HABERLER>SPOR
12 Ekim 2019 Cumartesi - 11:30

İzmir'de özel sporcuların havuz sıkıntısı

İzmir'de 52 yıldır kent merkezindeki tek olimpik yüzme tesisi olarak hizmet veren Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu'nun, bitişiğindeki hastane inşaatı risk oluşturduğu için kapatılması en çok özel sporcuları etkiledi. Yaz aylarında antrenman yapmak için merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Narlıdere Havuzu'na giden milli takım seçmelerine hazırlanan 8 özel sporcu, eylül ayında havuzun kapanmasıyla antrenman yapamadı.

İzmir de özel sporcuların havuz sıkıntısı

Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu, bitişiğinde başlayan hastane inşaatı risk oluşturduğu gerekçesiyle mayıs ayında kapatıldı. Hastane inşaatının temeline çakılacak kazıklar, Atatürk Yüzme Tesisleri'nde çatlak ve yıkılma riski oluşturabileceği için 50 metrelik açık olimpik havuz ve 25 metrelik kapalı havuzda bulunan 6 bin tonun üzerindeki su tamamen boşaltıldı. Buradan yararlanan 6 kulüp, farklı alternatifler bulmak zorunda kaldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün (GSİM) sporcuları, yaz ayları için Güzelbahçe sınırlarındaki Narlıdere Yüzme Havuzu'nu kullanırken, diğer kulüpler ise olimpik olmayan kentin çeşitli yerlerindeki özel havuzlara dağıldı. Yaz sezonunun bitmesiyle ise özellikle GSİM'nin 8 özel sporcusu havuz bulamadı. Geçen aydan bu yana antrenman yapamayan özel sporcular soruna çare arıyor. 

YÜZMEK ONLAR İÇİN TERAPİ
Yüzme sporuna 8 yıl önce başlayıp birçok ulusal madalya kazanan down sendromlu sporcu Sinan Kuş'un (20) annesi Semra Karakaya, mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini söyledi. Yüzmenin özel sporcular için terapi olduğunu, uzun süredir antrenman yapmayan çocuklarının havuzdan soğumasından korktuklarını belirten Karakaya, "Çocuklarımızın hayatın her alanında var olmalarını istiyoruz. Oğlum 8 yıldır bu tesiste yüzüyordu. Çok emek verdik. Buranın yıkılacağı belliydi, ama yaz başında apar topar havuz kapatıldı. Belli bir süre yüzecek yer bulamadık. Narlıdere'ye gittik ama çok uzaktı. Eylül ayından beri de çocuklarımız yüzemiyor" dedi.

Kasım ayında milli takım seçmeleri olacağını, her gün antrenman yapması gereken özel sporcuların 1 aydan fazladır yüzemediğini belirten Karakaya, "Yüzmek onlara terapi oluyor. Havuzdan soğumalarından korkuyoruz. Bir yer gösterilmesini istiyoruz. Yüzme sporu her gün antrenman gerektiriyor. Çocuklarımız özel durumları nedeniyle kilo almaya da müsaitler. Bu spor sağlıkları açısından da çok önemli" diye konuştu.

Yüzmeyi çok sevdiğini söyleyen Sinan Kuş ise, "8 yıldır yüzüyorum. Hedefim hep birinci olup, ailemi gururlandırmak. Yüzemediğim için çok üzgünüm. Maalesef havuz yok. İleride yüzme antrenörü olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

İZMİR'DE TEK
Alsancak Atatürk Yüzme Tesisleri, İzmir'deki en kapsamlı havuz olma özelliği taşıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü'ne ait olan tesislerdeki üstü açık 50 metrelik olimpik havuz, 1967 yılında yapıldı. Atlama kulesi ve 2 bin 500 kişilik üstü kapalı seyirci tribünleri de bulunan tesis, 1971 Akdeniz Oyunları ve 2005 Üniversite Oyunları dahil 52 yılda yüzlerce şampiyona ve turnuvaya ev sahipliği yaptı. Tesisteki 25 metre uzunluğundaki yarı olimpik kapalı havuz ise 1971'deki Akdeniz Oyunları için inşa edildi. Tesiste spor salonu ve kış ayları için sünger atlama trampleni de bulunuyor. Tesis bitişiğindeki hastane inşaatında temel çalışmaları sürerken, duvarlarından numune alınan havuzun en azından kapalı bölümünün açılıp açılmayacağı belirsizliğini koruyor. Havuz açılamazsa yıkılıp yeniden yapılması gündeme gelecek. (DHA)

 
Başkan Sürekli'den 'Ankara mesaisi' raporu: İzmir'e müjdeler verdi
 
Göztepe'de Cameron Jerome formayı kaptı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bir veli 14 Ekim 2019 Pazartesi 09:36

narlıdere havuzunda engelli bireyler için haftada 2 gün 2 saat ve havanın en sıcak olduğu öğle saatlerinde veriliyordu, engelliler için orada görevlendirilen yüzme hocaları hiç bir şeye karışmıyor, çocuklar kendi kendilerine yüzüyorlar, adı da engellilere yüzme sporu oluyor.şimdi de izin vermiyorlar. il md.lüğü lütfen oraya müdahale etsin.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf 3'te 3 yapmak istiyor!
Basketbol Süper Ligi'nde sezona 2'de 2'yle lider başlayan Pınar Karşıyaka, ...
Milliler selamı çaktı, 3 puanı kaptı!
A Milli Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7'nci ...
Göztepe'de, efsane kaptanın toprağı yeni statta
Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de, yapımı tüm hızıyla süren kulübün yeni ...
 
Denizlispor'un yeni teknik direktörü belli oldu
Süper Lig ekibi Yukatel Denizlispor’un yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek ...
Altay'da Tatos umut dolu
TFF 1'inci Lig'de 12 puanla 6'ncı sırada yer alıp zirveyle arasında 2 ...
Altınordu derbiye eksik hazırlanıyor
TFF 1'inci Lig'de, milli maç arasından sonra, 20 Ekim Pazar günü Altay ...
 
Menemenspor'da forvetler sustu
TFF 1'inci Lig’de ilk 7 haftada 7 puan toplayıp 5 gol atan Ekol Göz Menemenspor'da ...
Karşıyaka zorlu seride
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta alt sıralardaki rakipleriyle oynadığı son ...
MHK Başkanı Zekeriya Alp: Yeşil sahalarda kadın hakem sayısını artıracağız
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, "Yeşil sahalarda kadın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva