HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2017 Perşembe - 15:14

İzmir’de müezzine saldırı davası: O geceyi anlattı!

15 Temmuz gecesi Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nde müezzini "sela okuduğu" için saldırı davasına devam edildi. Müezzin Kuzgun, “Ellerinden kurtulmak için caminin içine girdim onlar da ayakkabılarıyla caminin içine girip beni dışarı çıkarttılar. Yüzüme vurmaya devam ettiler. Gözlüğüm kırıldı” dedi.

İzmir’de müezzine saldırı davası: O geceyi anlattı!

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzininin darp edilmesi olayına ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya biri tutuklu 2 sanık, cami müezzini Mehmet Kuzgun, tarafların avukatları ve yakınları katıldı.

Kimlik kontrolünün ardından savunma yapan tutuklu sanık Adil C, darbe girişiminin yaşandığı gece olayları televizyondan takip ettiklerini, bu sırada sela okunmaya başlandığını ne olduğunu anlamaya çalışmak için camiye gittiklerini anlattı.

Davada sanık olan ve şu anda firari olarak Almanya'da bulunan İlknur C.F. ile müezzin arasında "tartışma" yaşandığını ileri süren Adil C. kendisinin de bunun üzerine dayanamayarak görevli müezzini "iteklediğini" söyledi.

"İtekleme" dışında müezzine bir temasının olmadığını iddia eden Adil C, bunun dışındaki darpların ablası İlknur C.F. ile yaşanan arbede sırasında oluşmuş olabileceğini ileri sürdü.

Tutuksuz yargılanan sanık Pınar D. ise darbe girişimi gecesi sela sesinin geldiğini, ağabeyi ve kardeşinin camiye gittiğini öğrenmesinin ardından kendisinin de camiye gittiğini belirtti.

Pınar D, camiye gittiğinde ağabeyi ve kardeşinin müezzinle tartıştığını ileri sürdü.

Savunma avukatları, İlknur C.F'nin Almanya'da olduğu belirterek, bu nedenle ifadesinin oradan alınması talebinde bulundu.

TAŞLI YUMRUKLU DARP
Darbe girişimi sırası Kutlu Yalvaç Camisi'nde sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun ise Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İzmir İl Müftülüğünün cep telefonuna "sela okunması" yönünde emir gönderdiklerini bunun üzerine kendisinin de görevini yaptığını ifade etti.

Sela okumasının ardından Adil C. ve İlknur C.F'nin kendisine "bu saatte sela okunur mu?" diye bağırdıklarını anlatan Kuzgun, "Bir anda taşı omuzuma vurdu. Eğildim sırtıma vurdu. Adil C. de geldi karnıma yumruk vurdu. Ellerinden kurtulmak için caminin içine girdim onlar da ayakkabılarıyla caminin içine girip beni dışarı çıkarttılar. Yüzüme vurmaya devam ettiler. Gözlüğüm kırıldı. Daha sonra ellerinden kaçmayı başardım." dedi.

Kuzgun, 3 kardeşten de davacı ve şikayetçi olduğunu belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı, Adil C'nin tutukluluk halinin devamını ve Pınar D'nin de tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından Adil C'nin tutukluluk halinin devamına, Pınar D'nin de adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına, Almanya'da bulunan sanık İlknur C.F'nin ise bulunduğu yerden ifadesinin alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİ
Duruşmanın ardından basın açıklaması yapan müezzin Mehmet Kuzgun'un avukatı Zeki Arıtürk, ülkenin zor günlerden geçtiğini, İzmir Adliyesi önünde gerçekleşen terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve Musa Can'ı rahmetle andıklarını söyledi.

İzmir'de tarihi bir duruşma yaşandığını, savcılığın çok isabetli karar vererek Pınar D'nin de tutuklanması talebinde bulunduğunu ama mahkeme heyetinin bunu uygun görmediğini aktaran Arıtürk, "Biz hocamızın arkasındayız, bilinmelidir ki devletimize karşı yapılan kahpece saldırılar ve haince gerçekleştirilen darbe girişimleri hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. O hainler ve hain seviciler bilsin ki asla amaçlarına ulaşamayacaklardır biz buradayız ve haklı davanın sonuna kadar arkasındayız. Bu darbe sevicilerin en keskin cezayı alması için elimizden geleni yapacağız ve inanıyorum ki mahkemeler de hakimler de bununla ilgili en isabetli kararları vereceklerdir. Bizim kanunlara, adliyeye olan inancımız tamdır, verilecek olan kararın da adil olacağına inancımız tamdır." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından polis memuru Sekin'in şehit düştüğü yere karanfil bırakıldı, burada müezzin Kuzgun tüm şehitler için dua etti.

OLAY
Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kuzgun'un, 15 Temmuz gecesi sela okuması üzerine camiye gelen bazı kişilerce tartaklanması ve giriş kapısının camlarının kırılması anları, güvenlik kamerasına yansımıştı. Kutlu'nun şikayeti sonrası başlatılan incelemede olayı gerçekleştirdiği belirlenen Adil C. ve Pınar D. gözaltına alınmış, İlknur C.F'nin ise yurt dışında ikamet ettiği ve ülkeden ayrıldığı belirlenmişti. (AA)

 
Kanserin yayılması yüzde 75 engellendi
 
CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet'ten kavga sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avukatlardan hain saldırıyla insan zinciriyle kınama
İzmir Adliyesi'ne geçen hafta bombalı araçla düzenlenen, çıkan çatışmada ...
Kaymakama suikast hazırlığındaki terörist öldürüldü
Diyarbakır'da, Kayapınar Kaymakamı'na suikast hazırlığında olduğu tespit ...
Darbeci generalden kan donduran ifadeler!
13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 484 sayfalık '15 Temmuz darbe ...
 
14 askerin şehit olduğu saldırıda 4 askere gözaltı
Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerleri hedef alan terör saldırısıyla ...
El Bab'da en acı nöbet
El-Bab operasyonunda şehit düşen Astsubay Osman Açıkgöz'ün başında şehit ...
MEB’den öğrencileri üzecek karar: Telafi eğitimi
İstanbul ve birçok ilde kar yağışı nedeni ile okullar tatil edilmişti. ...
 
İzmir’de bıçaklı-sopalı kavga: 2 ağır yaralı
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, iki grup arasında çıkan kavgada 43 yaşındaki ...
Kahraman Polis’in olay yerine heykeli dikilecek
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahraman Polis Fethi Sekin’in heykelinin ...
KPSS soruşturmasında 80 asker eşi tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva