HABERLER>GÜNCEL
26 Ocak 2019 Cumartesi - 09:24

İzmir'de yağmur ve fırtınan ardından yaralar sarılıyor

İzmir'de, dün akşam etkili olan fırtına ve yağmur nedeniyle göle dönen cadde ve sokaklarda sular tahliye ediliyor. Kemeraltı Çarşısı ve Yunuslar Kavşağı'ndaki yağmur suları belediye ekiplerince döşenen metrelerce hortumla tahliye edildi. İnciraltı ve Yeşilova semtlerindeki ağaçların şiddetli rüzgar nedeniyle devrildiği anların da görüntülendiği ortaya çıktı.

İzmir de yağmur ve fırtınan ardından yaralar sarılıyor

Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz'de dün güney yönlerden esen rüzgarın saatteki hızı 90 kilometreye kadar çıktı. İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin de vatandaşları uyardığı fırtına ve sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Balçova'daki İnciraltı Mahallesi'nde, bir ağaç aşırı rüzgar nedeniyle içinde 2'si çocuk 3 kişinin olduğu 35 AY 4223 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Devrilen ağaç bir başka otomobilde de hasara yol açtı. Olay, karşı şeritte seyreden bir otomobildeki vatandaşlar tarafından, cep telefonuyla görüntülendi.

Ayrıca, Bornova ilçesi Yeşilova Mahallesi 4088 Sokak'ta, bir ağacın kaldırım taşlarını sökerek yola devrilmesi de, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Her iki olayda da ölen ya da yaralanan olmazken, çevrede kısa süreli panik yaşandı. 

YAĞMUR SULARI TAHLİYE EDİLİYOR
Hem Büyükşehir hem de ilçe belediyeleri bünyesindeki ekipler, gece boyunca aralıklarla biriken yağmur sularının tahliyesi için çalışma başlattı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na, metrelerce tahliye hortumu döşendi. Ekipler suları tahliye ederken, esnaf da yağmur sularının dükkanlarının önüne sürüklediği çöpleri temizledi. Çarşı esnafı, yıllardır her yağmur yağdığında sokakların bu hale geldiğini belirterek, altyapının geliştirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Mersinli Mahallesi'ndeki Yunuslar Kavşağı'ndaki sular da tahliye edildi ve kavşak trafiğe açıldı.

TORBALI'DA SAĞANAK YOĞUNLUĞU
İzmir'in Torbalı ilçesinde yağış nedeniyle su dolan alt geçitten araç çıkarıldı. Pancar Mahallesi'nden geçen İZBAN hattında bulunan alt geçide giren bir aracın çıkamadığını fark eden çevredekiler, polis ekiplerine haber verdi. İzmir İtfaiyesine bağlı su altı ekibi, araca ulaşmak için çalışma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Pancar Mahallesi'nden geçen İZBAN hattında bulunan alt geçide giren bir aracın çıkamadığını fark eden çevredekiler, polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, yağış nedeniyle su dolan alt geçitte araç olma ihtimali üzerine itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İzmir İtfaiyesine bağlı su altı ekibi, araca ulaşmak için çalışma başlattı.İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU ekiplerinin de iş makineleriyle destek verdiği kurtarma çalışmasında, su dolu alt geçidin içinde 35 JBZ 99 plakalı araca ulaşıldı. Sudan çıkarılan aracın içinde kimsenin olmadığı belirlendi. Ekipler, bu araçla seyahat eden kişilerin alt geçitte olma ihtimaline karşı çalışmalarını sürdürüyor.

VAPUR SEFERLERİ BAŞLADI
İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle iptal edilen vapur seferleri, sabah yeniden başlatıldı. İzmir Denizcilik AŞ'den yapılan açıklamada, olumsuz hava ve deniz koşulları yüzünden ara verilen seferlerin saat 06.55 itibarıyla yeniden başlatıldığı belirtildi. Kentte dün meydana gelen sağanak yağış ve fırtına yüzünden saat 18.15'te seferlere ara verilmişti.

TİRE'DE ŞİDDETLİ RÜZGAR HAYATI FELÇ ETTİ!
Tire'de şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrilince, bazı cadde ve sokaklar, trafiğe kapandı.
Tire'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar, araçlara ve evlere hasar verdi. Bu nedenle bazı yollar trafiğe kapandı. 

ÇEŞME DE OLUMSUZ ETKİLENDİ
İzmir'in Çeşme ilçesinde etkili olan yağmur,, hayatı olumsuz etkiliyor. Gök gürültülü sağanak yağmurun etkili olduğu ilçedeki bir derede taşkın meydana geldi. Ovacık Ovası'ndaki enginar tarlaları sular altında kaldı. Çeşme Çarşısı da sağanak yağmurdan nasibini aldı. Çarşı yolu suyla doldu. Zemin kattaki bazı ev ve işyerlerinde su baskını oldu.

BALÇOVA'DA AĞAÇ, SEYİR HALİNDEKİ ARAÇLARIN ÜZERİNE DEVRİLDİ
İzmir'in Balçova ilçesi İnciraltı bölgesinde, saat 18.00 sıralarında bir ağaç yola devrildi. Bu sırada seyir halinde olan 3 araç da, devrilen ağacın altında kaldı. Araçlarda bulunanlar olaydan yara almadan kurtuldu. Araç sahiplerinden Emrah Dilenç (31), "Ağaç devrildi. Bir anda fren yaptım ama aracın üstüne devrildi" dedi. Kendisine bir zarar gelmediğine şükrettiğini söyledi. Araçta eşi ve çocuklarının bulunduğunu söyleyen sürücülerden Süleyman Alper ise, "Eşim ve çocuklarımla birlikte Konak yönüne gidiyorduk. Arabayla giderken birden ağaç devrildi. Ağacın devrildiğini görünce frene bastım. Allah'a şükür durabildim. Çok şükür kimseye bir şey olmadı" diye konuştu. Yaşanan olayın ardından yol tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Fırtınanın saatteki hızı ise zaman zaman 76 kilometreye kadar çıktı.

FIRTINA HIZI GÜNEY EGE'DE 100 KİLOMETREYİ BULACAK
İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları fırtınaya karşı uyardı. Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz'de güney yönlerden rüzgarın saatteki hızının 60 ila 90 kilometreye kadar çıkacağı belirtildi. Güney Ege'de ise kuvvetli fırtınanın saatteki hızı 100 kilometreyi bulacağı belirtildi. Fırtınanın, yarın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklendiği ifade edildi. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının ise güneybatılı akışlarla birlikte batı kesimlerini etkilediği ifade edildi. Toz taşınımının yarın akşam saatlerine kadar başta güneybatı kıyıları olmak üzere Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer etkili olacağı bildirildi. Toz taşınımı sebebiyle, bu bölgelerde gerçekleşecek yağışların yer yer çamur şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı.(DHA-AA)

-İZMİR'DE LODOS ALARMI! AĞAÇLAR DEVRİLDİ ÇATILAR UÇTU!

 
İzmir'de vapur seferleri iptal!
 
İzmir'de lodos alarmı! Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de vapur seferleri iptal!
İzmir'de hava ve deniz koşulları sebebiyle tüm vapur ve feribot seferleri durduruldu.
İzmir'de feci ölüm: Yolun karşısına geçerken...
İzmir'in Balçova ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Hanife Gökhasan ...
Tacizle suçlanan lise müdürü hakkında yeni gelişme
İzmir'in Selçuk ilçesinde, lise öğrencisi 17 yaşındaki S.T.'ye cinsel ...
 
İzmir'de şiddetli yağış tekneleri vurdu!
İzmir'de, iki gün boyunca etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle ...
Devlet hastanesine 'hortum' tahliyesi
Antalya'da etkili olan hortumda zarar gören Kemer Devlet Hastanesi'nde ...
İzmir'de bombacı teröristten pişkin ifade!
AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi ...
 
İzmir'de ölüm-kalım savaşı: Denize düştü, kalbi durdu ve...
İzmir'de ölüm-kalım savaşı: Denize düştü, kalbi durdu ve...
İzmirliler dikkat: O barajın kapakları açılacak!
Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü'nce şiddetli yağışlar nedeniyle Balçova ...
Millet İttifakı’nın İzmir listesi belli oldu: Kim/nerede aday çıkarıyor?
CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın İzmir’deki aday tablosu ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva