HABERLER>SAĞLIK
5 Şubat 2017 Pazar - 13:14

İzmir'de sağlık turizmi zirvesi

İzmir'de İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) tarafından, sağlık turizminde 2023 vizyonuyla ilgili düzenlenen konferansta, sektör temsilcileri Türkiye'de sağlık turizminin geliştirilmesi ve teşvik sistemiyle ilgili bilgi alışverişinde bulundu

İzmir de sağlık turizmi zirvesi

İzmir'de İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) tarafından, sağlık turizminde 2023 vizyonuyla ilgili düzenlenen konferansta, sektör temsilcileri Türkiye'de sağlık turizminin geliştirilmesi ve teşvik sistemiyle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. İGEME Gene Müdürü Murat Işık, İzmir'in Türkiye sağlık turizminde 8'inci sırada olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en çok hasta alabilecek şehri. Güvenlik, kültür, lokasyon, iklim ve yaşam biçimi olarak İzmir'in hasta sayısının arttırılmasına yönelik çalışmaların arttırılması gerekiyor. Sözünü ettiğimiz sağlık turizminin Türkiye'deki hacmi 2 milyar dolar dünyada ise yaklaşık 100 milyar dolar civarında" dedi.

Hilton Otel'de düzenlenen toplantıya, İzmir Sağlık Turizmi Derneği ve İzmir Sağlık Turizmi Komitesi üyelerinin yanı sıra sektör temsilcileri de katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan İGEME Gene Müdürü Murat Işık, "Sağlık turizminde pazarlama yönetişimi ve teşvikler", Hollandalı dijital pazarlama firması Digizoom Genel Müdürü Bilal Sarıöz, "Sağlık turizminde dijital pazarlama" ve Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı (DEİK) Bülent Cinel ise "Türkiye'deki sağlık turizmi" konusunda bilgiler verdi.

"İZMİR TERMAL TURİZMİNDE ÖNE ÇIKIYOR"

ABC Health Yönetimin Kurulu Başkanı da olan Dr. Bülent Cinel, firmanın öncelikli alt yapısının turist sağlığı olduğunu, ağırlıklı olarak Ege Bölgesi'nde hizmet verdiklerini ve Türkiye'ye gelen turistlere sağlık sorunu yaşamaları durumunda 24 saat boyunca çözüm ortaklarıyla hizmet verdiklerini söyledi. Turist sağlığıyla ortaya çıkmalarına rağmen sağlık turizmine yöneldiklerini, ancak turist sağlığında elde ettikleri başarıyı sağlık turizminde elde edemediklerini kaydeden Cinel, "İzmir'in termal turizmde öne çıktığını gördük. Son zamanda terör olayları nedeniyle yurtdışından Türkiye'ye hasta çekme konusunda sorun yaşıyoruz, ancak gelecek yıllarda bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. Sağlık turizmi tek başına üstesinden gelinecek bir konu değil. Hem özel hem de kamudaki bütün paydaşları bir araya getirip birlik oluşturduktan sonra sağlık turizmini markalaştırmak için çalışmayı hedefliyoruz. Birlikte hareket edilmesi durumunda hem İzmir hem de Türkiye kazanacaktır" dedi.

"İZMİR ÇOK ŞANSLI BİR COĞRAFYADA"       

Yaklaşık 18 yıldır dijital ortamda reklam işleriyle uğraştıklarını dile getiren Bilal Sarıöz, temel işlerinin sağlık turizmi olduğunu kaydetti. Özellikle yurtdışında sağlık turizminde araştırma yapanların büyük çoğunluğunun önceliğinin maliyet olduğuna dikkat çeken Sarıöz, daha çok hastaya ulaşmanın yöntemleri ile bunu ticarete dökmenin yöntemlerini anlattı. Farkındalık yaratmada en önemli etkenlerden birinin reklam olduğuna dikkat çeken Sarıöz, "Yurtdışında sağlık turizmiyle ilgili hastaların yüzde 95'i internet aracılığıyla arama yapıyor. Yurtdışında İstanbul'la İzmir araması neredeyse eşit durumda. İzmir'i öne çıkartmak için İzmir'deki hastaneler çatı birlik oluşturabilir dijital reklam için bütçe ayırabilirse İzmir aramalarda üst sıralara gelebilir. 6 ay gibi kısa sürede İzmir'i internet ortamında çok bilinir yapabiliriz ancak bunun için bir bütçe gerekiyor" diye konuştu.

"CİDDİ DESTEKLER VAR"

Ekonomi Bakanlığı'nın döviz getirici faaliyetlerle ilgili ciddi desteğinin olduğunu hatırlatan İGEME Gene Müdürü Murat Işık, "İzmir şu an Türkiye sağlık turizminde 8'inci sırada. Türkiye'nin en çok hasta alabilecek şehri. Güvenlik, kültür, lokasyon, iklim ve yaşam biçimi olarak İzmir'in hasta sayısının arttırılmasına yönelik çalışmaların arttırılması gerekiyor. Sözünü ettiğimiz sağlık turizminin Türkiye'deki hacmi 2 milyar dolar dünyada ise yaklaşık 100 milyar dolar civarında. İzmir'in her şeyi çok güzel ama sistem çalışmadığında sağlık turizmindeki sayı düşüyor. Ekonomi Bakanlığı sağlık turizmi konusunda bir çok kalemde ciddi destekleri var. Bunları değerlendirmek gerekiyorö dedi.  Işık sağlık turizmiyle ilgili yurt dışında yapılacak organizasyonlar ve dijital reklamla ilgili de bilgiler aktardı. (DHA)

 
Göztepe'ye ilaç gibi ara
 
Termal otelde dehşet: Engelli çocuk ölü bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkta 'yeşil, sarı, kırmızı' alan dönemi
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ...
Türklere Küba'da kanser tedavisi fırsatı
Kanser gibi amansız hastalıkların tedavisi, endokrinoloji ve ortopedi ...
Mide küçültme ameliyatı hayatına mal oldu
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde camcılık yapan 2 çocuk babası 40 yaşındaki ...
 
Kanserle ilgili doğru bilinen yanlışlar
Medipol Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Ölmez,"Sadece yüzde ...
Sigarada yeni yasaklar: 5 metre kuralı geliyor!
Sağlık Bakanlığı, sigaraya yasaklarında ikinci büyük “abluka” hazırlığında. ...
Kanserde korkunç bilanço!
Sağlık Bakanlığı'nın istatistikleri, Türkiye'de yılda ortalama 163 bin ...
 
Folkart sakinlerine mobil sağlık hizmeti
Folkart, İzmir’de ilk defa site sakinlerine hizmet verecek yeni bir sağlık ...
'Kanser hastalarını ilginizle boğmayın'
İzmir Kent Hastanesi Onkoloji Kliniği Hemşiresi Şerife Karakaş kanser ...
Ödemiş Belediyesi uyardı: Zeytinyağı alırken dikkat!
Ödemiş Belediyesi vatandaşları sahte zeytinyağı konusunda uyarıyor. Vatandaşların, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva