HABERLER>EKONOMİ
10 Aralık 2016 Cumartesi - 12:52

İzmir'de 'Sakız' günü: Tanıtım toplantısında dostluk mesajları

Sakız Adası'nın tanıtım toplantısı Mövempick Otel’de düzenlenen kokteyl ile gerçekleştirildi.

İzmir de  Sakız  günü: Tanıtım toplantısında dostluk mesajları

Yunanistan’ın Sakız Adası tanıtım toplantısı Mövempick Otel’de düzenlenen kokteyl ile gerçekleştirildi.

Travel Turkey Fuarı’nda bulunan heyetin her yıl gerçekleştirdiği tanıtım toplantısına Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoluia, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Sakız Adası Belediye Başkanı Manolis Vournos, Sakız Adası turizmden sorumlu başkan yardımcısı Dimitris Karalis ve Turizm Ofis Müdürü Rena Pagoudi Damigou, Sakız Adası Küçük Oteller ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Dimitris Kytirilakis ile çok sayıda davetli katıldı.



Tanıtım toplantısında davetlilere seslenen Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoluia, “İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın  Ekrem Demirtaş'ı bu toplantıda aramızda görmekten çok mutluyuz. İzmirliler, Sakız Adası'nı çok iyi biliyor ve seviyor. Çok sayıda İzmirli, Sakız Adası'na gidip geliyor. Aynı zamanda Sakız Adası'ndaki insanlar burayı ziyaret ediyorlar. Bu ziyaretler sonucunda iki ülkenin insanları birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Bu da iki ülkenin işbirliğinin sıkı bağlarla bağlı olduğunu gösteriyor. Yunanistan'ın İzmir Konsolosluğu, bu sene en çok vize veren Konsolosluk oldu. İnsanlara en kısa sürede vize vermeye çalışıyoruz. Konsolosluğumuz, yoğun sezonda hafta sonları bile çalışarak hizmet vermeye çalıştı. İki ülkenin ilişkileri, turizm ve ticaret açısından çok iyi durumda. İkili ilişkilerin, turizm, ekonomi ve ticaret açısından gelişmesi için çaba gösteriyoruz” dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise kapı vizesi uygulamasının kış aylarında da devam etmesini istediklerini dile getirerek, “Kendisine çok şey borçlu olduğumuz Yunanistan değerli Başkonsolosu Argyro Papoulia ve seçildiği günden bu yana, bizlere karşı dostça davranan genç Belediye Başkanı Manolis Vournous, Sakız Adası Ticaret Odası Başkanı Yorgos Yorgullis ve yine kendisine çok şey borçlu olduğumuz Sakız Belediyesi Turizm Sorumlusu Rena Pagoudi Damigou ve Sakızlı komşularımız, hepiniz hoş geldiniz. Bugün herkese teşekkür etmek istiyorum. Sakız Gümrüğü ve polisi, bugüne kadar çok büyük çaba ve gayret gösterdi. Üst üste gelen gemilere rağmen, hızla girişleri sağladığı için kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum. Şunu da sevinçle söylemek istiyorum; Travel Turkey'de en çok ilgi gören stant, Sakız Adası'nın standıydı. İzmirliler, sizleri çok seviyorlar. Rakamlara baktığınızda, Sakız Adası'nı ziyaret eden kişi sayısı 80 bini geçti. Komşumuzdan vize konusunda beklentimiz vardı. Bu sene Ekim ayında sabit vize kalkacaktı. Ama olmadı. Yunanistan'ın çok değerli Başbakanı Tsipras ve yöneticilerine buradan teşekkür ediyorum, kapıda vize uygulamasına devam ettiler. Ama bizler, Sakız Adası'na, yılın 12 ayında da gitmek istiyoruz. Onun için kış aylarında da kapıda vize uygulamasına devam edilmesinde çok büyük fayda var. Kapıda vizenin sürekli olması gerekir. Ben sizlerle birlikte, Manisa'ya, Aydın'a, Balıkesir'e giderim. Orada da insanları Sakız'a davet ederiz. Ayrıca yat turizmi de çok büyük kazanç bırakmaktadır. Yatların girişini de kolaylaştırmanın formüllerini birlikte bulalım” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournos, İzmir ile Sakız Adası’nın tarihsel bağları olduğuna vurgu yaparak, “ Sakız Adası'nın tanıtım toplantısına geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. İzmir ile Sakız Adası arasındaki ilişki, sadece yıllarca var olan siyasi ilişkiler değil, aynı zamanda insanlar arasındaki yakınlaşma söz konusu. Burada görüyorum ki, insanlar birbirlerini tanıyor, selamlaşıyor ve konuşuyorlar. Birbirimizi eskiden beri tanımak, isimleriyle hitap etmek çok güzel bir şey. Bu dostluğun çok uzun olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Dimitris Kytirilakis ise ikili ilişkilere vurgu yaparak,“Sakız Adası ile sizler arasında çok sıkı dostluk bağları var. Sakız Adası'na gelen turistler arasında en çok Türkiye'den gelenler yer alıyor. Bu nedenle sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. İki ülke arasındaki ziyaretlerin yoğunlaşarak devam edeceğine inanıyorum. Sakız Adası, gizli bir hazine olarak sizlerin keşfini bekliyor. Sakız Adası'nda güzel anlar paylaşmak için sizleri her zaman bekliyoruz” dedi.

 
İzmir iş dünyasındaki 'lobi krizi'ne noktayı Hisarcıklıoğlu koydu!
 
Başbakan'dan Bahçeli'ye büyük övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir iş dünyasındaki 'lobi krizi'ne noktayı Hisarcıklıoğlu koydu!
İzmir iş dünyasında kapasite raporu tartışmasıyla patlak veren ‘lobi krizi’ne ...
İzmir’den ‘Komşu’ya günde 3 kamyon balık!
Yunan meslektaşlarıyla anlaşma yapan İzmirli balıkçılar, bu ülkeye günde ...
Coca Cola'da yeni yapılanma: Türk CEO...
Coca Cola CEO’su Muhtar Kent mayıs ayında görevini bırakacak.
 
Başbakan’ın açıkladığı EKK kararlarını İzmir iş dünyası nasıl karşıladı?
Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Ekonomik Koordinasyon Kurulu ...
"İhracat kredileri, KOBİ'lere can suyu olacak"
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ünlütürk: İhracat kredilerinde ...
İTB döviz varlıklarını Türk Lirası'na çevirdi
Yönetim Kurulu, Türk Lirası’nın değerini koruma çabalarına destek olmak ...
 
ENSİA Başkanı: İşadamlarımız pişman edilmemeli
ENSİA Başkanı Hüseyin Vatansever enerji sektörüne dair önemli açıklamalar yaptı.
Dolar yeni güne de düşüşle başladı
Güne düşüşle başlayan dolar/TL, 3,43'ün altına geriledi.
İzmir iş dünyasındaki ‘lobi krizi’nde 2.Ankara çıkarması: Rota TOBB!
İzmir’deki 7 ilçe ticaret odası, EBSO Başkanı Yorgancılar hakkındaki lobi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva