HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mayıs 2017 Cumartesi - 10:56

İzmir'de yerel kalkınma günleri: Sırada hayvancılık!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma stratejisi doğrultusunda üreticiye verdiği desteği Bergama'nın Kozak bölgesine küçükbaş hayvan dağıtımı ile sürdürdü.

İzmir de yerel kalkınma günleri: Sırada hayvancılık!

Kozak Bölgesi için yapılan kura ile dağıtım törenine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Belediye başkan yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarla ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÜRETİME CAN SUYU
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan İzmir genelinde şu ana dek 1500 üreticiye 5950 adet küçükbaş hayvan dağıttıklarını ifade ederek, “ Alınan eğitimler doğrultusunda bakımlar gerçekleştiğinde bu sayılar daha da çoğalacak ve büyük sürüler olacak. Bizler üretime can suyu desteği veriyoruz. Şu ana dek dağıttığımız hayvanlardan elde ettiğimiz verilere göre 1745 adet yavru elde edilmiş durumda.  Ve bu bizleri çok mutlu ediyor. İzmir’in birçok bölgesinde meyveciliği de geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bizlere gelen talepler doğrultusunda üreticilerimizi meyve fidanları ile buluşturuyoruz” diye konuştu.   

BAŞARININ KANITI
İzmir son dönemdeki uygulamaları ile Türkiye’de örnek bir kent olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Kırsal kalkıma projeleri ile sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da örnek aldığı bir kent haline geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süreden beri desteklediği Tire Süt Kooperatifi Birleşmiş Milletler tarafından ödüllendirildi. Bütün bu gelişmeler bir başarının kanıtıdır” dedi.

İZMİRLİLER ÇOK ŞANSLI
İzmirlilerin her anlamda çok şanslı olduklarını dile getiren Başkan Gönenç şöyle konuştu: “ Bir belediye düşünün ki önce üretim yollarını, ova yollarını asfaltlamaya başladı. Çitçiyi köylüyü çamurdan tozdan kurtarmayı birinci amaç edindi. O belediye ziraat odalarına makine ekipman desteği verdi. Kozak’ta arıcılığı destekledi. Tire’de sütçüyü destekledi. Bayındır’da çiçekçiyi, Ödemiş’te fidancıyı destekledi. Ve İzmir’in bütün ilçelerinde de küçükbaş hayvan desteğini devam ettiriyor.

BU BİR TERCİH MESELESİDİR
Genel yöneticiler veya yerel yöneticiler olarak halkı tüketime de teşvik edebilirsiniz. Bu bir tercih meselesidir. Kredi kartlarıyla vatandaşların bol bol borçlanacağı alışveriş merkezleri de açılabilirsiniz. Fakat tam tersi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı gibi daha çok üretmeye, daha çok kazanmaya ve ürettiğini değerlendirebilme konusunda insanların önünü de açabilirsiniz. Bu birazda politik bir tercihtir. Bu iş makarna kömür dağıtmakla olmuyor. Bu iş üreticiyi üretmeye destekle oluyor. İzmir’de biz bunu yapıyoruz. İzmir’de hepimize bu yolu açanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. Tüm Bergamalı Çitçiler ve üreticiler adına kendisine çok teşekkür ediyorum.

İZMİR TÜRKİYE’YE ÖRNEK
Yıllar önce Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk olarak başlatmış olduğu okul sütü projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürdürülüyor. Bugün hayvan üretimi için destek veriyor ve bir hafta önce Bergama’da İlçe Tarım Müdürlüğü hayvan dağıtımı gerçekleştirdi. Bu da gösteriyor ki Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması Tarım Bakanlığı tarafından da model olarak alınmaya başlandı. Ve üreticiler de bu projeye sahip çıkıkça bu proje daha da büyüyecek ve Büyükşehir Belediyesi ’de desteğini sürdürecektir.”

Törende konuşan Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları ise desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’ne teşekkür ederek, Kozak Yaylası’nda fıstık çamlarındaki verimsizliğin üreticiyi sıkıntıya düşürdüğünü ve bu konuda yürütülecek olan çalışmaların üretici için önemli olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları üreticilerle birlikte ilk kura çekilişini gerçekleştirdi.

 

 
CHP'li Sertel: Tutuklamalar akıl tutulmasıdır!
 
İzmir'de kaza: 'Cankurtaran hemşire' yine işbaşında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açık havada büyük keyif: Kordon spor merkezi!
Konak Belediyesi’nin ilçenin farklı noktalarında hizmet veren spor merkezlerindeki ...
Başkan Selvitopu meslektaşlarıyla buluştu
TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi 30. yılını düzenlediği ...
Halkapınar'da trafik düzenlemesi: Hangi yön kapatılacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem filosunu geliştirmek için ...
 
Bornova'da Ramazan bereketi
Bornova Belediyesi, Ramazan Ayı hazırlıklarını tamamladı. İlçedeki kutsal ...
Karşıyaka'da bu yaz çocuklar çok eğlenecek
Karşıyaka Belediyesi, eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasının ardından ...
 Bornova'da yaz hobi kursları başlıyor
Bornova Belediyesi, 7'den 70'e herkesin yararlanabileceği yaz hobi kursları ...
 
İzmir'in tarihi projesi için ihale tamam: Opera binasını dünya devi yapacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Türkiye'nin opera sanatına özel" ...
İzmir Büyükşehir'e bir kredi gururu daha: Fitch'in zirvesinde!
Moody’s’ten sonra Fitch Ratings de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin notunu ...
Foça'da minikler kıyasıya yarıştı!
Foça Bedia Midilli İlkokulu’nun bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Akıl ve Zekâ ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva