HABERLER>GÜNCEL
17 Aralık 2017 Pazar - 13:55

İzmir'de pazar yeri esnafından belediyeye tepki!

İzmir Üçkuyular pazar yerinin, Balçova viyadüklerinin altına taşınmasının ardından belediye meclisinde pazarcılardan 'ilk tahsis' adı altında 2 bin 500 lira istenmesine ve parayı ödemeyenlerin pazara alınmamasına esnaf, tepki gösterdi.

İzmir de pazar yeri esnafından belediyeye tepki!

Karabağlar ilçesinde bulunan Üçkuyular pazar yeri, geçen yıl burada başlayan AVM inşaatı nedeniyle Balçova viyadüklerinin altına taşındı. Pazarın taşınması ardından Balçova Belediye Meclisi'nce 870 esnafın tezgah açtığı yerde, esnaftan tezgah başı 2 bin 500 lira 'İlk tahsis bedeli' adı altında para istendi. Daha önceki pazar yeri için bu parayı ödediklerini belirten esnaf, belediyenin istediği paranın hukuksuz olduğunu belirterek konuyu yargıya taşıdı. Pazar yeri esnafı bir araya gelerek, belediye meclisinde alınan kararın iptali için İzmir 3. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme heyeti, belediye meclisi tarafından alınan kararın iptal edilmesi yönünde karar verdi. Ancak esnaf, mahkeme kararına rağmen belediyenin kendilerinden para istemeye devam ettiğini ve ödemedikleri içinde pazara alınmadıklarını öne sürdü. Pazar yeri esnafının avukatı Necla Dulkadiroğlu Günay, mahkemenin encümen kararını iptal ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"İzmir Üçkuyular pazar yerinin buraya taşınmasının ardından esnaf başına 'ilk tahsis bedeli' adı altında 2 bin 500 lira para istendi. Tabi ki tezgah sahipleri, sattıkları ürünlerle kıt kanaat geçinen kişiler. Bu uygulamaya sonucunda esnafımız, hukuksuz olduklarını düşünerek, konuyu yargıya taşımaya karar verdiler. Biz de araştırmamızı yaparak, mahkemeye başvurduk. Mahkeme de encümen kararının iptaline karar verdi. Bu meblağın hukuksuz olduğunu, pazar yeri kurmanın belediyelerin asli görevi olduğunu açıkladı. Bu kararla pazarcılardan toplanacak olan veya toplanmış olan paranın usule aykırı olmasına rağmen hala pazara alınmayan esnafımız var. Biz bu mağduriyetin giderilmesini, mahkemenin verdiği kararın uygulanmasını istiyoruz." 

Üçkuyular pazar yeri esnafından Bülent Sabırlı, 'ilk tahsis bedeli'ni ödemediği için pazara alınmadığını ileri sürerek, "Benden 2 bin 500 lira istediler. Encümen kararı iptal olmasına rağmen hukuksuzca bu parayı istiyorlar. Herkesi hukuka saygılı olmaya davet ediyoruz. Ben tezgahımı açamadım. Zararım var, zararımı kim karşılayacak" dedi. 

Mehmet Sarıkaya ise daha önceki pazar yeri için bu parayı ödediklerini belirterek, "Daha önceki pazar yerinden buraya taşındık. Bu yüzden bu paranın bizden istenmesine anlam veremiyoruz. Bu belediyenin asli görevi. Ayrıca burası belediyenin yaptığı yeni bir pazar yeri değil. Belediyenin bize gösterdiği bir yer. Bize hizmet vermediniz ki para istiyorsunuz. Bu para, zaten yasal değil; kaldı ki bu para, esnaf için çok ağır" diye konuştu. 

'VERGİSİNİ VERMEYEN PAZARA GİREMEYECEK'
Mahkeme kararının henüz kesinleşmediği belirtilirken, konuyla ilgili açıklama yapan Balçova Belediye Başkanı Çalkaya ise şunları söyledi:

"Üçkuyular'daki pazar yerinde arsa sahibi tahliye kararı aldırınca biz, burada pazara çıkan esnafımızdan 3 yıl işgaliye parası almadık. Başbakanlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Esnaf Odası tarafından pazar yerinin şu an açıldığı viyadük altına alınması ile belediye meclisimiz tüm Türkiye'de uygulandığı gibi bir sefere mahsus tahsis ücreti belirledi. Esnafımızın bir bölümü bu ücreti ödedi; ama bir bölümü de 11 aydır ödememekte direniyor. Sadece bu değil, haftalık 5 TL işgaliye harcını bile ödemiyorlar. Bunun yanında bu pazarın kura çekimlerini Pazarcılar Odası yaptı. Kurada hak kazanıp, yer alan; ama buranın tahsis ücretini ödemeden kiraya verip haksız kazanç elde eden esnaflar var. Biz kamu olarak vergisini ödeyen ile ödemeyen esnaf arasında ayrımı yapmak zorundayız. Yasanın 'Ödeyeceksiniz' dediği vergiyi ödemeyen esnaf, pazara giremeyecek" dedi. (DHA)

 
Şok iddia! Erdoğan'a suikast düzenleyeceklerdi!
 
Pınar Karşıyaka'nın yeni guardı imzaladı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cac 18 Aralık 2017 Pazartesi 15:34

Bal?ova belediyesi meclis üyelerini yurt dışına gönderip bizim paralarımizi onlara harcayacağına zor geçinen bu pazarcılardan para almasa olmazmı???

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 18 Aralık 2017 Pazartesi 10:26

anlamadığım şu. CHP li belediyenin yaptığı bu uygulama nasıl oluyorda AK parti ye maal ediliyor. bu olayda belediye haksız kazanç sağlıyor. çok belli. bu belediye de kim var.. o da belli.

Yorumu oyla      11      5  
Olumsuz yorum yapana 18 Aralık 2017 Pazartesi 00:14

İnsanlar yorumlarında derdini anlatmış ama KAPIKULU olanlar ancak olumsuz yorum yapar, duyması gerekenlerde bu gibiler yüzünden duymaz.Böyle yapmakla Ak Partiye iyilik değil en büyük kötülüğü yaparlar.

Yorumu oyla      11      5  
Artık insanları duyun 17 Aralık 2017 Pazar 20:45

Siyasetçiler 24 saat kesintisiz her konuda konuşuyorsunuz; hayat pahalılığı insanların canına okudu.Vatandaşın derdine çare bulun insanlar gerçekten perişan.Et zaten unutuldu, çay-şeker-bakliyatın yanına yaklaşılamaz oldu, sebze ve meyvede fiyatlar çok yüksek.Lütfen artık kendiniz hergün gündem yaratmaktan vazgeçin vatandaşın gündemine gelin.Milletin cebi boş mutfağı boş.Kağıt üzerinde yazan büyüme rakamı, enflasyon hesabı ve işsizlik rakamlarını insanlara sorunuz.

Yorumu oyla      15      6  
ST 17 Aralık 2017 Pazar 19:37

Üçkuyular eski pazar yerinin arsası niye AVM için satıldı? Bunu anlamak mümkün değil. Trafiği aksatan bu AVM'lere yeter artık.

Yorumu oyla      15      5  
Avm 17 Aralık 2017 Pazar 17:07

Bankalar plastik kartları bir gün kullanıma kapatsın avm‘ler sinek avlar.Oradaki işyerleri bunun olabilmesi imkansız ama olursa helede hafta sonu olsa biteriz diyor çünkü kasaya giren nakit yok.İşte vatandaşın hali.

Yorumu oyla      15      5  
Hiç kimse 17 Aralık 2017 Pazar 16:31

Hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değildir.Hiç kimseye de oy verme zorunluluğum yok.Gıda maddelerine sürekli gelen zamlara karşı çaresiz kalıyoruz.Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar.Kağıt üzeeindeki rakamlar bana yansımıyor.Milletin hali perişan.2019‘a az kaldı.

Yorumu oyla      16      5  
Pazar - market -vatandaş 17 Aralık 2017 Pazar 16:10

Ak Parti ister duy isterse bugüne kadar olduğu gibi vatandaşın sesini isterseniz duymayın, tercih sizin.Ama pazar-market fiyatlarına yetişmek için artık vatandaşın hali kalmadı.Sebze ve meyve, bakliyatlar, çay-şeker fiyatları çok yüksek millet alamıyor.Millet artık homurdanıyor ve tepki çok fazla.Şu hayat pahalılığına çözüm bulamazsanız 2019 sadece hayal.Kağıt üzerindeki büyüme vatandaşa yararı yok.Ak partiliydim ama bu geçim sıkıntısı ve sizin kayıtsızlığınız, neyse ki tasvip etmesemde İyi Partiyi düşüneceğim.Yeter söz insanların.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok iddia! Erdoğan'a suikast düzenleyeceklerdi!
Anadolu Ajansı'nın To Vima gazetesine dayandırdığı habere göre Yunanistan'da ...
Şok iddia! İzmir'deki o hastaneden kadavra kaçırıldı!
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bağışlanan iki kadavranın ...
TSK'da yemek duası değişti
Türk Silahlı Kuvvetlerinde yemek duası ve cenaze törenlerine ilişkin yeni düzenlemeye gidildi.
 
Türkiye korkusu ile resmen tanksavar yağdırdılar!
Donald Trump’ın “PYD’ye silah sevkiyatı bitti” açıklamasının ardından ...
Neden hayatına son verdiği ortaya çıktı!
Beykoz Konakları'ndaki evinde sabah saatlerinde hayatına son veren eski ...
"Yok artık" dedirtti... Manevi babanın taciz sarmalı!
Kendisine tacizde bulunduğu iddiasıyla sevgilisini şikâyet ettikten sonra ...
 
İzmir'deki müdür cinayetinde yeni gelişme!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün makamında silahlı saldırıya uğramasına ...
İzmir, Kudüs için buluştu
İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaların katılımıyla oluşturulan ...
Şehrin meydanında korku dolu anlar! İzmir Teksas'a döndü!
Seferihisar ilçe meydanında otomobilin üzerine çıkan bir kişi kardeşi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva