HABERLER>GÜNCEL
19 Ocak 2017 Perşembe - 11:10

İzmir’de yine 'kedilere mama' krizi: Kavgadan sonra dava!

İzmir’de görüntüleri sosyal medyayı sallayan ‘kedilere mama verme’ kavgasının ardından bir de dava patlak verdi. Sokakta yaşayan kedilerin beslenmesi için mama kabı ve kedi evi koyan hayvanseverlere uyarıya rağmen bunları kaldırmadıkları için bina yönetimi tarafından dava açıldı.

İzmir’de yine  kedilere mama  krizi: Kavgadan sonra dava!

İzmir’in Bornova ilçesinde, oturdukları apartmanın giriş kapısı yanına, sokakta yaşayan kedilerin beslenmesi için mama kabı ve kedi evi koyan hayvanseverler Ayşe Ülkü ile Meral Çırpıcı'ya, uyarıya rağmen bunları kaldırmadıkları için bina yönetimi tarafından dava açıldı. Dava sürerken zinciri kesip kedi evini kaldıran yönetici Saygun Ürgen hakkında da 2 hayvansever suç duyurusunda bulundu.

- İZMİR’DE ‘KEDİLERE MAMA’ KAVGASI: KOMŞUSUNA ‘KAYA’ ATTI!

Bornova'da, Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki Yıldızhan Apartmanı'nın giriş kapısının yanına sokaktaki sahipsiz kedilerin beslenmesi için mama kabı, yağmur ve soğuktan korunmaları için de kedi evi koyan hayvanseverler Ayşe Ülkü ile Meral Çırpıcı, apartman sakinleri ile tartışmaya başladı. Apartman sakinleri geçen mayıs ayında yaptıkları toplantı ile beslenme odağı ve kedi evinin buradan kaldırılması, bina çevresindeki başka yere de konulmaması konusunda karar aldı. Bu karara rağmen Ülkü ve Çırpıcı kedi evini kaldırmayınca, apartman yöneticisi veteriner hekim Saygun Ürgen, kaldırılmasının sağlanması için dava açtı. İzmir 3'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan bu dava henüz sonuçlanmadı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Dava süreci devam ederken, yönetici Saygun Ürgen, bir süre önce zincirini kestiği kedi evini buradan alıp, kullanılmaması için apartmanın içine bir yere kaldırdı. Bunun üzerine Ülkü ve Çırpıcı, yöneticisi Saygun Ürgen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ürgen'in kulübeyi kaldırma görüntülerinin olduğu belirtilen apartmanın güvenlik kamerası görüntüleri de delil olarak verildi.

Kedi evinin, apartman kapısında 7 yıldır durduğunu, yeni seçilen yönetici Saygun Ergün'ün bunu kaldırmak istemesi üzerine sorun yaşanmaya başladığını öne süren Ayşegül Ülkü, şöyle dedi: "Biz aynı zamanda sokakta hasta, yardıma ihtiyaç duyan hayvanların da tedavilerini yaptırıp, evimizde sağlıklarına kavuşturup tekrar aldığımız ortama geri bırakıyoruz. Evde bu hayvanları baktığımız için yönetici Ergün ile sorun yaşamaya başladık. Bizi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na şikayet etti. Evimizde denetim yaptırdı, zabıta göndertti. Kedi kulubesinin kaldırılması ile ilgili dava İzmir 3'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 6 aydır sürüyor. Kedi evinin zincirini kesip kaldırma görüntülerini de verdik. Mahkeme sonucunu bekleyeceğiz."

KARARI UYGULADIĞINI SÖYLEDİ
Apartman yöneticisi veteriner hekim Saygun Ürgen ise kedi evinin apartmanın girişine ve çevresine konulmaması konusunda kat maliklerinin karar aldığını, kendisinin de yönetici olarak bunu uyguladığını söyledi. Ürgen, şöyle konuştu: "Apartman sakinleri hijyen ve zoonos hastalıkları kaygısı, bu durumdan rahatsızlık duymaları, girip çıkarken sokak hayvanlarından korkmaları nedeniyle, kedi evinin ve beslenme odaklarının ne apartman girişine ne de apartman çevresine konulmaması konusunda karar aldı. Daha önce de kedi evinde bir kedi, köpek tarafından parçalandı. Bir başka kedi de tinerci tarafından yaralandı. Oylamada ben de kedi evinin kaldırılması yönünde oy kullandım. Ben de karşı dava açacağım." (DHA)

 
İzmir Ticaret Borsası girişimcilere E-Commodity Bazaar’ı tanıttı
 
Arkas’ın filosuna ‘yeni nesil’ güç!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de devletin taş ocağından tonlarca malzeme çalındı, faili meçhul!
İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne ...
İzmir’deki iddianameden: FETÖ’den hususilerine dudak uçuklatan maaş!
FETÖ'nün sözde Karşıyaka eyaletine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca ...
Fırat Kalkanı'nda 149.gün: 182 DEAŞ hedefi vuruldu
Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı ...
 
Şok iddia: O 3 kadın Reina katliamcısına ödül mü?
Reina’yı kana bulayan Abdulgadir Masharipov’un yanında 3 kadın da yakalanmıştı. ...
Reina katliamcısı: Tekrar tekrar izledim ve...
DEAŞ’lı terörist Abdulgadir Masharipov, iddiaya göre sorgusunda “Saldırıyı ...
İzmir’de feci kaza: Polis memuru hayatını kaybetti
İzmir’in Menderes İlçesi'nde, iki otomobilin çarpıştığı kazada polis memuru ...
 
Yarımada’da isyan günleri: Cennet koylarda yine balık çiftliği krizi!
Karaburun’da Özel Çevre Koruma Alanı olarak ilan edilmesi için çalışma ...
'Karlov'a suikast'ta önemli gelişme: 2 kişi...
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ...
2016 tarihin en sıcak yılı oldu!
2016 karada ve denizde en sıcak yıl olarak kayda geçerken 2014'ten bu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva