HABERLER>SPOR
15 Ekim 2020 Perşembe - 14:51

İzmir'de spor zirvesi: Birlik mesajları...

İzmir'in profesyonel futbol liglerindeki kulüpleri, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) organizasyonunda medya mensuplarıyla bir araya geldi. İzmir Ticaret Odası'ndaki toplantıya  Göztepe ve Süper Lig Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu CEO'su Barış Orhunbilge, Menemenspor temsilcisi Mustafa Avcı, Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, Bergama Belediyespor Başkanı Hasan Canoğlu, Bucaspor 1928 Başkan Vekili Mehmet Sevinç ile İZVAK yönetimi katıldı.

İzmir de spor zirvesi: Birlik mesajları...

İZVAK Başkanı Ali Erten, kentte 100 yılı aşmış marka spor kulüpleri olduğunu belirterek, "Hepsi birbirinden değerli, vizyon sahibi kulüp başkanlarımız, yönetimlerimiz var. Sahada rekabet ederken saha dışında iş birliği ve güç birliği yapmanın gücünü ve değerini hep birlikte fark ettik" dedi.

Erten, "Bu konuda örnek kent durumundayız. Mükemmel bir iklim oluştu. Bütün başkanlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Bu konuda çok daha güzel örnekler yaşayacağız. İZVAK olarak bu sürece katkı vermekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Göztepe Gürsel Aksel Stadı, her yönü ile mükemmel oldu. Böyle anıtsal bir eseri İzmir'e kazandırdıkları için Sayın Mehmet Sepil ve ekibine, destek ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Alsancak Stadı'nda yüzde 80 seviyelerine ulaştık. Pandemi koşullarında kontrollü olarak çalışılıyor. Karşıyaka Stadı'nda uzun hukuk mücadeleleri sonucunda mahkemeler kazanıldı. Sürece tüm gücümüzle destek verdik. Orada çok zaman kaybettik ama gerçekten iyi gelişmeler var. Kulüplerimiz yeni sezona iyi başladı ve sezon sonunda umarım 1 değil berkaç şampiyon çıkaracağız" diye konuştu.

ADNAN SÜVARİ SEZONU ISRARI
Süper Lig'de bir sezonun, "Adnan Süvari" ismiyle düzenlenmesi konusundaki ısrarlı çabaların devam ettiğini de ifade eden Ali Erten, "TFF nezdinde resmi müracaatımızı yaptık. Bu başvurumuza İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığındaki İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası ve bütün kulüplerimiz birer mektupla destek verdiler. Hepsine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Örnek bir birlik beraberlik fotoğrafı daha sergiledik" ifadelerini kullandı.



KULÜPLERİMİZ DAHA ÇOK DESTEKLENMELİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin takımlara ekonomik desteğinin, çok zor şartlar altında oynanan geçen sezonda kulüpler için can suyu olduğuna da dikkat çeken Ali Erten, "Pandemi sezonunda bu desteğin artarak devam etmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Umarım olumlu bir geri dönüş alacağız. Şehrimizin diğer kurum ve kuruluşlarından da aynı desteği bekliyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

MEHMET SEPİL: ÇATIŞMA DEĞİL BİRLİK KÜLTÜRÜ VAR
Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, İzmir'de kulüpler arasında artık çatışma değil birlik kültürü olduğunu söyledi. Sepil, Ali Erten başkanlığındaki İZVAK'ın tüm takımları birleştirdiğini, hep birlikte İzmir için çalışma motivasyonu sağladığını ve İzmir'in spor açısından çok başarılı olabileceğini kaydederek, "Bunun için İZVAK yönetimine teşekkür ederiz. Başarıları çoğaltmak zorundayız. Bunu çoğaltmak için de İzmir basınına ihtiyacımız var. Spor bilincini hep birlikte yaymak zorundayız. Büyükşehiriz, çok takım var, çok takımı avantaja çevirmenin yollarını bulmak zorundayız" dedi. Sepil, Torbalı'da belirlenen arazideki projesi iptal olan altyapı tesisi için yeni arazi arayışlarının sürdüğünü söyledi. Kulüpler Birliği'ndeki başkanlığını sürdüren Sepil, koronavirüs pandemisi nedeniyle yalnız localara yüzde 50 seyirci alınması kararının yetersiz olduğunu, Avrupa'daki örnekleri gibi statlara yüzde 30'a kadar taraftar alınabileceğini belirtti.

MEHMET SEPİL: DEVİR GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
"İstanbul'dan 6 Süper Lig takımı varsa, İzmir'de 1 takım olması bizim için ayıp" diyen Mehmet Sepil, "Niye bir takımımız olsun. Altay, Altınordu ve Menemenspor şu an için en yakın olanlar. Altınordu'nun altyapıdaki hamleleri çok önemli. Göz ardı etmeden herkes destek olmalı. Ben Seyit Mehmet Özkan'ın emekli olacağını zannetmiyorum" dedi.

BARIŞ ORHUNBİLGE: ÖZKAN'IN ÇIKIŞI SİTEM 
Altınordu İcra Kurulu Başkanı (CEO) Barış Orhunbilge, İZVAK'ın misyonundan hareketle spor kulüplerinin birlikte güçlü olduğunu vurgulayıp, "Birlikte güçlüyüz" sloganını vermek istediğini belirtti. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın kulüp internet sitesindeki bir yazısında emekli olacağına dair bir imada bulunduğunun hatırlatılması üzerine Orhunbilge, şimdiye kadar altyapı, tesisleşme ve kulüp için 30 milyon Dolar yatırım yapan Özkan'ın gençliğe yatırım yapan kulüplere destek olunmadığı için sitemkar olduğunu dile getirip, "Altınordu üretim yapmaya çalışıyor. Bütün kulüpler için söylüyorum, üreteni korumak lazım. Başkanımızın çalışmadan duramayacağını biliyoruz. Altınordu, Türk futbolunun çok önemli markalarından bir tanesi" dedi.

TURGAY BÜYÜKKARCI: İZVAK OLMASA OLMAZDI
Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, Karşıyaka Stadı için yeni bir süreç başlayacağını, bununla ilgili 10-15 gün içinde detaylı açıklama yapacaklarını kaydetti. Büyükkarcı, İZVAK'a Karşıyaka Stadı için 5 yıldır hukuk mücadelesinde verdiği büyük katkı için teşekkür ettiğini belirterek, "Bu hukuk mücadelesi olmasaydı iki gün önceki ortam ve masa oluşmazdı. Orada İzmir kulüplerinin dayanışmasının ve işbirliğinin gücünü hissettik" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR EKMEKÇİOĞLU: BİRLİKTELİK ÖNEMLİ 
Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, İzmir kulüplerinin birliktelik fotoğraflarının çok önemli olduğunu ve bunun çoğalması gerektiğini belirterek, "Bu nedenle İZVAK'ın yapısını kulüpler için değerli. Bu birliktelikten çok mutluyuz ve bundan daha güçlü çıkacağız. Destek veren basın mensuplarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 
Menemenspor'da Laleci galibiyete inanıyor
 
Göztepe'nin kaderi çiziliyor: Sepil'den yeni 'devir' açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemenspor'da Laleci galibiyete inanıyor
TFF 1'inci Lig'de geride kalan 4 haftada 1 puan toplayıp dibe demir atan ...
Göztepe önce durduracak sonra vuracak!
Süper Lig'de milli maç arasının ardından 18 Ekim Pazar günü Gürsel Aksel ...
Karşıyaka'da Büyükkarcı'dan şirketleşme açıklaması
Karşıyaka'da kulübün resmi youtube kanalında açıklamalar yapan Başkan ...
 
3 futbolcuda daha koronavirüs çıktı!
Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor'da 3 futbolcunun daha yeni tip ...
A Milli Takım Sırbistan'la yenişemedi
A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup dördüncü maçında Sırbistan ...
Beşiktaşlı futbolcunun korona testi pozitif çıktı!
Beşiktaş'ta Ganalı futbolcu Bernard Mensah'ın yeni tip corona virüs (Covid-19) ...
 
Sepil: Kulüplerde çok ciddi bir gelir azalması var
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, kulüplerde çok ciddi bir ...
Sağlam: İki futbolcumuzun koronavirüs testi pozitif
Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Veli Çetin ve Ange Plumain’in ...
Altınordu, Adanaspor'a kaybetmiyor
TFF 1'inci Lig'de cumartesi günü deplasmanda Adanaspor'la karşılaşacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva