HABERLER>GÜNCEL
8 Nisan 2021 Perşembe - 13:12

İzmir’de tepki çeken iki proje halkın kantarında!

İzmir gündemini uzun süre meşgul eden ve yöre halkının tepkisini çeken Bornova-Pınarbaşı'ndaki Kalker Ocağı'nın kapasite artırımı talebi ile Seferihisar-Orhanlı'da yapımı planlanan GES ve RES projeleri için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılmıştı. Yaşanan süreç sonrası ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iki proje için halkın katılım toplantısının yapılacağını açıkladı.

İzmir’de tepki çeken iki proje halkın kantarında!

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Bornova ve Seferihisar ilçelerinde tepkilere neden olan Bornova'daki Kalker Ocağı'nın kapasite artırımı talebi ile Seferihisar'da yapımı planlanan GES ve RES projeleri halkın karışışına çıkmaya hazırlanıyor.

Bornova ilçesi sınırları içerisinde bulunan Pınarbaşı Mahallesi'nde uzun zamandır faaliyette olan ve çevredeki vatandaşlar tarafından havayı kirlettiği iddiaları ve dinamitler ile gerçekleştirilen patlamalardan dolayı rahatsız oldukları gerekçesi ile ZA Madencilik şirketine ait olan Kalker Ocağı'nın itirazlarını belirtmişti.

KAPASİTE ARTIŞI GÜNDEMDE
Çevre halk tarafından gerçekleştirilen itirazların aksine ise Kalker Ocağı için 'kapasite artırımı'  gündeme gelmiş Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başvuruyla ilgili çalışma başlatırken izin alınan alanda yürütülen madencilik faaliyetinin 2 katı kapasiteye çıkarılması planlanıyor. ÇED Başvurusuna göre alan 23,75 hektardan 54,79 hektara kapasite de yıllık 450 bin tondan 624 bin tona çıkartacak.

TOPLANTI ÇAĞRISI
ÇED sürecine başlatılan proje için 'Halkın Katılım Toplantısı' duyurusu yapıldı. Bakanlıktan yapılan paylaşımda   'Kalker Ocağı Kapasite Artırımı projesi ile ilgili olarak, ÇED Genel Formatı (EK III) çerçevesinde hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyasına ilişkin ÇED süreci başlatılmış olup, Yönetmeliğin 9. maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 19 Nisan tarihinde saat 13:30’da Bornova İlçesi, Pınarbaşı Kavaklıdere Mahallesi'nde yer alan Ottoman Garden Düğün Salonunda halkın katılımı toplantısı yapılacağı duyuruldu.

ORHANLI’DA ÇED SÜRECİ BAŞLATILMIŞTI
Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş. tarafından İzmir'in  Seferihisar ve Menderes ilçelerinde yer alan Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri yapılması planlanan 37,5 MWe Jeotermal Enerji Santrali ve Yardımcı Kaynak (GES + RES) Tesisleri projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci geçtiğimiz günlerde başlatılmıştı.

Tartışmalara neden olan ve ilçede yaşayan vatandaşların eylem düzenleyerek karşı çıktığı proje için Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Orkinos çiftliğine karşı verdiğimiz mücadeleyi nasıl kazandıysak, bu mücadeleyi de kazanacağız" ifadelerini kullanmıştı.

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü sitesinde yer alan bilgide, İzmir İli Seferihisar ve Menderes İlçeleri, Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri Mevkii'nde Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Müh. İnş. A.Ş. tarafından yapılması planlanan "37,5 MWe Jeotermal Enerji Santrali ve Yardımcı Kaynak (GES+RES) Tesisleri" projesi ile ilgili olarak, ÇED Yönetmeliğin 9. Maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 21 Nisan tarihinde, Orhanlı Caddesi Köylü Kafeterya'da, Seferihisar Orhanlı adresinde ise saat:14:00’da Halkın Katılımı Toplantısı yapılacağı duyuruldu.

 
Göztepe'de Ndiaye ve Halil hep iş başında
 
Traktörünün pulluğuna lahit mezar takıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 8 Nisan 2021 Perşembe 16:06

ülkeyi talan ettirmekte kararlılar... ancak bu talandan nemalananlar... herşeyi geri ö-de-ye-cek-si-niz... bilesiniz.. duymadık demeyin...

Yorumu oyla      2      3  
komik değil 8 Nisan 2021 Perşembe 14:11

"İstemeyoz" nedir?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Semih Girgin açıkladı: Kemeraltı'na psikolog girecek!
İzmir Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı Semih Girgin, Büyükşehir'in de ...
Boynukalın Ayasofya imamlığı görevinden ayrıldı
İstanbul Sözleşmesi ve ekonomiye yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen ...
TBMM'de ziyaretçi yasağı kararı
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) koronavirüs tedbirleri kapsamında, 12-30 ...
 
Kurul toplanıyor: Gündem yeni önlemler!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00'de toplanacak. Toplantının ...
AB ziyaretinde protokol tartışmasına açıklama
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile ...
Korkunç kaza... TIR'a ok gibi saplandı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kamyonetle konteyner yüklü tırın çarpışması ...
 
Danıştay'dan TSK'da başörtüsüne vize
Danıştay 2. Dairesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) kadın subayların ...
Kayınçolardan enişteye dayak: İki kardeş tutuklandı
Antalya'da, kız kardeşlerinden boşanmasını istedikleri enişteleri Ahmet ...
Karabağlar Planları yeniden davalık!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi;  Karabağlar 4. Etap (Karabağlar-Günaltay ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva