HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2017 Pazartesi - 17:31

İzmir’de tarihi program… Başkan Kocaoğlu: İlk defa bu kadar duygulandım!

İzmir Belediyesi’nin 150’nci kuruluş yıl dönümü etkinliğinin başlangıç programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Ben ailemdeki 3’üncü belediye başkanıyım. İlk defa bu kadar duygulandım. İzmir Belediyesi’nin nice 150 yıllar yaşamasını diliyorum” dedi.

İzmir’de tarihi program… Başkan Kocaoğlu: İlk defa bu kadar duygulandım!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Belediyesi’nin 150’nci kuruluş yıldönümü etkinliklerinin başlangıç toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Programa eski belediye başkanlarından Burhan Özfatura ve Ceyhan Demir, vefat eden eski başkanlardan Ali Nazmi Bey'in torunu Filiz Kalfaoğlu, Cahit Günay'ın oğlu Cem Günay, İhsan Alyanak'ın torunu Umut Okan, Osman Kibar'ın torunu Mahmut Özgener, Selahattin Akçiçek'in oğlu Fehmi Akçiçek, eski Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut, bürokratlar, belediye meclis üyeleri katıldı. Kocaoğlu’ndan önce başkanlık koltuğunda oturan Ahmet Piriştina’nın yakınlarından kimse toplantıda yer almadı.

Kentte en uzun süre belediye başkanlığı koltuğunda oturarak rekor kıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’e bugüne kadar 150 yıldır hizmet eden tüm belediye başkanlarımızın emekleri için huzurunuzda sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ebediyete uğurladıklarımıza Tanrı’dan rahmet diliyorum. Hayatta olan başkanlarımıza sağlıklar esenlikler, kentimize katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Meclis üyelerimize ve bürokratlarımıza bu 150’nci yıl etkinliklerimizin start alma törenine katıldığı için saygılarımı sunuyorum” dedi.

İLK DEFA BU KADAR DUYGULANDIM!
Başkan Kocaoğlu, “150 yıl… Dile kolay. Bütün belediye başkanlarımız iyi niyetle, kenti bir adım daha ileri götürmek için çalıştılar. Bu görev 22 Haziran 2004 yılında, 15 Haziran 2004’te vefat eden Ahmet Piriştina sonrasında bize kaldı. Bu görevi de yaklaşık 13 buçuk senedir sürdürmeye, kentlimize, ülkemize yararlı olmaya çalışıyoruz. Mutlaka hatalarımız, kusurlarımız oluyor. Ama bir belediye başkanı olarak kentin geleceğiyle ilgili büyük hata yapmamak için mesai verdiğimi, titizlikle davrandığımı ifade etmek istiyorum.

Belediye başkanlığının ne kadar onurlu bir makam olduğunu burada belediye başkanlığı yapmış başkanlarımız ve aile fertleri çok iyi biliyor. Bir o kadar zor olduğunu da biliyorlar. Ben bir belediye başkanı torununun oğlu olarak, belediye başkanı oğlu olarak biliyorum. Ben ailemdeki 3’üncü belediye başkanıyım. Babamdan sonra bana da tekrar bu görev nasip oldu. Bizde hiç genel politikacı, milletvekili falan yok. Hep yerel yönetimde çalışmışız. Kenti dolaşmaya çıktığımızda yapmaya çalıştığımız, yaptığımız eserleri, fidanı, köprüyü, alt geçidi gördüğümüzde tarif edilmez bir duygu yaşıyorsunuz. Burada bulunan Burhan Özfatura büyüğümüze, Ceyhan Demir’e, ebediyete intikal etmiş belediye başkanlarımızın ailelerine çok teşekkür ediyorum. Onur ve şeref verdiler. Etkinliklerimiz devam edecek. İzmir’i bu arada geçmişiyle geleceğiyle masaya yatıracağız. İzmir’i daha fazla nasıl geliştirebiliriz, hemşerilerimizin lokmasını nasıl büyütebiliriz, bunların hepsini aklın ve bilimin ışığında katılımcı bir anlayışla sağlayacağız. İlk defa bu kadar duygulandım. İzmir Belediyesi’nin nice 150 yıllar yaşamasını diliyorum” diye konuştu.  

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi’nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Erkan Serçe İzmir Belediyesi’nin kuruluşu hakkında bilgi verdi. Serçe belediyenin tarihçesini detaylı bir şekilde anlattı.

ABDÜLAZİZ'DEN BAŞKAN AZİZ'E
Tören sonunda Osmanlı Devleti'nde özel veya resmi bir iş hakkında verilen padişah emri anlamında gelen ve Sultan Abdülaziz tarafından İzmir’de belediye kurulması talimatı anlamına gelen İrade-i Seniyye tarihi belgesi sunumu yapan Serçe tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura ve 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında 1983 yılında 11 aylığında İzmir Belediyesi Başkanlığı görevini yürüten Ceyhan Demir’e teslim edildi. Ardından İzmir’in sembolü saat kulesinin bulunduğu pasta kesildi. Programda duygu dolu anlar yaşandı.

 
Başkan Şenol’un acı günü 
 
ASKİ, dağı deldi... Suyu getirdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Kasım 2017 Salı 08:53

Aktarma sistemi geleli beri kuzeyin en büyük Egekent ulaşım rezilliği çekiyor. Aziz ya bu konuyu düzelt yada istifa et çek git. İstemiyoruz seni.

Yorumu oyla      19      10  
Ali 21 Kasım 2017 Salı 07:31

Sayın Kocaoğlu olmadan daha güzel bir İZMİR olacak.Biz inciraltında parayla su alarak mandalin ağaçlarını yaşatmaya çalışıyoruz.Ayrıca beyfendi acaba otobüs durağında 12 saat kalkmasını bekledimi hiç.

Yorumu oyla      19      9  
İrfan Seymen 20 Kasım 2017 Pazartesi 21:43

Belediyenin kuruluşu ile ilgili belgeler belediyede yok mu? Belediye bünyesinde hiç tarihçi yok mu? Eğer varsa Erkan Serçe''ye niye sunum yaptırılıyor? Belediye bu iş için Erkan Bey''e bu iş için para ödedi mi? Bu işler belediyenin 150. Yılına gölge düşürüyor benden söylemesi.

Yorumu oyla      21      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Muşlu öğrencileri ağırladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında, Muş’tan ...
Büyükşehir, Kocagürlü öğrencileri Ata'larıyla buluşturdu
Aydın Kocagür Ortaokulu öğrencileri ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ...
İzmir'de başkanlardan UNESCO buluşması
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, UNESCO Kenti Selçuk’u ...
 
Buca'da kurslar meslek sahibi yapıyor
Buca Belediyesi yıl boyunca açtığı mesleki eğitim ve hobi kursları ile ...
Bornova Belediyesi’nin örnek kararı yürürlüğe girdi
Dünyanın enerji politikalarının belirlendiği Enerji Kentleri Birliği’nin(Enerjicities) ...
Başkan Akpınar, Cumhurbaşkanı'na seslendi: Karşıyaka için de isyan edin!
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, “İzmir milletvekilleri,  İller Bankası ...
 
İzmir Doğalgaz'ın yeni müdürü belli oldu
Doğalgaz sektörünün deneyimli isimlerinden Ahmet Yetik, İzmir Doğalgaz’da ...
Konak’ta asansörler güvenli ellere emanet
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) ...
Kınık'ta onlarca aile doğalgaza kavuştu
Kınık ilçesinde bu yıl kullanılmaya başlanan temiz ve ucuz enerji olan doğalgazı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva