HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Kasım 2017 Cuma - 11:00

İzmir'de ulaşım devrimi! Minibüsler artık...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım sistemine minibüslerin de dahil edilmesi için geliştirdiği yeni sistemin pilot uygulamasını Seferihisar'dan başlatmaya hazırlanıyor.

İzmir de ulaşım devrimi! Minibüsler artık...

Kent içi toplu ulaşım sistemine minibüsleri de entegre etmeye yönelik çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk olacak "pilot uygulamayı" Seferihisar'dan başlatmak üzere harekete geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Seferihisar'daki minibüs esnafının davet edildiği tanıtım toplantısına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanısıra İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık ve Seferihisar Minibüsçüler Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Ahmet Acar ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek de katıldı.

"ESNAFLA REKABET ETMEYECEĞİZ"
Minibüsleri de kartlı biniş sistemine dahil ederek toplu ulaşımda tam entegrasyonu sağlayabilmek için uzun süredir çalıştıklarını  ve formül aradıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "30 yıldır, 50 yıldır bu mesleği yapan esnaf arkadaşlarımız var. Bir kere bizim birinci önceliğimiz, esnafın ekmeğiyle oynamamaktır. Belediye olarak toplu taşıma yapan esnafla rekabet etmeyiz. Bizim görevimiz, kendimizden çok sizin hakkınızı korumaktır. Kafamızı önümüze eğecek iş yapacaksak, zaten biz bu işte yokuz. Bu kentin geçmişinde emeğiniz var. Yarınlarında da bu emeğin, tecrübenin mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

MİNİBÜS HATTINDA ESHOT OLMAYACAK
Minibüs esnafına düşündükleri yeni sistemi anlatan ve kafalarına takılan soruları tek tek ve tüm içtenliğiyle yanıtlayan Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:

“Sistemi uygulamaya başladığımızda, minibüslerin çalıştığı hattan ESHOT çekilecek. Yolcudan ücret kilometre hesabı ile kesilecek. Doğru yanlışı kovar, kazançlı iş az kazançlı işi kovar. Biz yeni bir sistem kuracağız. Belediye başkanınız olarak bu sistemi tavsiye ediyorum. Gerekirse yeniden üstünden yeniden geçeriz, karşılıklı fikirlerimizi sunarız ve sistemi daha da geliştiririz.  Ben birçok ilki yaptım, anlaşarak, uzlaşarak yaptım. Bugüne kadar kimsenin burnunu kanatmadım, Allah’a çok şükür kimse de benim burnumu kanatmadı. Çünkü ben her zaman iğneyi kendime batıran adamım."

ESNAFTAN TEŞEKKÜR GELDİ
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise kente daha iyi bir hizmet verebilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ulaşımda entegrasyon projesi üzerinde çalıştıklarını belirtti. Seferihisar’da bir deneme çalışması yapılacağını söyleyen Mutlu, “Biz bu entegrasyonun yapılmasını istiyoruz” dedi. Seferihisar Minibüsçüler Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Ahmet Acar da, bugüne dek minibüsçü esnafına verdiği destek ve katkılardan dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. 

 
İzmirli kasaplardan Bakan'a rapor: Hedef haline geldik!
 
Minik Alperen'in ölümünde sanıklar hakim karşısında!
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SEMRA ILEM 6 Şubat 2019 Çarşamba 13:54

Inciralti minibüs Garajı terkedilmis durumda. Minubusler girmiyor. Uckuyularda hepsi toplasmis. Garajda adami kesseler kimse yok

Yorumu oyla      9      5  
aziz 31 Aralık 2017 Pazar 13:12

sayınnnn azizkocaoğlu sizin kafalar memleket yönetme hevesli allahtan 25 ler takılıp kaldınızzzzzz

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 10 Kasım 2017 Cuma 22:22

Türkiyede ilk olcak denmiş sanki milletle bilmem ne geçiyolar.Türkiyenin yarısında var bu sistem izmire de getirilirse iyi kötü işleyen bi ulaşım sistemi var izmirin o da olmaz artık.Başka kendi ayağına sıkarsın ulaşımı da batırırsan chpden başka partiye oy atmam ama sana da atmam

Yorumu oyla      13      6  
Hayal. 10 Kasım 2017 Cuma 20:35

Bu millete yaranılmaz.İzmir''in yüzde yetmişi Azize oy vermez diyorlar ufak at.Biz izmirli olarak başkanımızdan memnunuz.Herkes kendi açısından konuşuyor araçlar kalkarsa o kadar insan işsiz kalacak hiç onu düşünüyormusunuz.Haberi okumadığınız belli münübüslerin olduğu yerde eshot araçları olmayacağını söylüyor.Evet fazla yolcu alıyorlar Bunu da trafik memurları denetleyecek hani nerede o polisler bilerek denetlemiyorlar işte böyle eleştirip izmiri almak İzmiri alamadılar ya.

Yorumu oyla      13      8  
Ahmet ozden 10 Kasım 2017 Cuma 19:55

Dolmusları kaldırın kardesim bakın yorumlara bir kisi istiyormu demekki milleti tınlayan yok nede olsa rant var dimi aziz bey

Yorumu oyla      14      7  
İstemiyorum 10 Kasım 2017 Cuma 19:54

İzmir‘in tamamında münibüs ve özel halk otobüsü İSTEMİYORUM.Kimseye rant olmasın heryere belediye otobüsü gitsin.Bazı hatlarda plaka 1 milyon tl‘nin çok üzerinde.Ürkmez-Üçkuyular hattı kışın çoğunlukla boş gidip geliyor zira Seferihisar-Üçkuyular hattı onun önünden çıkıyor.Balıklıova-Üçkuyular hattıda kışın boş gidip geliyor.Balıklıova münibüsü Gülbahçeye yaklaşınca hemen önünden Gülbahçe münibüsü kalkıyor.Hele İYTE‘de hangi hattın ne yaptığı belli değil.Daha kendi aralarında anlaşamıyorlar bunlara mı ulaşım teslim edilecek.Zarar ediyorum artık bu işi yapmayacağım diye getirip hattını iade edeni de görmedim.SADECE BELEDİYE OTOBÜSÜ İSTİYORUM.

Yorumu oyla      14      6  
mehmet 10 Kasım 2017 Cuma 15:31

yahu kardeşim milletin aklıyla dalga geçiyorlar dededen chpli olarak diyorum minibüs trafiğin katilidir kural tanımazlar bakın uckuyulara kameralara adam köşede duruyorlar daraltiyorlar ne eshot ne başka araba geçiyor trafik levent marinanin orda tam mahallelere gitsinler eyvallah da şehir içinde hangi ülkede minibüs var dolmuş pismanliktir bakın menemen dolmuscularina bakın uckuyulara 1 gün izlensin 1000lerce kusurlu hareket bulurlar kirmizi dinlemezler istedikleri yerde indirir istedikleri yerde bindirirler küfürün haddi hesabı yok zaten kirmizi ışıkta da neymiş sinyal kolu nerde bilmezler trafiğe 2 kat yükü var bırakın bu işleri nerde muasirlik başkan kendi başını yiyosun bizim sulaleden sana oy yok emekli sat komandosu izzet

Yorumu oyla      18      5  
Bornovalı 10 Kasım 2017 Cuma 14:16

Seferihisar minibüsleri tepeleme ayakta yolcu ile gidiyor. Neden ceza verilmiyor ?

Yorumu oyla      13      5  
AZİZ DEN LA FONTEN MASALLARI 10 Kasım 2017 Cuma 13:31

10 sene önce de dolmuslara kentkartla binilecek 90 dakika uygulaması olacak demişti.

Yorumu oyla      12      6  
ibrahim 10 Kasım 2017 Cuma 13:29

dolmuş hatlarını kaldıracağı yerde, daha da özendirir bu uygulama. Ama izmir minibüsçüler odası daha önce bu girişimde bulunmuştu. 80 kuruş gibi bir teklif ile karşılaşınca olmaz deyip geri çekilmişlerdi. Dolmuş kullanan bilir, yol boyunca en az 3-4 kez kaza atlatırsınız, pik saatlerde dolmuş sağa devrilmesin diye dua edersiniz. Sürekli cep telefonu ile haşır neşir olan, ona buna telefonda bağıran, küfreden, elinden sigara düşmeyen şoför görürsünüz. Biz bunları görmek istemiyoruz.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Badem'den 10 Kasım mesajı
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Atatürk’ün ölümünün 79. yıl dönümü ...
Başkan Selvitopu'ndan Şoförler Odası ziyareti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Şoförler ve Otomobilciler ...
Bornova TV'nin ilk canlı yayınından gurur veren mesajlar... 'Bornova'da herkes kazanıyor çünkü...'
Bornova TV’nin ilk ropörtajını Ege‘de Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ...
 
İZSU geleceği sağlama alıyor... Deprem riskine Japon işbirliği
Olası bir depremde İzmir'deki su ve kanalizasyon sisteminin zarar görmesini ...
Buca'da unutulan değerler canlanıyor
Bucalı kadınların hayatına yeni pencereler aralayan Buca Belediyesi, ilçe ...
Konak'ta binlerce öğrenci Ata'ları için koştu
Konak Belediyesi’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü ...
 
Bornova'da Ata Anı Evi'ne 10 Kasım ilgisi
Bornova Belediyesi’nin 9 Eylül 2016’da Belkahve’de hizmete açtığı Ata ...
İzmir'deki Su Kongresi'nde 'harekete geçme' çağrısı
4. Uluslararası Su Kongresi kapsamında İzmir’de bir araya gelen uzmanlar; ...
'Rüya proje'de önemli adım: Bilin bakalım İzmir'in neresi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk bölümü geçtiğimiz Aralık ayında hizmete ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva