HABERLER>GÜNCEL
16 Kasım 2018 Cuma - 14:13

İzmir'de yine öğretmene şiddet!

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu'nda matematik öğretmeni Mustafa Yıldız, iddiaya göre, daha önce kendisini tehdit eden öğrencisinin ağabeyi ve 3 arkadaşının saldırısına uğradı. Yıldız, şüphelilere karşılık vermediği için bıçaklanmaktan kurtulduğunu söylerken, öğretmene yönelik şiddetin arttığını belirten eğitim sendikaları ciddi önlemler alınmasını istedi.

İzmir de yine öğretmene şiddet!

Bornova'daki Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu'nda görevli matematik öğretmeni Mustafa Yıldız, iddiaya göre, daha önce derste bir öğrencisi ile sorun yaşadı ve öğrencisi tarafından tehdit edildi. Yıldız, durumu okul idaresi ile rehberlik servisine bildirdi. Bunun üzerine öğrenci, hatalı olduğunu kabul ederek Mustafa Yıldız'dan özür diledi. Olayın kapandığını düşünen Yıldız, 12 Kasım Pazartesi günü iddiaya göre, okulun yakınlarında öğrencisinin ağabeyi ve yanındaki 3 kişinin saldırısına uğradı. Kafasına yumruk atıldığını, sırtından tekmelendiğini ileri süren Mustafa Yıldız, darp raporu aldıktan sonra savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Olayı anlatan öğretmen Yıldız, "Pazartesi günü son ders saatim boştu, zilin çalmasına 5 dakika vardı. İleride bir bakkal var, bir şey aldım ve dönüyordum. Okulun hemen yanındaki arada, öğrencinin ağabeyi olduğunu öğrendiğim kişi, 'Hoca, hoca' diyerek üstüme gelmeye başladı. Sonra bana 'Siz daha önce E.'ye yumruk atmışsınız' demeye başladı. Ben bunun doğru olmadığını anlatmaya çalıştım ve koluna girerek 'Gel gidelim okul idaresine bunu anlatalım, seni yanlış bilgilendirmiş' dedim. Bana 'Olmaz, burada halledelim' dedi. Ben de 'Sizinle işim olmaz' dedim ve okula doğru yürüdüğüm sırada arkamdan kafama bir yumruk, sırtıma da bir tekme geldi. Eğer karşılık verseydim bıçaklanabilirdim. Karşılık vermeden okula gittim" dedi.

'ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMENLER, DÖVÜLESİ HALE Mİ GELDİ?'
Darp olayının yaşandığı ileri sürülen okulun önünde bir araya gelen Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Türk Eğitim -Sen ve Eğitim Bir-Sen, basın açıklaması yaparak şiddet olaylarını protesto etti. Sendikalar adına hazırlanan ortak basın bildirisini okuyan Eğitim İş 2 No'lu Şube Özlük Hukuk Sekreteri Oğuz Eminoğlu, 24 Kasım'da Öğretmenler Günü'nün kutlanacağını hatırlatarak, "Öğretmenler Günü'ne 8 gün kaldı ve bizler can güvenliğimiz olmadığı için, öğretmene yönelen şiddeti protesto etmek, 'Yeter artık' demek için buradayız. Mustafa öğretmenimiz okul çıkışında, okul bahçesinin hemen dibinde, bıçaklanmaktan son anda kurtuldu. Başından ve bacağından darp edildi. 8 gün sonra bütün televizyonlarda, bütün gazetelerde, öğretmenlere, öğretmenlik mesleğine methiyeler, övgüler dizilecek, öğretmenliğin ne kadar kutsal olduğundan bahsedilecek ama biz, can güvenliğimiz olmadığı için buradayız. Eli öpülesi öğretmenler, dövülesi öğretmenler haline mi geldi?" diye konuştu.



'BİR YILDA SAYISIZ ŞİDDET OLAYI YAŞANDI'
Şiddetin durdurulması için yetkililerin ciddi önlemler alması gerektiğini belirten Oğuz Eminoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yap- boz tahtasına döndürülen, yapılan değişikliklerin yılını hatta ayını doldurmadan yeniden değiştirildiği bir sistemimiz var ve bu çarpık sistemin bütün yükünü omuzlarımızda taşıyan biz öğretmenler, hem öğrencinin hem velinin açık hedefi haline geldik. Geçen hafta Konak Mimar Sinan Ortaokulu'nda bir öğretmenimiz, sınıfında öğrencilerinin gözü önünde şiddete uğradı. Geçen yıl hemen iki adım ötede Batıçim İlkokulu'nda bir arkadaşımız bıçaklandı. Yine geçen sene Karabağlar'da bir öğretmen arkadaşımız darbedildi, yüzünde sigara söndürülmeye çalışıldı. Yine aynı yıl Ödemiş'te bir okul yöneticisi arkadaşımız pompalı tüfekle saldırıya uğradı. Hayatını kaybetti. Hangi birini sayalım, 'Yeter artık' diyoruz. Durdurun bu şiddeti. Milli Eğitim Bakanlığı'nı, siyasi iktidarı göreve davet ediyoruz."

Eğitimciler, açıklamanın ardından dağıldı. (DHA)

 
Takma kirpik kullananların uyması gereken 5 kural
 
CHP’li Gümrükçü’den Çiğli için hedef: İnce’nin aldığı yüzde 60’ı almalıyız!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 16 Kasım 2018 Cuma 16:40

Hak/hukuk/eğitim/ekonomi ve daha birçok alanda orman yasalarının geçerli olduğu bir ülkede ayıların bu kadar bol olmasına şaşırmamalı... Allah beterinden korusun, amin!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaattin Çakıcı ile irtibatlı 24 kişiye gözaltı
Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile irtibatlı olduğu belirlenen ...
Kara Kuvvetleri'ne operasyon: 44 gözaltı!
Diyarbakır merkezli 12 ilde, FETÖ/PDY'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki ...
İki belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı!
İçişleri Bakanlığı, haklarında yürütülen soruşturma kapsamında Elbistan ...
 
İzmir'de AVM otoparkındaki kaza için emsal karar!
İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, bir sigorta şirketinin, alışveriş merkezinin ...
Diyanet: Gerekli açıklamalar yapıldı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine ilişkin olarak, ...
Dikili'deki göçmen faciasında yeni gelişme!
Dikili ilçesi açıklarında 6 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği olaya ...
 
Hava Kuvvetleri'nde operasyon: 188 gözaltı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı operasyonda100 asker ile ...
İzmir'de 'esnaf yapılanması'na operasyon: 17 gözaltı!
İzmir'de, FETÖ/PDY'nin 'esnaf yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda, ...
İstanbul'da akademisyenlere gözaltı!
İstanbul'da düzenlenen operasyonda bazı öğretim üyeleri gözaltına alındı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva