HABERLER>GÜNCEL
19 Aralık 2016 Pazartesi - 18:12

İzmir’de sendikalardan Valiliğe ‘kış saati’ çağrısı!

Yozgat ve Antalya valiliklerinin aldığı karar İzmir’de de sendikaları harekete geçirdi. Karanlıkta okula giden çocukların güvenliği ve işe geç kalma sorununun ortadan kalkması için mesai başlangıç saatini ileri çekme çağrısı geldi.

İzmir’de sendikalardan Valiliğe ‘kış saati’ çağrısı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 45 yıldır yürürlükte olan kış saati uygulamasının kalıcı olarak bitirilmesinin ardından güne karanlıkta başlanmasından kaynaklanan sorunlar devam ediyor.

Özellikle çocukların zifiri karanlıkta okul yoluna düşmesi nedeniyle veliler isyan ederken, kamu çalışanları da mesai saatlerinin ileri çekilmemesinden şikayetçi!

Bakanlık yetkilileri şikayetlerin ardından eğitim için 20 Mayıs 2016 tarihli genelgeyi, mesai saatleri için de 657 sayılı kanunun 100.maddesini anımsatarak yetkinin valilerde olduğunu açıkladı.

Bu gelişmenin ardından Antalya ve Yozgat valilikleri emsal teşkil edebilecek bir karara imza atarak mesai saatlerini 08.00’den 08.30’a aldı. Karar kamu çalışanlarına çocuklarını okula bıraksalar dahi işe geç kalmama fırsatını yarattı.

İki valiliğin aldığı karar sonrası İzmir’de de sendikalardan valiliğe çağrı geldi. Bazı yerlerde ikili öğretimin 07.30-08.00 arası, kent genelinde ise 08.30’da başladığı İzmir’de sendikalar çocukların güvenliği ve işe geç kalma sorunu yaşanmaması için mesai başlangıç saatinin 09.00’a çekilmesini talep etti.

İzmir Valiliği’nin sorunun çözümü için düğmeye basıp basmayacağı merakla beklenirken, Egedesonsöz’e konuşan sendika temsilcilerinin açıklamaları ise şöyle:



MOBBİNG GİBİ BİR ŞEY…
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler:
Resmi yazıyla müracaat etmeyi düşünüyoruz. Ama ne karar çıkar bilmiyoruz. Aynı sıkıntı tabi İzmir’de de var. Memurların hem çocuklarıyla ilgili hem de kendileriyle ilgili sıkıntıları var. Şu anki asayiş durumları ortada. Gece karanlığında ilkokul çocuğunu servislere bindiriyor insanlar. Bazı aileler çocuk servislerini beklediğinde mesaiye yetişemiyor. 1 buçuk saatlik yolda işe gelen memur var. Memurlarımız da mağdur. Sabah zaten karanlıktayız. Akşam da böyle oluyor. Memurların en büyük sıkıntılarından birisi çocuklarının eğitim durumu… Kreş çağındaki çocukların da götürülme sorunları var. Çocukların da psikolojisi kalmadı. Tam gün okulları da var… İş yerinde de verim olmuyor. Sonuçta burada vatandaşın karı olan bir şey de yok. Mevcut iktidarın ülkede almış olduğu kararlar alt yapı yapmadan yasalaştırma üzerine. Yönetmelik çıkarıp uyguluyorlar. Vatandaşın burada bir karı var mı? Kamu kurumları vatandaşa hizmet etmek için vardır. Halkın ne faydası oluyor burada? Ben bunu anlamadım. Geçmiş iktidarların, bakanların hiç mi zekası yoktu? Yapmak için yapıyorlar. Mobbing gibi bir şey. ‘Ben istediğimi yaparım’ diyorlar. Hiçbir anlamı yok. Bilimsel veriyi söylesinler biz de özür dileyelim.



ÖNCE YAZILI BAŞVURUMUZ OLACAK
KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan:
Şu an çalışanlara ve özellikler öğrencilere çok ciddi olumsuz etkisi var. Karanlıkta gidiyor çocuklar. Sabahçılar tırnak içinde söylemek gerekirse, sabah ezanı bile okunmadan yola çıkmış oluyor. Akşam gurupları da gece yarısı dönmek zorunda kalıyor. Bu yaz saati uygulamasından vazgeçilmiş olması başlı başına bir problem… İzmir Valiliği’nin de ikili öğretimin çok yoğun yaşandığı illerden olan kentimizde bu uygulamayı örnek almasını bekliyoruz. Mesai saatlerinin değişimi konusunda önce yazılı başvurumuz sonrasında gerçekleşmezse basın açıklamamız olacak.



BU UYGULAMADAN KESİNLİKLE VAZGEÇİLMELİ
Kamu-Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol: Milli Eğitim Bakanlığı’nın valiliklere göndermiş olduğu talimattan sonra Yozgat ve Antalya mesai saatlerini değiştirdi. Bizim de okullarımızın bazılarında 07:20’de zil çalıyor 07:30’da ders başlıyor. Bazıların da ise zil 07:50’de çalıyor çocuklarımız 08:00’de derse başlıyor. Saat 07: 10’da sabah namazı var. Daha karanlıkken mesaiye başlanması demektir. Bir talimatla valiliklerin il il düzenlemesi değil, hükümet olarak gerekli tedbirin alınması lazım. O saatte okula gitmek çocukların psikolojisini de etkiler. Bir bu çocukların servisle gittiğini düşünün. 1 saat serviste geçirse ezan okunmadan yarım saat önce servise binmesi lazım. Bir karar alınıyorsa hükümetin daha önce artısını eksisini düşünerek, komisyon kurarak her yönüyle bakılıp karar alınması lazım. Bu yıl ilk kez böyle bir karar alındı. Memurlar ve çocuklar mağdur oldu. Tabi İzmir’de de bir an önce uygulamasının yapılması lazım. İzmir’de de çocuklarımızın mümkün olduğunca saatlerle oynanarak önümüzdeki süreçte faydalanması lazım. Memurlar için de aynı şey geçerli. Saatler geri alınmadı ama ortada bir gerekçe yok. Bir de Türkiye coğrafyası olarak düşünürseniz Hakkari olarak baktığınızda 76 dakika fark yapar ki çok büyük bir zaman dilimidir. Hükümet iyi düşünmesi lazım. Önümüzdeki yıllarda da bu uygulamadan kesinlikle vazgeçilmesi lazım ya da mesai saatlerinin değiştirilmesi lazım.

 
BM Güvenlik Konseyi'nden flaş Halep kararı
 
Çeşme’de deniz patlıcanı avı tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de endişelendiren gelişme: Deniz 100 metre çekildi!
Sığacık Körfezi’nde bir aydır süren çekilme 100 metreyi buldu. Bazı tekneler ...
Erdal Tosun'un ölümüne neden olan sürücüye ne ceza istendi?
Oyuncu Erdal Tosun'un ölümüne neden kazada, tutuklanan sürücü Nihat Şaki, ...
Şehide vedada en acı kucaklaşma!
Jandarma Komando Er 20 yaşındaki Kenan Döngel, memleketi Sinop’un Erfelek ...
 
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Ümitsizlik bize haramdır
Terör şebekelerinin ikinci gayesinin milletin umudunu yok etmek, hayatla ...
Zimmetçi veznedarın güvercinleri ihaleyle satışa çıktı!
İzmir’in Bornova İlçesi'nde çalıştığı bankadan zimmetine 2 milyon lira ...
Yaralı kurtulan İzmirli Er Kayseri’deki hain saldırıyı anlattı!
Ülkeyi yasa boğan hain saldırıdan yaralı kurtulan Kirazlı Er Yemez patlama ...
 
Ethem Sarısülük davasında karar açıklandı
Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin ...
15 Temmuz sonrası AYM'ye 60 bin başvuru!
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, önlerinde 80 bin civarında bireysel ...
Gaziemirli taksicilerden şehit ailelerine vefa
Gaziemir'de taksiler şehit ailelerini ücretsiz taşıyacak. Belediye taksi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva