HABERLER>GÜNCEL
14 Şubat 2020 Cuma - 10:15

İzmir'de oğlu tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilmişti... Gözler raporda!

İzmir'de, annesi Görgün Baştosun'u (85) döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Bekir Baştosun'un (55), tanık olarak dinlenen yeğeni Muammer Tozluk, dayısının annesini de ölümle tehdit ettiğini söyledi. Ağabeyinin, annesini kardeşinin öldürdüğüne inanmadığını ifade ettiği duruşmada, sanık, suçlamayı kabul etmezken, yaşlı kadının ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istenmesine karar verildi.

İzmir de oğlu tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilmişti... Gözler raporda!

Eski İzmir Mahallesi'nde geçen yıl 25 Temmuz günü yaşanan olayda, psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Bekir Baştosun, eşinden ayrıldıktan sonra birlikte yaşamaya başladığı görme engelli annesi Görgün Baştosun'u dövdü. Anne Baştosun, kendisini ziyarete gelen iki kızı tarafından yerde, kanlar içinde yatarken bulundu. Hemen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan anne, özel bir hastaneye sevk edildi. Gözaltına alınan Bekir Baştosun ise dayak suçlamalarını kabul etmeyerek, annesinin düştüğünü ileri sürdü. Bekir Baştosun'un ifadelerindeki çelişkiler üzerine soruşturmayı derinleştiren Karabağlar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dayak olayını gören bir tanık buldu. Baştosun, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Görgün Baştosun ise tedavi sürecinde yaşamını yitirdi. Bekir Baştosun hakkında, 'Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan üstsoyu kasten öldürme' suçundan dava açıldı.

'SEVİM'İ DE ÖLDÜRECEĞİM'
İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanık Bekir Baştosun ile kardeşleri Züleyha Sancak, Fatma Özkayalı, Faruk Baştosun, Sevim Tozluk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Avukatı Müjgan Bilgen Özen ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Görgün Baştosun'un torunu Muammer Tozluk, dayısı Bekir Baştosun'una nnesi Sevim Tozluk'u da ölümle tehdit edildiğini söyledi. Tozluk, "Olay gecesi dayım Bekir Baştosun, gece 01.00 sıralarında alkollü şekilde evimize geldi. Fatoş teyzem, dayımın bizde olduğunu öğrenince kahveciyi arayarak, dayımı uzaklaştırmasını istemiş. Kahveci gelip dayımla konuştuktan sonra dayım, anneannemin bir sorunu çıktığını söyleyip, evden ayrıldı. Ertesi gün anneannemin evine gittik. Anneannem çok kötü haldeydi. Gözlerinden kan geliyordu. Faruk dayım, annem Sevim'in de geleceğini söyleyince, Bekir dayım 'Gelsin gelsin onu da öldüreceğim' demiş" diye konuştu.

'KARDEŞİMİN, ANNEMİ ÖLDÜRDÜĞÜNE İNANMIYORUM'
Görgün Baştosun'un torunu Adnan Baştosun da "Anneannem hastanede yatarken doktor bize, 'Düşmeden bahsediliyor ama kesinlikle bir darp olayı vardır. Düşmeye benzemiyor, siz hastane polisiyle görüşün' dedi. Bunun üzerine polise gidip, durumu aktardık. Amcam Bekir gözaltına alındıktan sonra evde inceleme yapan polisler, 'Kesinlikle darp olayı var. Raporu düzenleyip sunacağız' dediler" dedi.

Sadin Baştosun ise kardeşinin annesini öldürdüğüne inanmadığını söyledi. Sadin Baştosun, "Annem hem sağır hem kördü. Kardeşim Bekir, yedi yıl boyunca anneme baktı. Şikayetçi değilim. Bekir'in, annemi öldürdüğü iddia ediliyor ancak ben bunların doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

Bekir Baştosun ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına, İzmir Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporu doğrultusunda Görgün Baştosun'un ölüm sebebinin darp ya da düşmeden dolayı mı olduğunu belirten bir rapor istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Başkasının yerine sınava girerken yakalandı!
 
Evi ateşe verdi... Annesi, babası ve kardeşlerini uyandırıp kaçtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da kaçak göçmen operasyonu!
İzmir'de, yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçiş yapmak isteyen 12 kaçak ...
İzmir'de evin çatısında çıkan yangın korkuttu!
Konak ilçesinde iki katlı evin çatısında henüz belirlenemeyen nedenle ...
Burak Oğuz hakkında mahkemeden karar! Ne soruldu/ne yanıt verildi?
Urla Belediye Başkanlığı yaptığı sırada tutuklanan Burak Oğuz ilk kez ...
 
İzmir'de 'dublörlü' dolandırıcılık' çetesine baskın!
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, 'İstanbullu ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘İstemezük’ demeden önce biraz düşünelim!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘İstemezük’ demeden önce biraz düşünelim!
MSB: İdlib'de 63 rejim unsuru etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, İdlib bölgesinde 63 rejim ...
 
Çevre Yolu'nda feci ölüm! Karşıdan karşıya geçmek isteyince...
İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
İzmir'de silahlı kavga: 1 kişi yaralı!
İzmir'in Menemen ilçesinde çıkan silahla kavgada bir kişi yaralandı. 
Adnan Oktar davasında 4 sanığa tahliye
Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, aralarında örgütün elebaşı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva