HABERLER>YAŞAM
11 Eylül 2019 Çarşamba - 11:05

İzmir'de vicdanları sızlatan olay!

Bursa'dan İzmir'e gelen kalacak yer bulamadıkları için parkta yaşamaya başlayan Feridun İvdil (52) ve Gülçin İvdil (35) çiftinin 9 aylık bebekleri Kerem'in tedavi amaçlı giydiği medikal ayakkabısı çalındı. Zor günler geçiren Gülçin İvdil, ayakkabıyı çalan kişiye seslenip, "Ne olur ayakkabıyı geri getir. Hayat bizim için zaten zor. Sana kızmayacağız" dedi.

İzmir de vicdanları sızlatan olay!

Bursa'dan İzmir'e gelen Feridun İvdil (52) ve Gülçin İvdil (35) çifti, burada iş ve kalacak yer bulamadıkları için parkta yaşamaya başladı. Doğuştan ters olan sol ayağı ameliyat edilen 9 aylık oğulları Kerem'in de tedavi amaçlı giydiği medikal ayakkabısı çalındı. Zor günler yaşayan çiftten anne Gülçin İvdil, ayakkabıyı çalan kişiye seslenip, Ne olur ayakkabıyı geri getir. Hayat bizim için zaten zor. Sana kızmayacağız dedi.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde yaşayan ve aileleriyle anlaşamadıkları için buradan taşınmaya karar veren Feridun İvdil (35) ve Gülçin İvdil (52) çifti, iki ay önce bebekleri Kerem ile İzmir'e geldi. İzmir'de iş ve kalacak yer bulamadıkları için Basmane semtinde parkta yaşamaya başladı. Çiftin 13 yaşındaki oğulları Alaeddin ise mahkeme kararıyla velayetini alan babaannesinin yanında kaldı. Sol ayağı ters olarak dünyaya gelen Kerem ise ameliyat geçirdi. Aile parkta yaşarken, Kerem'in ameliyatlı sol ayağı için kullanması gereken medikal ayakkabı tekinin de içinde bulunduğu çanta çalındı. Bu durum ailenin yaşamını daha da zorlaştırdı.

Parkta zor koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan, tuvalet ihtiyaçlarını yakındaki bir kıraathanede gideren İvdil çifti, hem kendilerinin hem de Kerem'in duş bile alamadığını söyleyerek, hem çocuklarının tedavisi hem de bir eve yerleştirilmeleri için yardım istedi. Büyük çocukları Aleaddin'in velayeti babaannesinde olduğu için kendilerinden alındığını belirten çift, diğer oğulları Kerem'in de ellerinden alınmasından korktuklarını dile getirdi.

Oğlu Kerem'in ayakkabısınında içinde bulunduğu çantasına çalan hırsıza seslenen anne Gülçin İvdil, Hangi vicdan bir çocuğun ayakkabısını, sokakta kalmış bir ailenin çantasını çalmaya razı gelir. Oğlumun ayağı ters dönüyor. Ne olur ayakkabıyı getir. Hayat bizim için zaten zor. Sana kızmayacağız dedi.

'SOĞUKTAN KORUYAMIYORUM'

Daha önce Bursa'da dikiş makinesi operatörü olarak çalışan anne Gülçin İvdil, Hamileliğimin ilerleyen aylarında işten çıkmak zorunda kaldım. Şu anda da Kerem'e bakmak zorundayım. Sokakta günlerimiz çok zor geçiyor. Buradakiler bize yardım ediyor ve bizleri koruyor. Ailelerimizden fayda göremeyince dışarıda yatmaya mecbur kaldık. Bebeğimin ayakkabısı olmazsa sakat kalacak. Hangi vicdansız çantayı çaldıysa ayakkabıyı getirsin. Doktorlar ayakkabıyı kullanmazsa sakat kalacağını söylüyorlar. Geceleri artık çok ayaz olmaya başladı. Bizim sıcak bir yuvaya ihtiyacımız var. Kerem'i soğuktan koruyamıyorum, ateşleniyor diye konuştu.

'ONLAR YESİNLER DİYE SADECE SU İÇİYORUM'

Kendisinin de beyninde tümör bulunduğunu belirten baba Feridun İvdil ise, Ben de hastayım. Akciğerim de leke var. Aynı zamanda epilepsi hastasıyım. Daha önce Bursa'da İŞKUR üzerinden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde çalıştım ama program bitince çıkış yaptılar. Bizi ayırmak isteyen ailelerimiz var. Bursa'da kalsaydık durmayacaklardı ve ellerinden geleni yapacaklardı. Biz de İzmir'e gelmek zorunda kaldık. 9 aylık bebeğimizle sokakta kaldık. Burada bize yiyecek içecek veriyorlar. Ben yemeyip eşime çocuğuma yediriyorum. Ben bütün gün sadece su içiyorum. İzmir Valiliği bizim için çalışma başlatmış. Umarım bir eve yerleştiriliriz. Ne kadar burada kalacağımız belli değil dedi.

(DHA)

 
CHP'li Kılıç 'MİT ve IŞİD' iddiasını meclise taşıdı
 
Mahkeme kararını verdi: Açıklamalar peş peşe!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 11 Eylül 2019 Çarşamba 12:21

Devlet ve STK'lar göreve!!!!!

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Ölümden acıdır ‘yalnız’ ölmek!
Mehmet KARABEL yazdı... Ölümden acıdır ‘yalnız’ ölmek!
Dinçer Sümer için son görev
 İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro oyun yazarı, ...
İzmirli 13'lük Selen'den büyük başarı
İzmirli 13 yaşındaki bale öğrencisi Selen Gür yaz okulu için gittiği Monako'da ...
 
İzmirliler eğitime destek için pedallayacak
İzmir'de geçen yıl ilk kez düzenlenen Eğitime Pedalla Bisiklet Turu, bu ...
Yeşilçam'ın efsane ismi hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın usta isimlerinden Süleyman Turan, bu sabah Kadıköy'deki evinde ...
Ünlü sanatçı Dinçer Sümer hayatını kaybetti!
Tiyatro oyun yazarı, yönetmeni, oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Dinçer ...
 
İTÜ GVO İzmir’de ilk ders zili çaldı
İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı (İTÜGVO) İzmir Okulları ...
'Bana hep 40 yaşın üzerindekiler denk geliyor!'
Bursa'da sahneye çıkan Bülent Ersoy, "Bana hep 40 yaşın üzerindekiler ...
İzmir işgalinde 'Yaşasın Venizelos' demedi, şehit edildi... 38 yıllık özlem bugün bitti
İzmir işgalinde 'Yaşasın Venizelos' demedi, şehit edildi... 38 yıllık özlem bugün bitti
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva