HABERLER>STİL
11 Şubat 2019 Pazartesi - 09:37

İzmir'de 'vintage' akımı

Konak’ta her pazar kurulan Antika ve Koleksiyon Pazarı’nın yeni gözdesi 'vintage' olarak adlandırılan eski moda giysiler oldu. Son dönemde oldukça popüler olan vintage giysileri uygun fiyatlı temin etmek isteyen gençler Antika ve Koleksiyon Pazarı’na yoğun ilgi gösteriyor.

İzmir de  vintage  akımı

İzmir'in Konak İlçesi, Ege Mahallesi’nde 4 bin metrekare alan üzerinde her pazar açılan Antika ve Koleksiyon Pazarı, İzmirlilerden yoğun ilgi görüyor. Antika ürünlerden saatlere, giysiden ev eşyasına, kitaplardan elektronik ürünlere kadar akla gelecek her şeyin bulunabileceği pazar, antika tutkunları, ikinci el meraklıları ve alışveriş yapmak isteyen vatandaşların ortak noktalarından biri haline geldi. Öte yandan ailesiyle birlikte farklı bir pazar günü geçirmek isteyen vatandaşlar da burayı ziyaret ediyor.

VINTAGE GİYSİLER GENÇLERİN İLGİ ODAĞI
Antika ve Koleksiyon Pazarı’nda son dönemde oldukça popüler olan vintage giysiler ise gençlerin ilgi odağı. Vintage kıyafet akımına ayak uyduran gençler, pazarda 1 TL’ye gömlek, 100 TL’ye ayakkabı bulabiliyor. Antika ve Koleksiyon Pazarı’na ilk kez geldiğini söyleyen Beyza Balta "Burada eski dönemleri yansıtan çok güzel ürünler var. Hem de fiyatları oldukça hesaplı. Arkadaşımla beraber bugün oduncu gömleği, çanta, kitap ve rozet aldım ve hepsi için toplam 20 TL ödedim" dedi. Pazarda ilgisini en çok antika kupaların çektiğini dile getiren Cemre Öz, "Buraya ikinci gelişim ve geçen hafta geldiğimde çok fazla şey almıştım. Fiyatların daha uygun olması için erken saatte gelmek gerekiyormuş ama ben Aydın’dan geldiğim için biraz gecikiyorum. Pazarda eski antika kupalar, eski saatler çok ilgimi çekiyor. Aynı zamanda bizim için güzel bir pazar aktivitesi oluyor" dedi.



OSMANLI VE TÜRK PARALARI DA İLGİ GÖRÜYOR
Antika ve Koleksiyon Pazarı’nda Türk ve Osmanlı paralarını içeren koleksiyon sergileyen Halil Kara, "Önce hobi olarak başladı, daha sonra satın alarak koleksiyonu geliştirdim. Türkiye’ye ait kullanılmış bütün paralar var ve Osmanlı döneminde kullanılan altın, gümüş, bronz paralar da mevcut. Özellikle 40 yaşını aşkın kişiler bu paraları gördüğünde duygulanıyorlar ancak gençler de ilgi gösterip satın alıyor. Gençlerin de para koleksiyonu yapmasının iyi bir alışkanlık olduğunu düşünüyorum. 10 yaşındaki bir çocuk bile alabiliyor. Pul merakı fazla kalmadı ama para merakı hala var. Fiyatları ise 1 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Özel günlerde basılan paraların değeri ise daha fazla. Paraların dışında eski döneme ait saatlerin de satışını yapıyoruz. Saatlerin fiyatları ise 20 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Bu saatler şuanda oldukça popüler, aynı modellerin yeni üretimleri de var" dedi.



'HER PAZAR GELİYORUZ'
Antika ve Koleksiyon Pazarı için Manisa’dan geldiğini söyleyen Barış Yüksel, "Neredeyse her pazar eşimle birlikte geliyoruz. Ev için ihtiyacımız olan ne varsa burada bulabiliyoruz. Şu anda led ışıklar aramak için geldik. Burada bulduklarımızın aynıları internette de var ancak fiyatları çok yüksek. Bizim için burası keşfedilecek bir yer gibi" diye konuştu. (DHA)

 
'Engellilik bir trajedi değil bir haldir'
 
CHP'nin adayı Bucak: Yanlış anlaşıldım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat gürer 11 Şubat 2019 Pazartesi 17:25

Tüm antika ve eski eşya severleri bekliyoruz.05382564428

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zehra Çilingiroğlu paraya kıydı, telefonu aldı
Zehra Çilingiroğlu, telefonunu yeniledi. Akmerkez’de bir telefon bayisine ...
İzmir'de transparan defile yürek hoplattı
İzmir'de transparan defile yürek hoplattı
İzmir'de güzeller geçidi: Gelinliğin dansı...
İzmir'de güzeller geçidi: Gelinliğin dansı...
 
File çantayı gelinliğe dönüştürdü
İzmir’de yaşayan Gülten Pur, file çantalar yaparak başladığı örgü örmeyi ...
Takma kirpik kullananların uyması gereken 5 kural
Kirpikler gözlerimizin adeta mücevherleridir. Onların gür olması ve kalın ...
İzmir'de Fashion Week fırtınası
İzmir'de Fashion Week fırtınası
 
İzmir'de büyüleyen defile
İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Fashion Prime – 1. Tekstil, ...
Boyu kısa kadınların dikkat etmesi gereken kurallar
Minyon bir kadın olmak pek çok açıdan avantajlıdır. Fakat güzellik endüstrisinin ...
2018’de herkesin sahip olması gereken 3 jean
Kot pantolonlar hayatımızın en büyük ve en vazgeçilmez giyeceklerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva