HABERLER>GÜNCEL
12 Şubat 2020 Çarşamba - 11:49

İzmir'de sağlıkta şiddete ceza yağdı!

İzmir'in Bornova ilçesinde, Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi'nde, hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söyleyen Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ile onu korumak isteyen öğretmen Ali Türk'ün darbedilmesiyle ilgili görülen davada karar çıktı. Sanıklardan Mürşit Yılmaz 7 yıl 2 ay, Mehmet Yılmaz 3 yıl 3 ay ve Muharrem Yılmaz da 2 yıl hapis cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve cezanın adli para cezasına çevrilmesine yer olmadığına karar verdi.

İzmir de sağlıkta şiddete ceza yağdı!

Olay, geçen sene 29 Mart Cuma günü saat 16.00 sıralarında Mevlana Mahallesi, 29 No'lu Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu'na başvuran Güler Yılmaz, hasta olduğunu söylediği eşi için ilaç yazdırmak istedi. Dr. Yoğurtçuoğlu, hastayı görmeden ilaç yazmasının hukuken mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine kadın, hakaretler yağdırarak odadan çıktı. Bir süre sonra sağlık merkezine gelen Güler Yılmaz'ın eşi Mürşit Yılmaz, doktora saldırıp, vurmaya başladı. Olaya, yanındaki amcasının oğlu Muharrem Yılmaz da karıştı.

Sağlık merkezindekiler ile çevredeki lokanta ile eczanede çalışanlar olaya müdahale ederek, iki kuzeni sakinleştirdi. Bir süre sonra kuzenlerin akrabası olan 4 kişilik grup, kamyonetle sağlık merkezine geldi. Grubun gelmesiyle birlikte Mürşit ve Muharrem Yılmaz, tekrar Yoğurtçuoğlu'na ve esnafa saldırdı. Dr. Yoğurtçuoğlu'nun burnu kırılırken, bu sırada Dr. Elif Çağlayan'ın yanında bulunan eşi sosyal bilgiler öğretmeni Ali Türk'ün de kafatasında zedelenme meydana geldi.

Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ve öğretmen Ali Türk'ün şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis, Mürşit, Muharrem, Mehmet ve Müslüm Yılmaz'ı gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüpheliler, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede savcılık tarafından serbest bırakıldı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün de Mürşit Yılmaz ve diğer 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından tekrar gözaltına alınan şüphelilerden Müslüm Yılmaz hariç 3'ü, 2 Nisan'da tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, İzmir 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Geçen sene 30 Mayıs'ta görülen ilk davada, Mürşit Yılmaz, "Ben konuşmak için doktorun yanına gittim. Ancak bana ters davrandı ve 'ulanlı' cümleler kurdu. Boğazıma yapıştı ve yumruk attı. Yaşanılanlardan ötürü çok üzgünüm ve pişmanım" dedi.

27 Haziran'da görülen ikinci duruşmada dinlenen tanıklardan, Yunus Emre Sağlık Merkezi'nde hemşire olarak çalışan Elif M. ve Gizem Ö., Mürşit Yılmaz'ın elinde metal bir eşya gördüklerini, ilk başta bununla saldırmaya çalıştığını, ancak vurmayı başarıp başaramadığını görmediklerini söyledi. Daha sonra söz alan Mürşit Yılmaz da, elinde anahtar olduğunu, ancak anahtarla vurmadığını belirtti. Tanıkların dinlenmesinin ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Mürşit Yılmaz'ın tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

SANIKLARA CEZA YAĞDI
Davanın görülen son duruşmasında ise sanıklardan Mürşit Yılmaz, hem Dr. Yoğurtçuoğlu'na hem de Ali Türk'e yönelik işlediği suçlardan toplamda 7 yıl 2 ay, Mehmet Yılmaz toplamda 3 yıl 3 ay, Muharrem Yılmaz da 2 yıl hapis cezası aldı. Hakim, sanıkların duruşmalar sırasındaki davranışlarını ve olayın işleniş şeklini göz önünde bulundurarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve cezanın adli para cezasına çevrilmesine yer olmadığına karar verdi. (DHA)

 
Tire'deki maskeli gaspçı yakayı ele verdi!
 
Erdoğan'dan 'Rejimi her yerde vururuz' mesajı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vivaldi 12 Şubat 2020 Çarşamba 14:05

tamam ceza paraya çevrilmemiş ama hükmün açıklanması geri bırakılmış (5 yıl içinde herhangi bir suça karışırsa cezaya bu ceza eknelecek) indirimsiz 5 yıl içeri artacaksın ve 20000 tl para cezası...

Yorumu oyla      5      3  
Z.B 12 Şubat 2020 Çarşamba 12:34

Çok önemli bir karar. Kamu çalışanlarına özellikle de sağlık çalışanlarına yönelik bu tür davranışlar kabul edilir şeyler değildir.Şiddet sonrası yaralanma ve ölümle sonuçlanan olaylar bu karadan sonra biraz zor olur. Bu ülkede HUKUK VARMIŞ dedirten bir karar olmuş bence.

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire'deki maskeli gaspçı yakayı ele verdi!
İzmir'in Tire ilçesinde, zorla evine girdiği Beyhan Güleç'i (75) darbedip, ...
Olay yaratan görüntüde savunma: Damacanaya yapmadım!
İzmir'in Buca ilçesinde, apartman dairesine sipariş üzerine su getirdikten ...
Egedesonsöz ayrıntılara ulaştı: Çeşme'deki dev projede neler var?
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Urla ve Çeşme ilçelerini kapsayan ...
 
Köylüler tedirgin olmuştu: O araziler kamulaştırmadan çıktı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından ...
Türk ve Alman polisinden ortak operasyon!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ile Almanya Federal ...
İzmirli motosikletli kuryelerin çığlığı: Her gün ölüyoruz!
İzmir Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, Türkiye genelinde ...
 
CHP'li Baratalı: Saldırganların kim olduklarını bilmiyoruz!
İzmir'in Urla ilçesinde CHP'den 3 dönem belediye başkanlığı ve Meclis'te ...
Çeşme'de intihar eden polisle ilgili yeni gelişme!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, beylik tabancasını göğsüne ateşleyerek intihar ...
İzmir'de 75 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'in Urla ve Dikili ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva