HABERLER>SAĞLIK
3 Nisan 2013 Çarşamba - 16:28

İzmir’de obeziteyle mücadele: Eşofmanlı mesai!

Bir buçuk ay önce atanan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç.Dr.Mustafa Tözün basın mensuplarıyla tanışma toplantısında uygulamak istediği ilk projeyi açıkladı. Tözün “Sayın valimizle de konuştuk halk sağlığı çalışanları olarak haftada bir gün eşofmanla işe gelmek istiyoruz” dedi.

İzmir’de obeziteyle mücadele: Eşofmanlı mesai!

Yusuf TOMRUK/EGESONSÖZ - İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün basın mensuplarıyla bir tanışma toplantısı düzenledi. İzmir Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya müdür yardımcılarıyla katılan Mustafa Tözün İzmir’de yapmak istediklerini anlattı.
 
İzmir’in sağlıkla ilgili çoğu konuda yeterli altyapıya sahip olduğunu belirten Tözün “Ben doğma büyüme İzmirliyim, Eskişehir’de yaklaşık bir yıl halk sağlığı müdürlüğü yaptım. Hasta memnuniyetinde Türkiye birincisiydik. Amacımız İzmir’de de aynı başarıyı tekrarlamak. Yeni sistemle İzmir’de 4 il müdüründen oluşan bir yapı var. Biz ilk başta koordinasyonu sağlayarak uyum içinde çalışmak istiyoruz. Bunun içinde her salı, Sağlık İl Müdürümüz, Kuzey ve Güney Kamu Hastaneleri Genel Sekreterleri ve benim katıldığım toplantılar düzenliyoruz. Personelimizi daha etkin nasıl kullanırız, nasıl daha iyi sağlık hizmeti sağlarız konuşuyoruz’ dedi.
 
30 İLÇEYİ GEZECEĞİZ
İzmir’e atandıktan hemen sonra ilçe ziyaretlerine başladıklarını belirten Tözün “ İlk ziyaretimizi Seferihisar’e yaptık. Geçtiğimiz hafta Torbalıya gittik. Önümüzdeki haftalardar Tire ve Bayındır’a gideceğiz. Daha etkin sağlık hizmeti vermek için neler yapabiliriz onun için 30 ilçemizide gezeceğiz. Eksiklikleri belirleyip ona göre çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.
 
EXPO İÇİN HER GÖREV HAZIRIZ
İzmir’in EXPO yolculuğundan sayın valimizin vereceği her göreve hazırız diyen Tözün “ Şu an EXPO’daki durumuzu değerlendirmek beni aşar. Ancak biz altyapı olarak her türlü projeye hazırız. Ayrıca EXPO’ya aday olunması ve sağlıkla ilgili bir çok konuda pilot il olan İzmir’in bu süreçte pek çok yatırımı çekeceğine inanıyorum” dedi.
 
HAFTADA 1 GÜN EŞOFMANLA MESAİ
Müdürlük olarak ilk etapta obeziteyle etkin mücadele etmek istediklerine belirten Tözün “Haftanın 1 günü eşofmanla işe gelmek istiyoruz. Bu günü Cuma olarak belirlemek istiyoruz. Valimizden gerekli oluru aldık. Resmi yazışma kısmı kaldı. Daha sonra halkımızı da işin içine katmak istiyoruz. Böylelikle belediyelerimizden yürüyüş ve bisiktlet yollarını yapmasını isteyebiliriz. Obezite pek çok hastalığa neden olan önemli bir konu. Öyle basit bir konu değil. Bu konuda halkı bilinçlendirmek için müdürlük olarak her şeyi yapacağız” dedi.
 
100 BİNA TADİLATA GİRECEK
Egedesonsöz’ün gündeme getirdiği Kahramanlar’daki verem savaş dispanserinin bulunduğu binaya Kuduz Tedavi Merkezi’nin taşınması konusuna da cevap veren Tözün “Kuduz tedavi merkezini daha modern ve uygun bir yer yapana kadar geçici olarak oraya taşıdık. Yakın zamanda 100 adet bizim sorumluluğumuzda olan binada tadilata başlıyoruz. Bu binaların büyük bir kısmı eski ve eski altyıpaya sahipler. Ancak mevzuatlar çok yeni. En basitinden bizden engelliler için yüzde 8 eğimli rampa yapmamız isteniyor. Anca o eğim verildiği zaman rampa yolun karşısındaki apartmana kadar uzanıyor. Yıkıp yenisini yapmak istesek çok zaman alacak. Bu tarz sorunlarımız var ama en kısa zaman İzmir’e yakışır modern bir tadilata başlıyoruz. O iki merkezin bir arada hizmet vermesi tamamen geçici bir durumdur. Ayrıca o merkeze uygun tadilatta en kısa zamanda başlayacaktır” diye konuştu.
 
BİR DOKTOR BİLE ŞİDDET GÖRMEMELİ
Şu ana kadar halk sağlığı müdürlüğüne bağlı 7 doktorun şiddet gördükleri gerekçesiyle hukuki yardım talebinde bulunduklarını belirten Tözün “Doktora şiddette sıfır hedefini koymalıyız. Bu hedef doğrultusunda bir doktor şiddet görürse bu çok büyük bir rakamdır. Vatandaşı bu konuda bilinçlendirmek için elimizden geleni yapaağız. 1 doktor bile şiddet görmemeli” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkçılardan haklı isyan: ‘Şiddete karşı’ 1 gün iş yok!
İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, hasta yakınının ...
‘İyilik polisleri’ne Kâtip Çelebi’den tedavi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ...
İzmir Üniversitesi'ne 'estetik' onur
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Amerika’nın en prestijli derneklerinden ...
 
Kemalpaşa'nın kalbi artık güvende
İzmir Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye başlayan ‘ekokardiyografi’ ...
Erkeklerde bağırsak kanseri artıyor
İngiltere'de yapılan bir araştırma erkeklerde kalın bağırsak kanseri vakalarının ...
İzmir acil aramalarda İngiltere'yi örnek alacak
İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Sofuoğlu: ''Acil durumda hangi numara aranırsa ...
 
‘Kepek’ etkisi! Yeni ekmekler nasıl olacak?
Normal ekmekteki kepek oranı en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olacak. ...
Dünyanın gözü Antalya'da: O embriyo yola çıktı...
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif ...
Bu görüntü EXPO yolundaki İzmir'e yakışmıyor!
Kahramanlar Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet veren iki katlı binaya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva