HABERLER>GÜNCEL
17 Haziran 2021 Perşembe - 11:41

HDP İzmir binasına saldırı! 1 ölü, 1 gözaltı

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Binası’na silahlı saldırı yapıldı. Parti binasında bulunan Deniz Poyraz isimli bir görevli hayatını kaybetti. Onur Gencer isimli saldırgan gözaltına alındı. NTV’nin haberine göre saldırgan ilk ifadesinde “PKK’dan nefret ettiğim için bu saldırıyı yaptım. Hiç kimse ile bir bağlantım yok” dedi

HDP İzmir binasına saldırı! 1 ölü, 1 gözaltı

EGEDESONSÖZ- Olay saat 11.00 sularında Şair Eşref Bulvarı’nda bulunan HDP İl Binası’nda meydana geldi.

Binaya gelen Onur Gencer içeriye girer girmez parti görevlisi Deniz Poyraz'a ateş açtı. Poyraz'ın olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırganın daha sonra partinin camlarını kırdığı ve binaya zarar verdiği belirtildi.

Saldırganın gözaltına alındığı aktarıldı.

SİYASİLERDEN SALDIRIYA TEPKİ

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

KAOS PLANI: HEDEF 40 KİŞİLİK TOPLANTI MIYDI?

SALDIRI ÖNCESİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

VALİLİK: SALDIRGAN ESKİ SAĞLIK ÇALIŞANI
İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O. G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan Deniz Poyraz isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür" denildi.

HDP'DEN AÇIKLAMA
HDP’den yapılan açıklamada "Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi" denildi.

HDP Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada ise bir süredir partilerinin hedef gösterildiği, bunun sonucunda İzmir İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırıda bulunulduğu ve bir parti çalışanının hayatını kaybettiği iddia edildi.

HDP İzmir İl Başkanı Kadir Baydur ise parti binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını, sonu ne olursa olsun partilerine sahip çıkacaklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün silahlı saldırı düzenlenen partisinin İzmir İl Başkanlığı bürosunda incelemelerde bulundu. Silahlı saldırganın parti bürosuna girerek bir kişiyi öldürdüğü olayın ardından İzmir'e gelen Buldan, Şair Eşref Bulvarı'ndaki iş merkezinin önünde partililerle buluştu. Bina önünde yaptığı açıklamada partililere başsağlığı dileyen Buldan, acılarının büyük olduğunu, yüreklerinin yandığını söyledi.

Deniz Poyraz, İzmir'in Konak ilçesine bağlı Kadifekale semtinde son yolculuğuna uğurlanacak. Poyraz'ın cenazesi yarın saat 17.00'de Kadifekale Camii'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. 

BAŞSAVCILIK: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE DEVAM ETMEKTEDİR
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da olayla ilgili derhal soruşturma başlatıldığı belirtilerek, "Bu kapsamda iki cumhuriyet savcımızın ve bir başsavcı vekilimizin kolluğa verdiği talimatlar doğrultusunda soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde yapılması sağlanmıştır. Olay şüphelisi O.G, suç eşyası silahla beraber olay yerinde yakalanmıştır. Maktule D.P'nin ölüm muayene ve otopsi işlemlerinin yapılması talimatları verilmiş ve olay mahallindeki delillerin toplanması amacıyla olay mahalli güvenlik altına alınmıştır. Olay tüm yönleriyle araştırılmakta olup soruşturma titizlikle ve etkin bir şekilde devam ettirilmektedir." denildi.

SALDIRGANDAN İLK İFADE
NTV’nin haberine göre saldırgan Onur Gencer ilk ifadesinde “PKK’dan nefret ettiğim için bu saldırıyı yaptım. Hiç kimse ile bir bağlantım yok” dedi.

ANNESİNİN YERİNE PARTİ BİNASINA GİTMİŞ
HDP İl Başkanlığı'nda Onur Gencer tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği belirtildi. Deniz Poyraz'ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu bildirildi. Savcının incelemesinin ardından Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı. 

Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz da HDP İl Başkanlığı'na gelip, "Yolumu açın, çocuğumu görmek istiyorum" diyerek, içeri girmek istedi. Polisin engellemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

AŞKIN OLAY YERİNDE
Olay yerine çok sayıda emniyet ekibi sevk edildi. Diğer yandan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın olay yerine geldiği ve bilgi aldığı öğrenildi.

Ayrıca civarda bulunan esnafın olay yerinden uzaklaştırıldığı ve bazı esnafların kepenklerini indirdiği görüldü.

 
Konak Belediyesi'nde online ruhsat dönemi
 
Göztepe'den defansa takviye... 3 yıllık imza atıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 131 parça tarihi eser ele geçirildi
İzmir'in Bornova ilçesinde düzenlenen operasyonda 131 parça tarihi eser ele geçirildi.
Türkiye turuna çıkan turistlerin bisikletleri çalındı
İstanbul'dan bisikletle Türkiye turuna çıkan İsviçreli turistlerin bisikletleri, ...
Foça Faciası'nda verilen cezaya tepki!
İzmir'in Foça ilçesinde bindikleri teknenin batması sonucu yaşamını yitiren ...
 
Mühürlenen iş yerine ikinci kumar baskını
Avcılar'da "Sanal tombala" oynandığı gerekçesiyle mühürlenen iş yerinin ...
Ceza İnfaz Yasası, TBMM'de kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanunla; hükümlülerin ziyaret süresi ...
AYM, CHP'nin başvurusunu reddetti
Anayasa Mahkemesinin Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre CHP, 23 ...
 
İzmir'de aşı yoğunluğu akşam da sürüyor
Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında SGK'ye kayıtlı çalışanların aşı ...
Son 24 saatte 71 can kaybı, 6 bin 221 vaka
Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye Covid- 19 Hasta Tablosu' verilerini paylaştı. ...
Polis ile silah kaçakçıları çatıştı: 1 şehit 1 yaralı!
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, silah kaçakçılığı yaptıkları bilgisine ulaşılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva