HABERLER>GÜNCEL
15 Eylül 2018 Cumartesi - 10:23

İzmir'de servisçilerden korsan araç uyarısı

İzmir'de okulların açılmasına sayılı günler kala, Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı'dan servis uyarısı geldi. Öğrenci velilerinin araçlarda 'S' plakası olup olmadığına dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

İzmir de servisçilerden korsan araç uyarısı

İzmir'de 3 bin 500 üyesi bulunan Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası, kent genelinde 6 bin 500 araç ile hizmet veriyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kala, Oda Başkanı Hasan Basri Bostancı'dan önemli uyarılar geldi. Özellikle korsan taşımacılığın yaygın olduğuna ve bu tür araçlarda çocukların can güvenliğinin bulunmadığına dikkat çeken Hasan Basri Bostancı, velileri de duyarlı olmaya davet etti. Öğrenci velilerinin, aracın okul taşıtı olup olmadığını 'S' plakasından anlayabileceklerini söyleyen Bostancı ayrıca, "Servis aracının arkasında 'Okul taşıtıdır' yazısı bulunmalı" dedi. Korsan taşımacılıkta Oda'nın ve güvenlik güçlerinin gösterdiği hassasiyeti, velilerin de göstermesini isteyen Bostancı, yine velilerin çocuklarını emanet edecekleri servis çalışanları ile birebir muhatap olması gerektiğine dikkat çekti.

'KORSAN TAŞIMACILIĞI ÖNLEYİN'
Korsan taşımacılığın önlenmesinin gerekliliğine değinen Bostancı, "Yasaya göre araç sürücüsü araç sahibi değilse, korsan taşımacılık yapan servis trafikten men edilmiyor. Biz bu durumun değişmesini istiyoruz. Korsan taşımacılığın önlenmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu araçlar trafikten men edilmediği sürece, korsan taşımacılığı önlemek hayal" diye konuştu.

'REHBER PERSONEL BULAMIYORUZ'
İzmir'de servis araçlarında çalışacak rehber personel bulma konusunda da sorun yaşadıklarını aktaran Hasan Basri Bostancı, şunları söyledi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girmek için 18 yaşını doldurmak ve ilkokul mezunu olmak yeterli. Ama rehber personelde lise mezunu şartı var. Çalışma yaşı ise 22. Bunu anlamak mümkün değil. Yeni yönetmeliğe göre rehber personel, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı halk eğitim merkezlerinde kurs alıyor. Aldıkları kursların ardından sınava giriyorlar ve sertifika alıyorlar. Lise mezunu da olsa, üniversite mezunu da olsa, bu kişiler eğitim alıyor, ardından da sınava giriyorlar. Başarılı olursa sertifika alıyor. Biz, sınava giren ve başarılı olan kişilerde mezuniyetin aranmaması gerektiği düşünüyoruz. 4 milyonluk şehirde rehber personel bulmakta zorlanıyoruz. Bu durum Türkiye genelinde kanayan bir yara. Bununla ilgili MEB ile görüşmeler yaptık, sorunları ilettik. Bakanlık, yeni bir yönetmeliğin hazırlanması gerektiğini belirtti."

'SERVİS TAŞIMACILIĞI RANT OLARAK GÖRÜLMEMELİ'
İzmir'de servis araçlarına yapılan zam konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bostancı, "İzmir zam şampiyonu gibi görünse de öyle değil. Verdiğimiz fiyatların üzerinde taşımacılık yapan özel okullar var. Neden bunlar için bir şey söylenmiyor, anlamış değilim. Bizim açıkladığımız fiyatlar, 3 büyük ilin içerisinde en ucuz. Özel okulların fiyatları, bizim iki veya üç katı" diye konuştu.

Servis taşımacılığının bir rant olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Bostancı, öğrenci velilerinin, açıklanan fiyat tarifesinin üzerinde ödeme yapmaması gerektiğini, belirlenen fiyatların dışında ücret isteyenlerin ise Tüketici Hakem Heyetlerine veya Hemşeri İletişim Merkezi'ne bildirilmesini istedi. (DHA)

 
Buca'da temizlik seferberliği
 
Urla’nın köylerinde kurtuluş coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT'ten Suriye'de bir operasyon daha: 9 terörist...
Jandarma istihbarat ve terörle mücadele birimlerince düzenlenen operasyon ...
İzmir'deki iş kazasında tutuklama kararı!
İzmir'in Bayındır ilçesinde beton mikserin içinde temizlik yapan işçinin ...
Kedicik itirafçı oldu: 7 günde tam 120 sayfa...
Adnan Oktar'ın 30 yıldır yanında olan ve grubun üst yöneticisi 'bacılar' ...
 
Eylem hazırlığındaki terörist yakalandı
Batman'a üst düzey idarecilere yönelik eylem yapmak amacıyla geldiği belirlenen ...
Ödemiş'te zehir operasyonu!
Ödemiş'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 50 gram kubar esrar ve ...
Acı olay: Oğlunu kurtardı, kendisi boğuldu
Antalya'da gezmek için geldiği Manavgat Şelalesi'nde suya giren oğlunun ...
 
NATO'dan Türkiye ve S-400 açıklaması
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava ...
Sağlık Bakanlığı'ndan Alaattin Çakıcı açıklaması
Sağlık Bakanlığınca "Alaattin Çakıcı'ya sınırsız ziyaret izni" başlığıyla ...
İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personeli alınacak
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Bilgi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva