HABERLER>GÜNCEL
24 Ocak 2021 Pazar - 19:14

İzmir'de sürücü adayları koronavirüs kurallarına uyarak sınava girdi

İzmir'de koronavirüs tedbirleri nedeniyle Kasım ayından beri ertelenen direksiyon sınavları yeniden başlarken, adaylar sürücü belgelerini alabilmek için araç koltuğuna oturdu. Sürücü adaylarının HES kodu sorgulaması ile ateş ölçümleri yapılırken araçlarının da direksiyon, vites, kapı kolu gibi temas edilen yüzeyleri dezenfekte edildi.

İzmir de sürücü adayları koronavirüs kurallarına uyarak sınava girdi

Bütün ülke genelinde olduğu gibi İzmir´de koronavirüs tedbirlerinden dolayı Kasım ayından bu yana sürücü belgesi almak isteyenler için açılan direksiyon kursları ile sınavları ertelenmişti. Dün itibarıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla yayınlanan genelge kapsamında, sürücü belgesi alacaklar için direksiyon sınavları yeniden başladı. Koronavirüs nedeniyle ertelenen sınavların yeniden başlamasını bekleyen binlerce sürücü adayı, heyecanla araç koltuğuna oturdu. Koronavirüs tedbirlerine dikkat edilerek başlatılan direksiyon sınavlarında, her adayın HES kodu sorgulaması ile ateş ölçümü yapıldı. Öte yandan araçların direksiyon, vites, kapı kolu gibi temas edilen bölümleri dezenfekte edildi. Sınava giren sürücü adayları, sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı sakin trafiğin kendileri için avantaj olduğunu söylerken, ara verdikleri için de pek çok bilgiyi unuttuklarını belirttiler.

'HEYECAN VE ZAMAN BİLDİKLERİMİZİ UNUTTURDU'
İzmir´de koronavirüs tedbirlerinden sonra yapılan ilk direksiyon sınavına katılan sürücü adaylarından Sağırdan kardeşlerden Mehmet Sağırdan, sınavlarda başarısız olduğunu söyledi. Mehmet Sağırdan, "Sokakların boş olması avantaj. Ancak havanın yağışlı olması da dezavantaj. Park etmeye çalışırken kaldırıma aracı, çarptım ve kazanamadım. Yeniden sınava gireceğim" dedi.Tuncay Sağırdan ise araç kullanmayı öğrendikleri sırada araya giren koronavirüs kısıtlaması nedeniyle bildiklerini unuttuklarını ifade etti. Tuncay Sağırdan, "Bu dönemde zorluk yaşadık. `Araç kullanmayı tam öğrendik´ derken sınavlar ertelendi. Bu defa da direksiyon sınavları yeniden başladı. Bizim için bu durum, dezavantaj oldu" diye konuştu.Direksyon sınavına girmek için bekleyen sürücü adaylarından Seval Özen de heyecanlı olduğunu belirterek, "Her şeyin başı sağlık. Ekim ayında online sınav olduk. Direksiyon sınavı için iki ay bekledim. Zor bir süreç, fakat ehliyet de almak istiyoruz" diyor.



'HER ADAY İÇİN ARAÇLAR DEZENFEKTE EDİLDİ'
Her adaydan sonra araçların içini dezenfekte ettiklerini kaydeden İzmir Sürücü Eğitimcileri Derneği Başkan Yardımcısı Fethi Şen, aldıkları tedbirler hakkında şu bilgileri verdi: "Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulaması üzerinden bütün sürücü adaylarının HES kodları sisteme kaydedildi. Bu sistem üzerinden sürekli sorgulama yapılıyor. Sınav gününden bir gün öncesine kadar HES kodunda herhangi bir problem yok ise öğrenci sınavına girebiliyor. HES kodu sorgulamasında bir problem olması durumunda öğrencinin sınav hakkı yanmıyor; 15 gün sonra yeniden sınava girebiliyor. Maskeler mutlaka takılı, sosyal mesafeye uyuluyor.  Düzenli ateş ölçümü yapılıyor. Koronavirüs kısıtlaması nedeniyle iptal edilen sınavlardan dolayı adaylar beklemek zorunda kaldı. Uzun süredir sınava girmeyi bekleyen adaylar aynı zamanda heyecanlılar." (DHA)

 
Komşular arasında 'bebek sesi' kavgası: 4 yaralı
 
Salgında günün bilançosu: 140 vefat, 5 bin 277 yeni vaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşular arasında 'bebek sesi' kavgası: 4 yaralı
Samsun'da 'bebek sesi' yüzünden komşular arasında çıkan yumruklu ve bıçaklı ...
Foça'da meclis üyesine hakaret etmişti... Görevden uzaklaştırıldı!
İzmir'in Foça ilçesinde, Belediyesi Meclis Denetim Komisyonu toplantısında, ...
Su sayaçlarını çalan İZSU personeli tutuklandı!
İzmir'in Karaburun ilçesinde, su sayaçlarını çaldığı iddia edilen bir kişi tutuklandı.
 
Herkes doğduğu şehirde yaşasaydı nüfuslar nasıl olurdu?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine göre, 2 milyon 839 bin 823 nüfusu ...
İzmir'de hurdasını biriktirdiği metruk bina yandı!
İzmir'in Konak ilçesinde üç katlı metruk binada çıkan yangında bir kişi yaralandı.
İzmir için fırtına uyarısı!
İzmir'de kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.
 
Korsan saldırısına uğrayan Türk gemisi limana demirledi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk gemisine korsan baskınıyla ilgili, "Kaptanın ...
Bakan Koca açıkladı: 6 buçuk milyon doz aşı yarın geliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. ...
İzmir'de hırsızlık şüphelisi 2 kişi tutuklandı
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva