HABERLER>GÜNCEL
25 Haziran 2016 Cumartesi - 09:51

İzmir’de yargıdan tüketicileri sevindirecek karar

İzmir’de, bir üniversitede öğretim görevlisi Özge Küçükerdönmez, ev almak için anlaşıp sözleşme yaptığı inşaat şirketinin daireyi zamanında teslim etmemesi üzerine, şirket ve bankaya karşı 'Satış ve kredi sözleşmesinin feshi' istemiyle açtığı davayı kazandı.

İzmir’de yargıdan tüketicileri sevindirecek karar

Çiğli'de oturan Özge Küçükerdönmez, ev sahibi olmak için 3 yıl önce bir inşaat firması ile satış sözleşmesi yaptı. Küçükerdönmez, satış sözleşmesi imzaladığı inşaat şirketine 60 bin lira ödedi. Küçükerdönmez, firmanın anlaşması bulunan bankaya da 23 ay boyunca 3'er bin lira taksitle 69 bin lira yatırdı. Evinin zamanında teslim edilmemesi üzerine Özge Küçükerdönmez, avukatı Seda Ayaz Aksoy aracılığıyla banka ve inşaat şirketine karşı "Kredi ödemelerinin durdurulması, inşaat şirketi ile yapılan gayrimenkul satış ve borçlanma sözleşmesinin feshine karar verilmesi" istemiyle tüketici mahkemesinde dava açtı. Avukat Seda Ayaz Aksoy, mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, müvekkilinin 31 Temmuz 2013 tarihinde, davalı inşaat şirketi ile satın alacağı ev için, 2 yıl içerisinde bitirilip teslim edilmek üzere sözleşme imzalayıp, 60 bin lira ödeme yaptığını, inşaat şirketinin yönlendirdiği bankaya da 23 ay geri ödemeyle 69 bin lira olmak üzere toplam 129 bin lira ödediğini belirtti. Aksoy, şöyle dedi:

"Müvekkilime teslimi taahhüt edilen daire zamanında teslim edilmedi. Davalı şirket finansal sorunları nedeniyle inşaatı durdurdu. Bunu mahkemece de tespit ettirdik. Şirket yetkililerine bir türlü ulaşamadık. Bankaya kredi ödemesini askıya alması için yaptığımız başvuru da reddedildi. İnşaat şirketi ve bankaya paraları kesintisiz ödemiştir. Kendisi daireyi teslim almadığı gibi konut kredisi sözleşmesi taksitlerini ödemediği taktirde 'cebri icra' tehdidi altında kalacaktır. Bu sebeplerle, kredi ödemelerinin tedbiren durdurulmasına, kredi sözleşmesinin feshine, bankaya ve inşaat şirketine ödenen toplam 129 bin liranın mevduat hesaplarına uygulanan en yüksek yasal faizle geri ödenmesine karar verilsin."

İzmir 2'nci Tüketici Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya avukat Seda Ayaz Aksoy katılırken, başka gelen olmadı. Avukat Aksoy, kredi ödemelerinin durdurulmasını, tedbir kararı verilmesini, inşatın devam etmemesi nedeniyle müvekkili mağdur edildiğinden, istemleri doğrultusunda karar verilmesini istedi. Hakim Feryal Atay, tedbir istemini kabul edip, davacının 27 Eylül 2013 tarihinde kullandırılan kredi ile ilgili ödemelerinin tedbiren durdurulmasına, diğer taleplerin bir sonraki celsede değerlendirilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

Davanın 3'üncü duruşmasına Avukat Seda Ayaz Aksoy ve davalı banka avukatı Mustafa Doğan katıldı. Avukat Aksoy, istemlerini yineledi, kredinin 'Bbağlı kredi olduğu'nun bilirkişi raporuyla da sabit olduğunu belirterek davanın kabulüne karar verilmesini istedi. Banka avukatı Doğru ise "Bilirkişi raporuna karşı itirazlarımızı tekrar ederiz. Kredi bağlı kredi değildir. Davanın banka yönünden reddine karar verilsin" dedi.

Hakim Feryal Atay, davanın kabulüne karar verip, davacı ve davalının arasında imzalanan satış ve borçlanma ile konut kredisi sözleşmesinin feshine, sözleşmeler nedeniyle bankaya ödenen 69 bin lira ile inşaat şirketine ödenen 60 bin lira olmak üzere toplam 129 bin liranın dava tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte davalılardan alınıp davacıya ödenmesine karar vererek, duruşmayı bitirdi. Davalıların kararın temyizi için başvuracağı belirtildi.

Avukat Seda Ayaz Aksoy, mahkemenin ilk defa böyle bir karar verdiğini belirterek, mağdur olan kişiler için emsal teşkil edeceğini söyledi. (dha)

 
Ve Göztepe’de Tanju da tamam!
 
Aydınlı ressamın yürek yakan sonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TRT ekranında harita skandalı!
TRT Spor'un 2016 Avrupa Şampiyonası için ekranlarında yer verdiği bir ...
İzmir Metrosu’ndaki ‘Müzisyen’ heykeline 2.saldırı: Yine o adam!
İspanyol Sanatçı Almacino Gonzales Andres’in ‘Müzisyen’ isimli eserine ...
Elektrik işlerini yaptığı okulda ölü bulundu
İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, yapımı devam eden, gelecek eğitim döneminde ...
 
TUSKON Başkanı dahil 51 kişiye yakalama kararı!
İstanbul merkezli sabah saatlerinde paralel yapı iddiasıyla başlatılan ...
Diyarbakır’da katliamı önleyen operasyon!
Lice'de 10 ton amonyum nitrat, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. ...
Marmara Denizi’nde korkutan deprem!
Merkez üssü Marmara Denizi'nin Yalova açıkları olan bugün saat 08.40'da ...
 
Harmandalı’da yine yangın çıktı: Alevlerle 8 saat savaş!
Çiğli İlçesi'nde yer alan ve biyolojik ömrünü tüketen çöplük alanda yine yangın çıktı.
'Kumpas davası'nda eski Emniyet Müdürü Bilkay'a tahliye!
68 sanıklı davada tahliye talepleri dinlendi ve ara karara açıklandı. ...
Şanlıurfa'da 5 kişi serinlemek isterken öldü!
Şanlıurfa ile Harran ve Birecik ilçelerinde sıcak havada serinlemek için ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva