HABERLER>GÜNCEL
19 Şubat 2016 Cuma - 12:54

İzmir’de sendika ve STK’lardan barış çağrısı

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB İzmir yaptıkları ortak basın açıklamasında Ankara’daki bombalı saldırıyı yapanları ve yaptıranları kınayarak, iktidarı ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesini hayata geçirip içerde ve dışarıda savaş politikalarından vazgeçmeye davet etti.

İzmir’de sendika ve STK’lardan barış çağrısı

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Ortak bir basın açıklaması yaparak, Ankara’daki bombalı saldırıyı yapanları ve yaptıranları kınayan KESK, DİSK, TMMOB ve TTB İzmir, iktidarı ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesini hayata geçirip içerde ve dışarda savaş politikalarından vazgeçmeye davet etti.

Açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan okudu. Acıların ortak acı olduğunu vurgulayan Akkan, “Suruç, Ankara, Paris ve Sultanahmet katliamlarında hangi acıları ve nefreti yaşadıysak, ikinci Ankara katliamında da aynı acı ve nefreti yaşadığımızı belirterek yaşanılan acıların ortak acımız olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bombalı saldırıyı yapanları ve yaptıranları kınadıklarını belirten Akkan, “Şiddet ve savaş politikalarının hakim olduğu bugünlerde terör nereden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın karşı çıktığımızı ifade etmek istiyoruz” diyerek hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını söyledi.

SORUMLULARIN YAKALANMASI İÇİN ÇABA SARF EDİLMEDİ...
Hükümetin katliamların gerçek sorumlularının yakalanması için çaba sarf etmediklerini ifade eden Akkan toplumun bazı kesimlerinin bu katliamlara karşı çıkmadığını da vurgulayarak, “14 yıllık AKP iktidarının kin ve nefret söylemi sonucunda toplumda yaratılan kutuplaşmanın kısa vadede AKP’ye ve saraya faydası olabilir ama uzun vadede halkların birbirine düşman edilmesi ülkenin, toplumun yararına değildir. Hükümet yetkililerinin birçok katliamın gerçek sorumlularının yakalanması için çaba sarf etmemesi, Ankara Garı’nda gerçekleşen katliamda olduğu gibi gerçek faillerin adeta bulunmaması için çaba sarf edilmesi katliamcıları cesaretlendirmektedir. Aklımızla alay edercesine canlı bombacı barbarları kastederek ‘failleri yakaladık’ açıklamaları, ‘canlı bombaları biliyorduk ama suç işlemeleri için bekledik’ açıklamaları yerine, gerçek faillerin ortaya çıkarılması gerçekleşseydi belki de bu katliam yaşanmayacaktı. Dün, 10 Ekim’de Ankara Garı’nda katledilen 100 canımızın acısını arttıran statlardaki yuhalamalara, oh olsunlara, sanal alemdeki iğrenç paylaşımlara AKP ve saray destek vermek yerine karşı çıksaydı belki de bu patlama gerçekleşmeyecekti” dedi.

YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ
Hükümetin özellikle 1 Kasım’dan sonra uyguladığı sokağa çıkma yasaklarını eleştiren Akkan, iktidara ‘yurtta barış, dünyada barış’ diyerek seslendi: “Kendi halkıyla savaşan AKP devletinin bugün de ‘Ankara’da yaşanılan katliamdan nasıl yararlanırız’ hesapları içine girdiğini gösteren değerlendirmeleri kaygıyla izliyoruz. Suriye’ye bir kara harekatını meşrulaştıracak açıklamalar yapılmakta ve katliamdan yararlanmanın yolları aranmaktadır. Saray ve AKP devletini, yaşanılanlardan ders çıkarmaya, Ortadoğu’da barışın tesisi için çaba sarf etmeye çağırıyoruz. İktidarı, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesini hayata geçirerek içerde ve dışarda savaş politikalarından vazgeçmeye, bugüne kadar yaşanılan tüm faili meçhul cinayetleri ve katliamları aydınlatmaya, gerçek katillerin bulunması için yeni bir sayfa açmaya çağırıyoruz.”

MİT NE İŞ YAPIYOR?
TMMOB adına konuşan Melih Yalçın ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Obama’ya “Biz siyasiler, ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz” ifadeleri ile yine Erdoğan’ın Paris katliamından sonra Fransa’ya “İstihbarat teşkilatınız çalışmıyor mu” açıklamalarını hatırlatarak, “Biz de soruyoruz MİT ne iş yapıyor?” dedi.

 
Mobilya sektörünün kalbi İzmir’de atacak!
 
Lice şehitlerine veda...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel harekatçıların bulunduğu bina çöktü
Diyarbakır Sur'da operasyonların yoğun şekilde devam ettiği Hasırlı Mahallesi'nde ...
Türkiye YPG hedeflerini füzelerle vuruyor!
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde konuşlu hava savunma sistemlerinden dün ve ...
Ankara saldırısında son durum: 17 gözaltı
Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıyla ...
 
Diyarbakır’da 500 kilo bomba yüklü araç yakalandı
Diyarbakır’ın Dicle İlçesi'nde 500 kilo bomba yüklü araç yakalandı. Araçta ...
Başkant'te sokak ortasında infaz: 2 ölü
Ankara'nın Mamak İlçesi'nde bir kişi evinin önüne gelip silahla havaya ...
Rus Savaş gemileri Akdeniz’e iniyor!
Rus Savaş gemisi 'Novoçerkassk' ve 'Aleksandr Otrakovskiy', sıcak gelişmelerin ...
 
Özel harekatçılardan Erdoğan’a yeni mesaj!
Diyarbakır'daki operasyonlarda görev yapan bir özel harekat polisi, "Ey ...
Hakan’dan Bakan Ala’ya: Anneannemden farkı yok!
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Efkan Ala'nın attığı Bu akşam Ankara'da yaşanan ...
Flaş! Sur'dan bir acı haber daha: 4 şehit
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada 2 asker ve 2 polis şehit oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva