HABERLER>GÜNCEL
21 Kasım 2016 Pazartesi - 16:44

İzmir’deki 2 roketatarlı saldırının faili ‘iş başında’ yakalandı!

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'nde geçen şubat ayında İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve askeri araca, haziran ayında da Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik roketatarlı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı terörist H.D., Ayakkabıcılar Sitesi'nde, normal işçi gibi çalışırken yakalandı.

İzmir’deki 2 roketatarlı saldırının faili ‘iş başında’ yakalandı!

İzmir'deki roketatarlı saldırıların ilki geçen 23 Şubat'ta Kemalpaşa ilçesinde yapıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'na yaklaşık 1 kilometre mesafedeki dağlık alandan roketatar atıldı. Roketatar mermisi, jandarma komutanlığına 20 metre mesafedeki Soğukpınar Mahallesi İnkılap Caddesi üzerinde bir binanın duvarına isabet etti. Olayda ölen ve yaralanan olmadı. Sadece apartmanın duvarında hasar oldu.

Kentteki ikinci saldırı ise bu kez geçen 22 Haziran'da Bayındır İlçesi'nde meydana geldi. İlçenin yüksek kesimindeki su deposunun bulunduğu bölgeden, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda bulunuldu. Atılan roketatar mermilerinden birisi, inşaat malzemeleri satan işyerinin deposunun çatısına düştü. Diğer mermi ise İnkılap Sokak'ta inşaat halindeki eve isabet etti. Bu olayda da ölen ve yaralanan olmadı, maddi hasar meydana geldi.

Ardından 19 Mart tarihinde bu kez Kemalpaşa - Torbalı karayolunun Karabel Geçidi yakınlarında, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait aracın geçişi sırasında askeri araca yönelik kalaşnikoflu saldırı gerçekleştirildi.

SALDIRAN DA ROKETATAR DA AYNI
Saldırı sonrasında polis ve jandarma, Kemalpaşa ile Bayındır ilçeleri arasındaki dağlık alanda operasyonlara başladı. Polisin yaptığı inceleme sonrasında, saldırının Bayındır'daki su deposunun da bulunduğu Potamaz tepesinden yapıldığı belirlendi. Arazideki arama tarama faaliyetleri sırasında saldırının gerçekleştirildiği yer tespit edildi. Teröristlerin saldırıyı kuş uçuşu olarak 650 metre uzaklıktan yaptıkları saptandı. Eldeki bilgiler ve saldırıda kullanılan roketatar mermilerine ait parçaların incelenmesiyle, bunu da 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenleyen teröristlerin gerçekleştirdiği belirlendi. Bu saldırıda da yine Kemalpaşa'daki roketatarın kullanıldığı, roketatar mermilerinin de 1992 yılı üretimi mühimmat oldukları anlaşıldı. Yetkililer, teröristlerin kullandıkları roketatarın menzilinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşmayacağını bilmelerine rağmen, ilçede gerilim ve korku yaşatmak adına böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İKİNCİ SALDIRGAN YENİ YAKALANDI
Saldırılardan sonra MİT, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde ortak çalışma yürütüldü. Araştırmalarda saldırıları, bölücü terör örgütü PKK adına Ege Bölgesi'nde açılım yapmaya çalışan, terör örgütüne ait sitelerde üstlenilmesini sağlayan teröristin saklandığı yer tespit edildi. Yönetici durumundaki terörist H.D., İzmir'in Işıkkent semtindeki Ayakkabıcılar Sitesi'nde, geçen 17 Kasım'da, M.S.Y adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı. Üzerinden çok miktarda para da çıkan H.D.'nin, kentte eylem yapma hazırlığı içerisinde olduğu ortaya çıktı. Teröristin ayrıca, ayakkabı imalathanesinde işçi gibi çalışıp kendisini gizlediği belirlendi. Bu arada H.D.'nin, Bayındır'daki saldırı öncesinde 16 Ağustos'ta tarihinde Kızılağaç Mahallesi ormanlık alanda cesedi bulunan bir kişiyi, öldürüp öldürmediğinin de araştırıldığı ifade edildi.

DİĞER SALDIRGAN DAHA ÖNCE YAKALANMIŞ
Yeni yakalanan H.D. ile Kemalpaşa'daki saldırıları gerçekleştiren İ.D.'nin ise geçen 30 Nisan'da Kemalpaşa-Torbalı karayolu üzerinde polislerce Suriyeli M.M. adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandığı belirtildi. İ.D.'in üzerinde de yüklü miktarda para çıktığı ve sevk edildiği adliyede tutuklandığı bildirildi. (DHA)

 
Purçu’dan önerge iddiasına yanıt: İspatlasınlar, kendimi cezalandırırım!
 
AK Partili Dağ’dan HDP’li Kürkçü hakkında suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK'ya rekor başvuru: 4 günde 55 bin
Türk Silahlı Kuvvetlerinin dış kaynaktan subay ve astsubay alım ilanına ...
İstanbul'da denizden top mermileri çıktı!
İstanbul'da Kadıköy rıhtımının güçlendirme ve yenileme çalışmaları sırasında ...
İzmir’deki operasyonda Meclisi bombalayan pilotun eşi de adliyede!
Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne ...
 
İzmir’deki FETÖ operasyonunda 4.dalga: 39 gözaltı
İzmir’de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
İzmir’deki istismar dehşetinde yürek yakan ifade: O çıkmaz değil mi?
Tacizi anlattıkları sırada büyük travma yaşayan öğrencilerin, tutuklu ...
Ahmet Türk ve Emin Irmak gözaltına alındı
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye ...
 
İzmir'de 'kask ihmali' faciası: Dede ile torun birlikte can verdi
İzmir’in Ödemiş İlçesi'nde, şerit ihlali yapan otomobilin çarptığı motosikletteki ...
9 yaşındaki Yağmur’un şüpheli ölümü
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle fenalaşan ...
İzmir'de feci kaza: Sanatçı Alaaddin Us trafik canavarı kurbanı!
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, kırmızı ışık ihlali yapan kamyonun çarptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva