğlu Okan Y. tarafından planlı olarak cinayete dahil edilmeye çalışıldığını öne sürdü. O dönemde düzenli bir hayatı ve işi olduğunu, paraya ihtiyacı bulunmadığını belirten Ömür Gür., Okan Y.'nin ev satışı için kendisine geldikten sonra evin fotoğraflarını çekmeye gittiklerinde annesi ile tanıştıklarını söyledi. Mürüvvet Yaradılmış'ın evi 30 bin TL'ye sattıktan sonra parayı aile içinde harcanmaması için kendisine verdiğini anlatan Ömür Gür, uzun süre ofiste sakladığını belirtti. Daha sonra Yaradılmış'ın eşi ve oğlunun kendisinden sürekli para istemelerinden rahatsız olduğu için geri verdiğini söyledi. Sanık Ömür Gür, "Mürüvvet Yaradılmış ile görüşüp parayı geri verdiğim gün Şermin ofise gelmemişti. Mürüvvet Hanım'ın kızıyla, adliyeye adli sicil kaydı almaya gitmişlerdi. Aynı günün akşamında rahmetlinin eşi Recep Yaradılmış ile oğlu Okan Y. ofise gelip Mürüvvet Yaradılmış'ın kaybolduğunu ve benim bilip bilmediğimi sordular. Ben de parayı verdikten sonra hiç görmediğimi söyledim. Olaydan sonra Şermin benden ayrılmak istediğini söyledi. Ben de zorluk çıkarmadım. Boşandıktan sonra şehri terk ettiğini öğrendim. Olayı Şermin'in planladığını düşünüyorum. Kıskançlıktan üzerimde baskı kurardı. Ofise gelen kadınlardan kıskanırdı. Bu yüzden aramızda tartışmalar çıkmıştı. Ben de kendisine birkaç kez vurmuştum" dedi.

OLAY YERİNDE SİNYAL VEREN TELEFON KAYITLARI VAR
Sanık avukatı ise cep telefonu aramalarını ve sinyallerini gösteren HTS kayıtlarına göre, sanık Ömür Gür adına olan hatların olay günü Foça'daki suç mahallinde sinyal verdiğinin raporlarda yer aldığını belirterek, birbirine yakın bölgelerde istasyonların sinyali atlayabileceğini ileri sürerek konuyla ilgili ayrıntılı bilirkişi raporu istediklerini söyledi. Sanık Ömür Gür de cep telefonu hatlarının şirkete ait olduğunu, Şermin ile Okan'ın da zaman zaman bu hatları kullandığını söyledi. Ömür Gür, "Cinayeti ben işlemiş olsam neden saat 17.00'de olay yerine gideyim? Okan benim güvenimi kazanmıştı, telefonun o gün onda olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Diğer tutuklu sanık Şermin Kalafatlı ise Ömür Gür'ün ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını, anlattığı her şeyin yalan olduğunu savundu. Tutuksuz sanık Okan Y. de Ömür Gür'ün ifadesini kabul etmediğini belirtti.

'ANNEMİ NASIL KATLETTİĞİNİ ANLATSIN'
Duruşmaya katılan Mürüvvet Yaradılmış'ın kızı Esra Yaradılmış, sanığın yaptığı savunmaya tepki gösterip, "Hepsi yalan. O gün annemi nasıl katlettiğini anlatsın" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye talepleri ile HTS kayıtları ile ilgili bilirkişi raporu alınması istemini reddederek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 11 Mart 2019 tarihine erteledi. (DHA)

 
Altınordu'da Berkay formayı kaptı
 
İzmir'de polis tetikte: 216 noktada...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için geri sayım
20 bin sözleşmeli öğretmen ataması, yarın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla yapılacak.
İzmir'de 3 koldan terör operasyonu!
İzmir'de, bölücü terör örgütü PKK'ya üye oldukları gerekçesiyle 8 kişi ...
İzmir'in kalbine dev gökdelen mahkemelik!
İzmir tarihi kent merkezinin içerisinde, Pasaport bölgesinde yer alan ...
 
PTT şubesinden bozuk para çaldılar
Adana'da PTT şubesinin kasasından bir miktar bozuk para çalan şüphelilerin ...
Ünlü yazarın oğlu evinde ölü bulundu
Ünlü yazar, dil ve tarih araştırmacısı Parseğ Tuğlacıyan'ın oğlu Murat ...
İstanbul'da can pazarı: Bina çökme anı kamerada!
İstanbul Kartal'da çöken binada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 12 vatandaşın ...
 
Bin 700 yıllık kitabı satmaya çalışırken yakalandılar!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 1700 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi ...
Baz istasyonu hırsızları yakayı ele verdi
Urla ilçesinde, baz istasyonlarından hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına ...
Taksi gasp eden kadının ifadesi ortaya çıktı!
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde müşteri olarak bindiği taksiyi gasp eden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva