HABERLER>EKONOMİ
7 Aralık 2017 Perşembe - 12:20

İzmir'de şoförlerin patronundan sert sözler: Taksici misin, spekülatör mü?

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık taksi plakalarıyla ilgili açıklama yapan rakibi Pala’ya yüklendi. Anık, “Taksici esnafımızı tedirgin etmeye kimsenin hakkı yok. Büyükşehir’in ihale yapmadığını söylemek taksicilere ihanettir. Sen taksici misin, spekülatör müsün?" dedi.

İzmir de şoförlerin patronundan sert sözler: Taksici misin, spekülatör mü?

EGEDESONSÖZ- İzmir’de faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği’ne (İESOB) bağlı 130 odada seçim heyecanı yaşanıyor. Önümüzdeki aylarla yoğun bir şekilde seçim atmosferine girecek odalarda şimdiden adaylar çalışmalara başladı.  Kent genelinde 3 bine yakın taksici esnafı da 7 Ocak’ta yeni başkanını seçecek. Uzun yıllardır oda başkanlığını yürüten Celil Anık’ın yeniden aday olduğu genel kurul öncesinde Mustafa Pala da adaylığını açıklamıştı.

Genel kurul öncesinde Pala’nın İzmir’de taksi plakası ihalesi yapılmasını talep eden açıklaması kamuoyunda tartışmalara neden olurken taksici esnafının da tepkisine neden oldu. Pala’nın, “En son taksi ihalesi 1991 yılında yani 26 yıl önce yapıldı. Aynı sayı taksiyle 5 milyon nüfuslu İzmir’de çalışıyoruz. İzmir gibi bir büyükşehir de taksici esnafının gelirinin artmaması bence taksici esnafının kaybedilmiş 26 yılı demektir” sözlerine Oda Başkanı Anık sert tepki gösterdi. Anık, Pala’nın taksici değil taksi plakası satan, bunun ticaretini yapan bir kişi olduğunu belirtti.

TAKSİLERİN DEĞERİ DÜŞER
Anık, “İzmir’deki taksi sayımız nettir. Bu da şu anda neresinden bakarsanız bakın yeterlidir. Kent genelindeki 3 bine yakın taksi esnafımız Türkiye genelinde İstanbul’dan sonra en çok kazanan ilde faaliyet göstermektedir. İzmir’de taksi plakası ihalesini yapacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendisidir. Bu konuda bizim yaptığımız görüşmeler sonucunda edindiğimiz bilgiye göre bir çalışma, ihale yok. Ayrıca buna da gerek yok.  Bu arkadaşın yaptığı açıklamalardan sonra beni taksici esnafımız aradı. Ve bana ‘başkanım taksi ihalesi yapılır ve yeni taksiler piyasaya çıkarsa bizim taksi değerlerimiz düşür, bunları satalım, elimizden çıkartalım mı?’ diye sordular. Ben de kendilerine gereken açıklamaları yaptım. Böyle bir şey yok” dedi.

PLAKA TİCARETİ YAPIYOR!
Kent genelinde yeni bir taksi ihalesi yapılmasının doğrudan taksi sahiplerini ve takside çalışanları etkileyeceğini belirten Başkan Anık, “Bu açıklama ve değerlendirmeler skandaldır. Sen kime, neyi duyurmak istiyorsun? Büyükşehir’e mesaj göndererek ne yapmak istiyorsun? Burada yeni bir ihale yapılması taksicilere zarardır. Piyasayı alt üst eder. İnsanlar tedirgin olmuş beni arıyorlar. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Bu açıklama bir oda başkanının ya da esnaf temsilcisinin değil ancak bu işin ticaretini yapan, plaka alım satım işlerini takip eden, para kazanmayı düşünen, taksiciler umurunda olmayan bir kişinin yapacağı açıklamadır. Ne yazık ki arkadaşımız da aynı kendisini tarif eden bir değerlendirmede bulunmuştur. Buradan soruyorum;  sen taksici esnafını düşünen gerçek bir taksici, emekçi misin yoksa spekülatör, ticaret yapmayı hedefleyen, para kazanmayı düşünen birisi misin? Bu tür akla ziyan, gereksiz ve ortamı bulandıran açıklamaların hesabını taksici esnafımız genel kurulda mutlaka soracaktır” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'İN GÜNDEMİNDE İHALE YOK
Anık ayrıca, şehir içindeki toplu ulaşım ağının genişlediğini, konforlu bir taşımacılık sisteminin devam ettiğini belirtirken mevcut sistemin belediye-oda arasında da uyumlu bir şekilde sürdürüldüğünü anlattı. Anık, belediye ile yapılan görüşmeler sonucunda bir ihale ya da taksi sayısının arttırılmasına yönelik işlemin olmayacağını sözlerine ekledi. 

 
Müjde bu sabah verildi... İndirim geliyor
 
Kış aylarında işinize yarayacak 5 sıcacık kıyafet
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman mutlu 8 Aralık 2017 Cuma 20:44

Eklmeğimizi çalışarak kazanıyoruz Tax satarak alarak değil izmirde yeterince korsanlardan saten bıktık taxi ihalesi olursa taxi esnafına yazık olur celil tşk ederiz

Yorumu oyla      11      5  
Bülent ışık 7 Aralık 2017 Perşembe 20:56

Adam izmir halkını değil taksi plakaların değerini düşünüyor. Taksici esnafının geliri artmamış. Onun için 7 sene önce 350 bin lira olan Gaziemir taksi plakası şimdi 1.5 milyon lira.

Yorumu oyla      11      5  
Turan Yayla 7 Aralık 2017 Perşembe 17:23

Celil Bey Siz Odanın Mallarını Sattınızmı Satmadınızmı Bunun Açıklamasını Bekliyoruz Rakip’iniz Pala En Azından Adam Gibi Çıkıp Oyunuzu Bana Verin Vermeyin Ama Odanın Mallarının Satışını Yönetime Vermeyin Diyor Biz Güvene Kilitleniriz Yalana Değil Esnaflık Yapıyor Süpekilasyon Yaratıyor Deyip Duruyorsun Ağzında Aynı Plak Dönüyor Sen Esnafa Ne Yapacaksın Onları Anlat Bostanlı Taksi Dolmuşlarını Anlat 200 bin Aylık Gelirle 12 Yılda 2, Milyon Borçlu Olduğumuzu Anlat 12 Yıl Evvel Odayı 380 Bin TL Artı Bütçe İle Alıp 2, Milyon Borç Yaptığını Anlat

Yorumu oyla      11      5  
Birol SARCAN 7 Aralık 2017 Perşembe 17:15

Her iki adayımızada başarılar diler taksici esnafına yakışır bir şeçim olmasını temenli ederim.Yapılan yorumlarda birbirimizi kırarak değil hepimiz için iyi olacak bizi yükseltecek kalitemizi artıracak çözümler bularak bu işleri yapma tarafında olmamız gerektiğini düşünen bir kişiyim 26 sene önceden bahsediliyor o zaman taksicilik yapılıyordu şimdi ise limit veya kiracılık yaptırıyoruz çoğunluk olarak aynaya iyi bakmamız lazım kendimizi eleştirmemiz lazım çuvaldızı kendimize iğneyi başkasına batırmamız lazım..!!!!

Yorumu oyla      12      5  
HAKAN CEYLAN 7 Aralık 2017 Perşembe 17:08

Celil Anık sadece size gülünür. Siz programı iyi izlememişsiniz iyi not almamışsınız tekrar dinleyip ona göre değerlendirme yapın ve odamızın mallarının satılıp satılmadığını çıkıp kamuoyuna açıklayın.

Yorumu oyla      11      5  
Cafer Şafak 7 Aralık 2017 Perşembe 15:54

Çok Güldüm Celil Anık Size 26 yıl Evvel Yapılmış Bir Taksi İhalesini Bugün Yapılacakmış Gibi Çarpıtıyorsun Nufus 4 Kat Arttı Araç Aynı Sayı Ama Bizim İş Geride Bu Nufus'a Göre Belediye İhale Açsa Hadi açtı Bedava'mı Dağatacak Plakaları Günün Raişini Yüz Yere Sorup Öğreniyorlar Artık Tıpkı S plaka İhalesi Gibi Sizde O İhalede Bulunmadınızmı ihtisas odası olarak bu yorumları okuyanlar size kahkaha atıyor şimdi Pala Sizi Çok Köşeye sıkıştırmış nede Olsa Eski Dostsunuz Vallaha En Azından Yalan Söylemiyor Yapacağı Nı Anlatıyor Palavra değil Benim Bile İkna İle fikrimi Değiştirdi

Yorumu oyla      13      5  
Erol Doğar 7 Aralık 2017 Perşembe 15:45

Yaşlandınmı'ne Celil Anık Ya Pala'nın Açıklamalarını İyi Dinlemedin Yada Birilerinin Ağzından Konuşuyorsun 26 Yıl Evvel İhale Yapıldı Nufus 3 Misli Arttı Bizim İşler Artmadı 26 Yıldır Rolintiye Aldık Kazançları Sen Açıklama Yapmak İhtiyacı Duyuyorsan Odamızın Mallarını Satıp Satmadığını Açıkla...

Yorumu oyla      13      5  
ali candan 7 Aralık 2017 Perşembe 14:20

Düz mantık haberin başlığı ile yargılama yapmışsınız sayın başkanım. Başka haber yazacak gündeme gelmeye çalışacak malzeme bulamadınız mı? Ben objektif bakıyorum olaya başkan adayı pala tv programında sattığınız esnafın hakkı olan malları söyledi buna vereceğiniz karşılık ve savunma bu olmamalı. haberin içeriğini okuyacak fırsatınız olmadı sanırım. hangi müteahhit ile anlaşma aşamasındaydınız ki okuyamadınız haberi??????

Yorumu oyla      12      5  
Ali 7 Aralık 2017 Perşembe 14:07

Acil rumuzlu arkadaş sen büyük olasılıkla muhalefetin adamişin yoksa işlerin eski is olmadığını bilirsin.

Yorumu oyla      13      5  
ACİL 7 Aralık 2017 Perşembe 13:09

TAKSİ VE SERVİS SAYISI ACİLEN ARTMALI. TAKSİ BULAMIYORUZ EVLATLARIMIZ FAHİŞ FİYATLI SERVİSLERE BİNİYOR. 3000 TAKSİCİ 3000 SERVİSÇİ YÜZÜNDEN 5 MİLYON MAĞDUR. MİLYON LİRALIK PLAKALARI AZICIK UCUZLAYACAK DİYE YILLARDIR HALKI BEZDİRDİLER.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müjde bu sabah verildi... İndirim geliyor
Benzin fiyatında 8 Aralık tarihinden geçerli olmak üzere 13-15 kuruş indirim bekleniyor.
Tariş Zeytinyağı’nda birlik zamanı
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği olağan mali genel kurulu Birliğin Çiğli ...
İzmir Özdilek AVM'de çocuklar için atölye zamanı
İzmir Özdilek AVM, 9 – 10 Aralık tarihlerinde çocuk atölyeleri etkinlikleri ...
 
Kış başladı, İzmir'de aktarlar bayram etti
İzmir'de kış mevsimiyle beraber aktarlarda satılan ve içinde zencefil, ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk veriler...
Dolar fiyatlarında iki gündür gevşeme devam ediyor. Dün kapanışı 3.8501 ...
İTO Başkanı Demirtaş'tan iş kazası yorumu... Cahil cesareti ve cambazlık!
İzmir’de iki gün sürecek olan Güvenli İnşaat Sempozyumu'nda konuşan İzmir ...
 
İzmir'de fiyatı gören kaçıyor... Domatesin fiyatı neden yüksek?
Marketlerde domatesin kilosu 7 TL'ye kadar çıktı. Kasım ayının zam şampiyonu ...
'Çocuk Gözüyle Tarım' Resim Yarışması için geri sayım
İzmir Ticaret Borsası tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ...
“Erken Rezervasyon Kampanyası” Travel Turkey İzmir’le başlıyor 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği “Erken Rezervasyon Kampanyası” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva