HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
16 Ocak 2019 Çarşamba - 10:19

İzmir'de Nazım unutulmadı: Ne güzel şey hatırlamak seni...

Nazım Hikmet 117. doğum gününde Buca, Gaziemir ve Bornova Belediyeleri tarafından düzenlenen organizasyonlarla anıldı

İzmir de Nazım unutulmadı: Ne güzel şey hatırlamak seni...

Türk dilinin ve dünya edebiyatının en büyük şairlerinden Nazım Hikmet, 117. Doğum gününde Bornova’da “Nazım’ı Anma Gecesi" ile anıldı. Bornova Belediyesi tarafından Bornova Kültür Merkezi içinde düzenlenen organizasyonda özgün yorumuyla Sema Moritz sahne alırken, sanatçıya piyanoda Cumhur Bakışkan Çello’da da Fazıl Hakan Gürkan eşlik etti. Oyuncu Derya Alabora’nın da güçlü yorumuyla ünlü şairin şiirlerini seslendirdiği gece Bornovalılardan yoğun ilgi gördü. Salona dolduğu için ek sandalyeler getirilirken,ayakta kalan vatandaşlar da merdiven aralarına oturdu. 

Nazım Hikmet anısına gerçekleşen gecede sahne alan Sema Moritz, Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelenen şarkılarla izleyicileri hüzün ve coşku arasında büyülü bir yolculuğa çıkardı. Hikmet'in "Herkes Gibisin", "Ceviz Ağacı"," Tahir ile Zühre", "Hiroşimalı Küçük Kız" " ve "Varna Türküleri" isimli şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendiren sanatçıya izleyiciler de eşlik etti. Şarkı aralarında da ünlü Tiyatro Sanatçısı Derya Alabora’nın güçlü sesiye yorumladığı Nazım Hikmet şiirleri büyük beğeni topladı. 

BUCA
Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi, ümidin, kavganın ve hasretin şairi Nazım Hikmet Ran, 117’üncü doğum gününde Buca’da unutulmadı. Buca Belediyesi tarafından Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğinde Nazım Hikmet’in mücadeleyle geçen hayatı ve şiirleri Vedat Araz ve Ergün Yanığ tarafından Bucalılar için okundu. 

Bucalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikle Araz ve Yanığ’a piyanoda Sevgi Aytemir eşlik etti.

GAZİEMİR
Gaziemir Belediyesi ile İzmir Gaziemir Volgograd Kardeş Şehir Aileleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği birlikteliğiyle düzenlenen etkinlikte, dünya şairi Nazım Hikmet 117. doğum gününde anıldı. Usta şairin doğum gününde, ölümsüz eserlerinden uyarlanan tiyatro oyunu sahnelendi. Nazım Hikmet’in kaleme aldığı şiirleri İzmir Gaziemir Volgograd Kardeş Şehir Aileleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Tülü ile dernek üyeleri Mustafa Seyhan Kurağ yönetiminde tiyatro sahnesine taşıdı. Nazım Hikmet’in yaşamına ait görüntülerinde kullanıldığı deneysel tiyatro seyirciye duygulu anlar yaşattı, ayakta alkışlandı. 

Oyunda emeği geçenlere teşekkür eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Memleketinde bir çınar ağacının altında yatmak isteyen şairimiz Nazım Hikmet maalesef ülkesinden çok uzaklarda. Umarım bir gün ülkesine kavuşur. Dünya Şairi Nazım Hikmet Ran’ın adını Gaziemir’imizde yaşatmaktan büyük onur duyuyorum. Bu etkinlikte emeği geçen Dernek Başkanı Aydın Tülü, Yönetmen Mustafa Seyhan Kurağ, oyuncular ve emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

İzmir Gaziemir Volgograd Kardeş Şehir Aileleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Tülü ise, “Memleket, sevda şairi Nazım Hikmet 117 yaşında. Dünya şairi Nazım Hikmet’in eserlerini sahneye taşımak bizim için büyük gurur. Bize her türlü desteği sunan Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” dedi. 

KARŞIYAKA
Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet Ran, doğumunun 117. yılında eserleriyle anıldı. Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi tarafından hazırlanan anma programında şiirler okundu, müzik dinletisi sunuldu. Çarşı Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Nazım Hikmet’in yaşamı ve sanatı üzerine bir belgesel gösterimi de gerçekleştirildi.

İYİ Kİ DOĞDUN NAZIM!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızda, ülkemizin yetiştirdiği büyük değerleri unutmuyor, düzenlediğimiz etkinliklerle yeni nesillere taşıyoruz. Dilimizin, şiirimizin, insanlık değerlerimizin büyük ustası Nazım Hikmet’i de 117. doğum gününde yine sonsuz saygı, sevgi ve minnetle andık. Unutulmaz şairimizi “İyi ki doğdun Nazım!” diyerek selamladık” dedi.

 
Milli Emlak düğmeye bastı: İzmir'in turizm cennetinde 5 milyonluk satış!
 
Konak yara sarıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Folkart Academy'de kayıt zamanı
Folkart Academy’nin 2019 yılı Bahar Dönemi eğitimleri için kayıtlar başladı. ...
Konak'ta 'Üç Erbil' eserleriyle nefes kesti
Konak Belediyesi Nazım Hikmet Güzelyalı Kültür Merkezi’nde Devrim Erbil ...
Osmanlı döneminden 6 bini aşkın fotoğraf internette erişime açıldı
Getty Research Institute, Pierre de Gigord Koleksiyonu içinden 6000'i ...
 
İzmir'de derilerin dansı: Bu fuar kaçmaz!
İZFAŞ tarafından ilk kez 2018’de düzenlenen Leather & More - Deri ve Deri ...
Daha 12'sinde... İzmir'in gururu oldu
İzmir'de 9 yaşındayken piyano çalmaya başlayan Arda Ayhan (12), 3 yıl ...
Karşıyaka'da sanat sokaklara taştı
Karşıyaka'da sanat sokaklara taştı
 
Karşıyaka'da 'Deniz ve Mehtap' gecesi
Farklı sanat etkinlikleri ile unutulmaz isimlerin şarkılarını sanatseverler ...
Sanat sokakta: İzmir'in mahalleleri 'perde' diyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Mahallemizde Film Çekiyoruz” projesiyle ...
Ahmet Kaya'nın hayatı sahneye taşındı
Ahmet Kaya'nın eserlerinin ve yaşamından kesitlerin yer aldığı müzikli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva