HABERLER>GÜNCEL
21 Temmuz 2017 Cuma - 00:00

İzmir'de şişme botla denize açıldı: 11 gündür kayıp!

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, 11 gün önce Alaçatı Deliklikoy'dan şişme botla denize açılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 23 yaşındaki Alaattin Aracı'nın yaşadığını düşünen ailesi, karadan da arama yapılması için yardım istedi.

İzmir de şişme botla denize açıldı: 11 gündür kayıp!

İzmir'in gözde tatil beldesi Çeşme Alaçatı'ya hafta sonu ailesiyle gelen 23 yaşındaki Alaattin Aracı, geçen 9 Temmuz'da saat 03.00 sıralarında marketten satın aldığı şişme botla denize açıldı. Bir firmada motosikletli kurye olan Aracı, Deliklikoy mevkiinde bir süre sonra gözden kayboldu. Aracı'nın şişme botu ilçenin 15 kilometre güneyinde bulundu. Kayıp gencin 5 aylık hamile eşi Nesrin Aracı ve akrabaları polisi aradı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı TCSG Dost adlı askeri geminin yaptığı aramalardan bir sonuç çıkmazken, arama çalışmalarına ertesi gün Çeşme Sahil Güvenlik botu TCSG 902, CASA uçağı ile BELL 212 helikopteri de katıldı. Ancak Aracı bulunamayınca, arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Alaattin Aracı'nın babası Selami Aracı, eniştesi Veli Akgün ve kayınpederi Ali Bozyel, 9 Temmuz'dan bu yana Çeşme kıyılarında kendi imkanları ile aramayı sürdürüyor. Aile, Sahil Güvenlik, Jandarma ve Emniyet'ten yardım istedi.

"BALIKÇI TEKNESİ ALAATTİN'İ ALMIŞ OLABİLİR"
Oğlunun bulunacağı konusunda hala umudunu koruduğunu belirten Selami Aracı, "Oğlumun denize açılıp gözden kaybolmasından kısa bir süre sonra ablası açıkta bir ışık görüp, 'Biz endişeleniyoruz, o botta sigara içiyor' demiş. Sahil Güvenlik'e bunu söyledik. Balıkçı teknelerinde fener gibi bir kırmızı ışık olduğunu, onu görmüş olabileceğini söyledi. Eğer böyle bir şey varsa, oğlumu alıp götürmüş olabilirler. Alaattin'in sigarası da çakmağı da karadaymış. Yani sigara ışığı olma ihtimali yok. Sahil Güvenlik, sigara bile olsa o kadar uzaktan ışığının görünmesinin mümkün olmadığını söylüyor. Balıkçı teknesi olma ihtimali ve Alaattin'i almış olma ihtimali umudumuzu kuvvetlendiriyor. Cesedi halen bulunamadığına göre oğlum halen yaşıyor. Birisi oğlumu alıp gitmiş olabilir ya da hafızasını yitirmiş olabilir. Belki sokaklarda yaşıyor. Tam olarak nerede olduğunu bilmesek de çocuğumun gören ya da yerini bilenlerin polise veya jandarmaya haber vermelerini istiyoruz" dedi.

AİLESİ PERİŞAN
Çok zor günler geçirdiklerini söyleyen Selami Aracı, "12 gündür, gözüme uyku girmiyor. Aklım hep Alaattin'de. Uyuyamayınca kalkıp gezinmeye çalışıyorum, yapamıyorum. Gücüm kuvvetim kesildi. İçişleri Bakanlığı'nı, Savunma Bakanlığı'nı, Dışişleri Bakanlığı'nı, Valiliği, Jandarmayı, Sahil Güvenliği, Emniyeti hep arıyorum. Çaresizim. Eşi Nesrin, hamile. Perişan halde. Serumlarla ayakta durabiliyor. Annesini devamlı hastaneye götürüp getiriyorum. Bu böyle nereye kadar gidecek? Çaresiziz. Çok zor durumdayız. Ne ölüsü ne dirisi var" diye konuştu.

"ZORLA ALIKONUYOR OLABİLİR"
Alaattin Aracı'nın eniştesi Veli Akgün de, botla ya da tekneyle, iyi niyetle ya da kötü niyetle Alaattin'i, bir şekilde denizden aldılar diye düşündüklerini ifade edip, "Ya Yunanistan'da ya da buralarda bir yerde zorla tutulabileceğini düşünüyoruz. Yunanistan'da da zorla tutuluyor olabilir. Bugüne kadar karada bir arama yapılmadı. Karadan da bir arama yapılmasını istiyoruz. Devletin hangi birimi ilgileniyorsa arama yaparak bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Kendi çabalarımızla hep kıyılarda arama yapıyoruz. Yapabildiğimiz bu kadar. Alaattin'in bilinci yerinde ya da değil, her şey olabilir, sudan çıkarken belki kafasını bir kayaya vurarak hafızasını kaybetti. Belki de yaralı. Bir hastanede de olabilir. Bilmiyoruz. Hakkında bir bilgimiz olmadığı için aklımıza her şey geliyor. Kuşadası, Seferihisar ya da Yunan adalarına gidebileceğini de söylüyorlar. Oralarda da aynı şekilde arama yapılmasını, gerekirse ormanlık arazilerde arama yapılmasını istiyoruz. Organ mafyalarının insanları kaçırıp belli yerlerde zorla alıkoyduklarını duyuyoruz. Böyle bir ihtimal de olabilir. Eğer Yunanistan'daysa, duyduğumuz kadarıyla aylarca tutuklu kalabiliyormuş. Aylar sonra suçsuz bulunursa serbest kalıyormuş. Belki de onun da başına böyle bir şey geldi. O nedenle araştırılmasını istiyoruz" diyerek yetkililerden yardım istedi. (DHA)

 
Ayağı takıldı, 1 milyon yaşında fosil buldu
 
Aydoğdu'nun avukatından Fatih Terim'e cevap
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İç tüzük değişikliğinde flaş gelişme!
AK Parti ve MHP'nin ortak hazırladığı TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına ...
Darbeciler duruşmada Gülen'in adını duyunca...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz ...
Dövmesini sildirmek istedi: Hayatı karardı!
Adana'da, vücudundaki dövmelerden rahatsız olup sildirmek için ameliyat ...
 
Stajyer hemşirenin öldüğü kazada yeni gelişme!
Antalya’da stajyer hemşire arkadaşlarından birinin ölümü, diğerinin yaralanmasıyla ...
Günün en iyi haberi: Trafik kazalarında büyük düşüş!
1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren uygulamaya giren "Ortalama hız sistemi" ...
'Şaka yaparken' meslektaşını vurmuştu: Karar verildi!
Antalya'nın Kepez ilçesinde polis memuru meslektaşı Ümran Yetişken'i (28) ...
 
İran'dan jet yanıt geldi!
İran Dışişleri Bakanlığı, Kuveyt'in İranlı diplomat sayısını azaltma kararına ...
Can pazarı: 3 ölü, 26 yaralı!
Çorum’un Alaca İlçesi’nde tur otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu ...
İzmir Valiliği uyardı: Şehir dışına çıkmaları yasak!
İzmir Valiliği, ilde yaşayan ve geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeliler'e, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva