HABERLER>GÜNCEL
21 Eylül 2018 Cuma - 16:34

İzmir'de velilerden servis tepkisi!

İzmir'in Aliağa ilçesinin kırsal mahallelerinden ilçe merkezindeki okullara giden öğrenciler, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte servislerin kaldırıldığını öğrenince şaşkına döndü.

İzmir de velilerden servis tepkisi!

Mahallelerde toplu taşıma araçlarının hizmet verdiği gerekçesiyle servislerin kaldırıldığını belirten öğrenci velileri, Aliağa Kaymakamlığı önünde toplanarak sorunun çözülmesini istedi. Bazı veliler, sorunun çözülmemesi halinde çocuklarını okula gönderemeyeceklerini söyledi.

Aliağa'da, köy okullarının kapatılmasıyla birlikte kırsal bölgelerde yaşayan öğrenciler, eğitimlerine ilçe merkezlerindeki okullarda devam etmeye başladı. Öğrencilerin okula rahatlıkla ulaşmasını sağlamak amacıyla devlet tarafından servis araçları verildi. Ancak servisler, yeni eğitim öğretim döneminde, toplu taşıma araçlarının bölgelere hizmet vermeye başlaması nedeniyle kaldırıldı. Servislerin kaldırıldığını dönem başında öğrenen veliler, şaşkına döndü. Aliağa'da yaklaşık 10 kırsal mahallede servislerin kaldırılmasının ardından veliler soluğu Aliağa Kaymakamlığı'nda aldı. Kaymakamlık binası önünde toplanan veliler, mağdur olduklarını, çocuklarını okula gönderemez duruma geldiklerini belirtti.

'BİRİNCİ SINIFLAR 3 KİLOMETRE YOL YÜRÜYOR'
Yukarı Şehit Kemal Mahalle Muhtarı Şakir Ecün, "Her yıl öğrencilerimiz, okula taşımalı sistem ile gidiyordu. Toplu taşıma araçları bulunduğu gerekçesiyle servisi kaldırdılar. Liseye giden 80 öğrencim var. Toplu taşıma hangisini alacak? Her yıl 3- 4 araç zaten liseler için çalışıyordu. Okula giden birinci sınıf öğrencisi de var. Küçük çocukları veliler okula gönderemiyor. Çocuklar otobüslerle okula gittiğinde, 3 kilometre yol yürümek zorunda kalıyor. İnsanların kapısının önünden çocuk kaçırıyorlar, 3 kilometrede ne olmaz" diye konuştu.

Öğrenci velilerinden Zeki Kuşçu da servis verilmemesi halinde çocuklarını okula gönderemeyeceğini belirterek, "Çocuğum 3 kilometre yolu kendisi gidip geliyor. Okulda yemek de yok. Biz bu sorunun giderilmesini istiyoruz. Çözüm bekliyoruz. Çocuklar çok küçük. Her gün çocuk kaçırma haberleri var. 10 yaşındaki çocuğu nasıl tek başına göndereceğiz? Hayat da çok pahalı. Nasıl servis tutalım? Asgari ücretlerle çalışıyoruz" dedi. Ahmet Sevinç isimli veli de 2 çocuğunun olduğunu, birinin anaokuluna yeni başladığını belirterek, "Servisimiz yok. Servis verilmezse çok sorun yaşarız. Okula çocuğumu nasıl göndereyim. Asgari ücretle çalışıyorum. Okulun masrafı çok. Kendi geçimimi zor sağlıyorum. Bir de bu sorunlar yaşanırsa, eğitimden kısmak zorunda kalacağım. Bu ülkenin kalkınması için eğitim şart" ifadelerini kullandı. 3 çocuk annesi Ayşe Çalışkan ise iki çocuğunun ayrı servislerle okula gittiğini, servisler kaldırılınca sorun yaşadıklarını aktardı. Çalışkan, "Sorun çözülemezse, çocuklarım okula gidemeyecek. Başka türlü olmayacak. Küçük çocuğum da var, kirada oturuyoruz. Servis tutmamız imkansız" diye konuştu. 2 çocuk annesi Emine Yoldaş da ailelerin hepsinin çocuklarının gelecekleri için çırpındıklarını kaydetti. Çocukların eğitimlerini temelden ne kadar sağlam alırlarsa, o kadar iyi olacağını ifade eden Yoldaş, "Türkiye'nin ileri gitmesi ancak güzel eğitimle olur. Çocuklarımızın eğitim sorununa çözüm bulsunlar, sıkıntıya sokmasınlar. Bizim tek amacımız, bu soruna çözüm bulmak. Çocuklarımız meydanda kalmasın. Bunca zaman taşımalı sistem vardı, neden bu yıl kaldırıldı? Bir de bize çok geç haber verdiler. Şimdi de 'Çocuklarınızı başka okula alabilirsiniz' diyorlar. Alsak bile yine servis gerekecek. Bu kadar köyü mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Okullar açılalı daha bir hafta oldu, 3 çocuk kaza riski atlattı. Çözüm bulmak için illa birinin canı mı yanmalı? Kötü bir şey olursa bunun hesabını kim verecek? Sesimizi duysunlar, biz çocuklarımızı ortada bırakmak istemiyoruz" dedi.

Veliler, dışarıda açıklama yaparken, mahalle muhtarları da Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ile görüşme yaptı. Görüşmenin ardından açıklama yapan muhtarlar, ilçe belediyesinin sorunu çözmek için devreye girdiğini söyledi. Yapılan açıklamanın ardından, veliler dağıldı.(DHA)

 
MHP İzmir'de devir-teslim günü: Şahin dönemi resmen başladı
 
Nazilli'de yerli pamuk türü yetiştirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık açıkladı: İdlib'de sınırlar belirlendi!
Son dakika! Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Rus yetkililerle ...
Çakıroğlu ismi Başkent'te de yaşayacak!
Ege Üniversitesi'nde yaşanan öğrenci kavgasında öldürülen Fırat Çakıroğlu'nun ...
Erdoğan'ın ABD programı belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ay sonunda düzenleyeceği ABD ziyaretinin detayları ...
 
İzmir'de 'tarihi' operasyon!
Lidyalılar döneminde ilk basılan para örneklerinden olan 2 bin 600 yıllık ...
Taşımalı eğitim kapsamında öğrenciler mağdur edilmeyecek
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenli toplu taşıma hizmeti ...
İzmir'de çok acı olay! Geriye satamadığı mendiller kaldı...
İzmir'in Bornova ilçesinde, trafik lambalarının olduğu kavşakta mendil ...
 
Tire'de otomobiller çarpıştı: Bir kişi ağır yaralandı!
İzmir'in Tire ilçesinde, yolun karşısındaki kamyonunun yanına geçmeye ...
Almanya'dan kritik Türkiye açıklaması!
Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu. ...
İzmir'de FETÖ'nün sözde 'sohbet abi'sine ceza yağdı!
İzmir'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan örgütün sözde "sohbet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva