HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
18 Ekim 2018 Perşembe - 10:57

İzmir’de tasarım zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İyi Tasarım İzmir” yarın başlıyor. “Bir Arada” temasıyla düzenlenecek etkinlik atölyeler, sunum, panel ve sergilerden oluşuyor.

İzmir’de tasarım zamanı

İzmir'in "tasarım ve inovasyon kenti" hedefi doğrultusunda atılan en önemli adımlardan biri olan "İyi Tasarım İzmir" etkinliği, bu yıl 3. kez kapılarını açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi’nin öncülüğünde hazırlanan “İyi Tasarım İzmir 3”, 19 Ekim 2018 Cuma günü (yarın) saat 13:00'de Kültürpark 1 No'lu holdeki resmi açılışla başlıyor. Sergiler, atölyeler, panel ve söyleşilerden oluşan etkinlikler dizisi, bir yandan tasarıma ilişkin gün cel mesleki ve kuramsal tartışmalar için bir odak oluşturmayı, bir yandan da tasarımı kamuoyunun gündeminde daha merkezi bir konuma taşımayı hedefliyor.

2016’da “Çıktı” temasıyla birincisini, 2017’de “Alan Açmak” temasıyla ikincisini düzenlediği ‘İyi Tasarım İzmir’in 2018 yılı teması “Bir Arada” olarak belirlendi. 19 Ekim’de başlayıp 30 Kasım’da sona erecek İyi Tasarım İzmir 3 etkinliklerinin büyük bölümü Kültürpark 1 No’lu holde gerçekleşirken, İzmir Mimarlık Merkezi, Yaşar Üniversitesi Rektörlük Fuaye Alanı, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, Urla Deneysel Arkeoloji Atölyesi’nde de paralel etkinlikler yapılacak.

19 ATÖLYE ÇALIŞMASI
İyi Tasarım İzmir 3 etkinlikleri kapsamında; İzmir’de Bir Tasarım Rotası: Kemeraltı-Basmane’yi Haritalamak, Dünya Tasarım Konuşmaları: “Co-living İzmir”, Bir Tasarım Problemi olarak Kamu Yararı, Tasarım ve Otorite, Salınan Sarkaç: Tasarım-Zanaat İlişkisi, Disiplinler Ötesinde Bir Yer Var. Orada buluşalım!, Geleceği Karşılamak, Genç Tasarımcının Galaksi Rehberi, Deniz ve Tasarım 2, Tasarım Eğitiminin Geleceği başlıkları altında söyleşi, panel ve sunumlar ve 19 atölye çalışması gerçekleşecek. Atölyeler rehberli turu ise etkinliğin resmi açılışı öncesinde gerçekleşecek.

SERGİLER
Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun (ETMK) 30. Yıl Sergisi, Vestel Elektronik San. ve Tic. A.Ş’nin, İZFAŞ'ın ve çeşitli tasarımcıların ödüllü tasarımlarının da yer alacağı Ödüllü Tasarımlar Sergisi'nde “Bir Arada” Sergisi, atölyelerin çıktıları ve Yahşibey Tasarım Çalışmaları: 10 Yılın Hesabı 2006-2018 Sergisi başlıkları altında onlarca tasarım sergilenecek. Ayrıca 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin Tasarım Süreci’nin işleneceği Zaman & Zaman başlığı altında bir enstalasyon gerçekleşecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi,  Ege  Üniversitesi,  İzmir  Yüksek  Teknoloji  Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi  ve  Yaşar  Üniversitesi’nin  tasarım, güzel sanatlar ve mimarlık eğitimi verilen  farklı  bölümlerinden  2018  yılında  mezun  olan  öğrencilerin  mezuniyet projelerinden  70 projenin  yer  aldığı  seçki de,  Kültürpark 1B numaralı holde ziyaret edilebilecek.

Etkinlik programına iyitasarimizmir.org/#program linkinden ulaşılabilir. 

 
Buza İzmir damgası
 
Altay zirveye diş geçiremedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En büyük Atatürk sergisi İzmir'de açılıyor!
İzmir'de Atatürk'ün özel eşyaları, yayımlanmamış fotoğrafları ve dönemsel ...
Foça'da film günleri zamanı
1. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Mirası Film Günleri, yarın başlıyor.
Karşıyaka ‘Sabahattin Ali’yi anıyor
Türk edebiyatının klasikleri arasına giren Kürk Mantolu Madonna ve Kuyucaklı ...
 
Çeşme Aşk’a çağırıyor
Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında düzenlenecek ...
Buca'da müzik ziyafeti
Sanatı ve sanatçıyı Bucalılarla buluşturan Buca Belediyesi Kültür Sanat ...
Konak’ta ‘arıcık’ okulları gezmeye devam ediyor
Konak Belediyesi’nin çocuklara tiyatro sevgisini erken yaşta aşılamak ...
 
AASSM'de 10. yıla özel sergi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, objektiflerin ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Uluslararası jüride bir Hollywood starı
İzmir’in ve sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği Uluslararası İzmir ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva