HABERLER>GÜNCEL
20 Şubat 2020 Perşembe - 08:44

İzmir'de oğlunu öldüren babaya 20 yıl hapis!

İzmir'in Konak ilçesinde, sürekli içki içmesinden rahatsız olduğu oğlu lise öğrencisi Soykan Özgizler'i (18), çıkan tartışmada bıçaklayarak öldüren Sertaç Özgizler (62), karar duruşmasında 'alt soyunu öldürmek' suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir de oğlunu öldüren babaya 20 yıl hapis!

Olay, şubat ayında İnönü Caddesi'nde meydana geldi. Fen Bilimleri Temel Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Soykan Özgizler, babası Sertaç Özgizler ile sürekli içki içmesinden rahatsız olduğu için tartışmaya başladı. Tartışma sırasında da alkollü olan Sertaç Özgizler, mutfaktan aldığı bıçakla oğlunu kalbinden bıçakladı. Kanlar içinde kalan Soykan, can havliyle evden çıktı. Ancak koşarak indiği, birinci katta yığılıp, kaldı. Bina sakinlerinin ihbarıyla gelen sağlık ekibi, Soykan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan baba Sertaç Özgizler hakkında 'Çocuğunu kasten öldürmek' suçundan dava açıldı. 

'TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERME' DİYE DEĞERLENİRİLİP, CEZA VERİLMEDİ
Olaya ilişkin İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, duruşma savcısı, sanığın oğluna yönelik eyleminin olası kastla gerçekleştiğine kanaat getirip, müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen de sanığın işlediği suç bakımından indirim uygulanmadan cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya karşı son sözü sorulan sanık Sertaç Özgizler, "Benim oğlum ölmüş, ben zaten gitmişim. Ben oğlunu çok seven bir babayım. Ben ona zarar vermedim" dedi.

Sanık avukatı da tanık beyanlarının çelişkili olduğunu, müvekkilinin eyleminin 'kasten öldürme' suçuna değil, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' eylemine uyduğunu öne sürdü. Ölenin, sanığın oğlu olması bakımından cezaya yer olmadığını savunan sanık avukatı, beraat ve tahliyesine karar verilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık Sertaç Özgizler'in oğluna yönelik eyleminin 'taksirle ölüme sebebiyet verme' niteliğinde olduğuna ve maktülun oğlu olması nedeniyle mağdur olduğuna kanaat getirerek ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. Sertaç Özgizler'e ruhsatsız bıçak taşıma ve bulundurma suçundan verilen 5 ay hapis ile 20 gün adli para cezası da ertelendi. Sanığın tutuklu kaldığı sürede göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

Öte yandan, mahkeme heyetindeki bir üye hakim, karara muhalefet şerhi koydu. Üye hakim gerekçe olarak ise sanığın duruşmalarda çelişkili ifadeler vermesini gösterdi.

TEKRAR HAKİM KARŞISINA ÇIKTI 
Soykan Özgizler'in annesi Sibel Dalgıç, eski eşi Sertaç Özgizler'in ceza almamasına tepki gösterdi. Acılı anne Dalgıç'ın avukatlığını yapan Rezan Epözdemir, mahkemenin kararını İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Sanığın yargılama sürecinde alınan ve çelişki barındıran savunmaları, tanık beyanları ile dosya değerlendirildiğinde 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılması gerektiğini belirten Rezan Epözdemir karara itiraz etti. İstinaf mahkemesi de kararı bozdu.

'BEN YILIN BABASIYDIM, SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM'
Bugün İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, sanık Sertaç Özgizler, şikayetçi anne Sibel Dalgıç, taraf avukatları ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı. Sanık Sertaç Özgizler ifadesinde, eşi Sibel Özgizler'in kendilerini 2014'te terk ettiğini ve o zamandan bu yana oğlu Soykan Özgizler'e hem analık hem de babalık yaptığını belirterek, "Dava konusu olay meydana geldiğinde bıçak oğlumun elindeydi. Oğlumla aramda hiçbir husumet yoktu. Apartman sakinleri beni yılın babası bile seçmişti. Ben şu anda yaşar durumda değilim. Oğlumun ölümüyle benim de hayatım bitti. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye konuştu. 

'ADALETİNİZE SIĞINIYORUM'
Sibel Dalgıç ise ifadesinde, Soykan'ı kasten öldürmek suçundan Sertaç Özgizler'in cezalandırılmasını talep etti. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise sanığın 'alt soya karşı kasten insan öldürme' suçundan cezalandırılması ve lehine indirim maddelerinin uygulanmamasını istedi. Sanık Sertaç Özgizler'in oğluna yönelik 'tahrik altında alt soyu öldürmek' suçundan cezalandırılmasını talep eden duruşma savcısı, sanığın tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyetinin son sözünü sormasına üzerine Sertaç Özgizler, "Adaletinize sığınıyorum" dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ İLE 20 YIL HAPİS
Mahkeme heyeti, 'alt soyunu öldürme' suçundan Sertaç Özgizler'e 24 yıl hapis cezası verirken, daha sonra olayda ilk haksız hareketin kimin tarafından kaynaklandığının kesin olarak belirlenemediği gerekçesiyle, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 20 yıl hapis cezasına düşürdü. (DHA)

 
İki bölge 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi
 
İzmir'de konut satışlarında artış!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can Çiler 20 Şubat 2020 Perşembe 11:02

3 yıl sonra dışarıda merak etmeyin.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki bölge 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi
Antalya'da Kocaçukur Mevkii ve Çevresi Doğal Sit Alanı ile Van'da Turna ...
Osman Kavala yeniden tutuklandı
Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, sevk edildiği Nöbetçi ...
İzmir'de sokak ortasında cinayet!
İzmir’in Konak ilçesinde, B.A. (16), tartıştığı Alp Can Gülçiçek'i (24) ...
 
Feyzioğlu'ndan Kadir Şeker açıklaması
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Konya'da üniversiteye ...
‘Bahoz Erdal’a en yakın isimdi! Teslim oldu
İçişleri Bakanlığı, emniyet birimlerinin ikna çalışması sonucu, 1 teröristin ...
'Filozof Atakan' eğitim desteği istiyor
Okuduğu felsefe kitaplarıyla ilgili yaptığı yorumlarla sosyal medyada ...
 
Beraat veren 3 hakim için soruşturma!
HSK, Gezi Parkı davasında sanıklara beraat veren 3 hakim için inceleme ve soruşturma izni verdi.
Ehliyetsiz sürücü polise zor anlar yaşattı
Tire ilçesinde, 'dur' ihtarına uymayıp, kaçan sürücü, polise zor anlar ...
İzmir'de sahte doktora 20 ay hapis!
İzmir'in Konak ilçesinde, açtığı güzellik salonunda, Gürcistan'da tıp ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva