HABERLER>GÜNCEL
23 Haziran 2016 Perşembe - 11:38

İzmir'de sokaktaki vahşetin zanlısına tutuklama!

İzmir'in Alsancak Semtindeki evinde yalnız olduğu sırada uğradığı saldırıda ağır yaralanan ve saatler sonra eşi Sabri Coşkunlar tarafından yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede ölen mimar Ayla Coşkunlar'ın katil zanlısı 54 yaşındaki Şıho Candan, işlemlerinin ardından tutuklandı.

İzmir de sokaktaki vahşetin zanlısına tutuklama!

Katil zanlısının, ilk ifadesinde görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu, binaya girdiğini, ancak daireye girmediğini ileri sürdüğü; polisin ayrıntılı soruları karşısında şaşkına dönerek zaman zaman susma hakkını kullandığı öğrenildi. Zanlı Şıho Candan'ın, Ayla Coşkunlar'ın kolundan aldığı iddia edilen altın bilezik ve künyeyi önce hediye ettiği, ardından da bozdurup gezmeye gittiği sevgilisi 36 yaşındaki N.N.L. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alsancak Semti'nde geçen 27 Mayıs'ta öğle saatlerinde meydana gelen olayda, mimar 68 yaşındaki Sabri Coşkunlar, bir işi için ayrıldığı evine akşam saatlerinde döndüğünde birinci kattaki kapının ziline bastı. Kendi gibi mimar olan 30 yıllık eşi aynı yaştaki Ayla Coşkunlar kapıyı açmayınca Sabri Coşkunlar, anahtarıyla kapıyı açmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca alt katta bulunan işyeri çalışanlarından yardım istedi. Merdivenle eve girildiğinde, Ayla Coşkunlar mutfakta kanlar içinde bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ayla Coşkunlar, olaydan 17 gün sonra yaşam savaşını kaybetti. 

Talihsiz kadının ailesi ve polisin yaptığı incelemede olayın öğle saatlerinde meydana geldiği, şüphelinin Coşkunlar'ın başını beton zemine vurduğu ve kadının çığlıklarının da alt kattaki işyerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği ortaya çıktı. Otopside ilk bulgulara göre kafa travması sonucu can verdiği belirlenen Coşkunlar, Doğançay Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

ALTINLARI BOZDURUP GEZMİŞLER
Olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin bulunduğu sokaktaki güvenlik kamerasınca görüntülenen zanlının Şıho Candan olduğunu belirledi. Bölgedeki kameraları mercek altına alan polis, zanlının izlediği güzergahın krokisini çıkarttı. Buna göre otogardan Manisa'ya giden Şıho Candan'ın burada kendisi gibi boşanmış ve bir çocuğu olan sevgilisi N.N.L. ile buluştuğu, ardından da gezmek için Foça, Antalya, Bursa ve İzmir'e gittiği tespit edildi. Son olarak Foça'da kalan Şıho Candan'ın İstanbul'a, N.N.L.'nin ise Manisa'ya gittiği belirlendi. Bunun üzerine, polis önce N.N.L.'yi yakaladı. Bir süre yurt dışında da yaşayan N.N.L., sevgilisi Şıho Candan'ın kendisine altın bilezik ve künye hediye ettiğini, daha sonra da bunları bozdurup gezmeye gittiklerini, Foça'dan Manisa'ya geldikten sonra Şıho Candan'ın cinayete karıştığını haberlerden öğrendiğini, ancak polisi aramadığını söyledi. İşlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen N.N.L., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KİMLİKLERİN SAHİBİ BULUNDU
Lise mezunu olduğu öğrenilen Şıho Candan'ın poliste suç kaydının bulunmadığı, ancak küçük yaştayken annesini bıçakla yaraladığı ileri sürüldü. İstanbul'un Şişli İlçesi'nde yakalanan Şıho Candan'ın yapılan üst aramasında ele geçirilen ve sokakta bulduğunu söylediği, E.G. adlı kişiye ait 2 kredi kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve sağlık müdürlüğü tanıtım kartıyla ilgili polis araştırma yaptı. Polisin ulaştığı E.G.'nin cüzdanını kaybettiğini söylediği bildirildi.

"APARTMANA GİRDİM, DAİREYE GİRMEDİM"
Katil zanlısı Şıho Candan'ın ifadesinde, lise mezunu olduğunu, ancak kendisini geliştirdiğini, sürekli gezip kitap okuduğunu, sanatla uğraştığını söyledi. Olayla ilgili sorular üzerine ise iş aradığını, evin bulunduğu sokağa gittiğini, apartmana girdiğini, ancak daireye girmediğini öne sürdü.

Cinayet işlenen evde bulunan gözlüğün kendisine ait olmadığını ileri süren Şıho Candan, apartmana girerken gözünde bulunan ve güvenlik kamerasınca da tespit edilen gözlüğünü çıkarken cebine koyduğunu söyledi.

Şıho Candan, sevgilisi N.N.L.'ye hediye ettiği, sonra da bozdurup gezmeye gittikleri altın bilezik ve künyenin hatırlatılması üzerine de susma hakkını kullandı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından Şıho Candan, adliyeye sevk edildi. 

MAHKEMEDE DE SUSTU
İzmir'in Alsancak Semti'ndeki evinde yalnız olduğu sırada uğradığı saldırıda ağır yaralanan ve olaydan saatler sonra eşi Sabri Coşkunlar tarafından yaralı halde bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren mimar Ayla Coşkunlar'ın, katil zanlısı Şiho Candan (54), tutuklandı. Hakim karşısında da Coşkunlar'ı öldürmediğini söyleyip susma hakkını kullandığı öğrenilen Candan hakkında, 'kasten öldürme' ve 'gasp' suçundan tutuklama kararı verildiği belirtildi.

 

 
İzmir'deki üniversitede o görüntüler Dekan'ı görevinden etti!
 
İTO’dan Sakız’a ticaret köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki üniversitede o görüntüler Dekan'ı görevinden etti!
Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen danslı ...
Bu acıya yürek dayanmaz: Üç ayda dünyaları yıkıldı
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, bir arkadaşının evinde fenalaşan 19 yaşındaki ...
Terör örgütü liderinden tehdit: Onlara saldırırız!
Terör örgütü elebaşı Murat Karayılan, BDP'li belediyelere kayyum atandığı ...
 
Türkiye'den flaş 'Alman heyet' açıklaması!
Türkiye'nin, gelecek ay İncirlik’teki NATO üssüne resmi ziyaret planlayan Almanya Federal ...
İzmir'deki çifte cinayetin şüphelisi yakalandı!
İzmir'in Buca İlçesi'ndeki bir eğlence merkezinde çıkan silahlı kavgada ...
Bayındır'daki roketli saldırıda faciadan dönülmüş!
İzmir'in Bayındır İlçesi'nde teröristlerin attığı 3 roketatar mermisinden ...
 
Aşırı sıcaklar İzmirli çiftçinin sonu oldu
İzmir Torbalı İlçesi'nde, güneş altında 45 dereceyi geçen sıcak havada ...
Bakanlık'tan 'tazminat' yanıtı: IŞİD'lilerden alın!
İçişleri Bakanlığı, Niğde’de IŞİD’cilerin öldürdüğü Turan Yaşar’ın yakınlarının ...
'Kadın gibi yaşamayacağız' sözlerine yakalama kararı!
Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında, “Öleceksek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva