HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2021 Salı - 17:43

İzmir'de motorlu kuryelerden 'site' tepkisi!

İzmir'de motosikletli kuryeler, Karşıyaka ilçesindeki bazı sitelere motosikletleriyle girmelerinin yasaklamasına tepki gösterdi. Uygulamaya son verilmesini isteyen Karşıyaka Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Batuhan Bursalı, "Bize ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasın. Arabalı kuryeler site içlerine alınıyorsa bizler de siteye motosikletlerimizle girelim" dedi.

İzmir de motorlu kuryelerden  site  tepkisi!

Karşıyaka ilçesine bağlı Mavişehir Mahallesi´ndeki bazı sitelerde, sipariş getiren kuryelerin motosikletleriyle içeri girişleri yasaklandı. Motosikletlerini park edip, teslimat yapan kuryeler ise karara tepki gösterdi. Bir sitenin önünde açıklama yapan kuryeler, karardan dönülmesini istedi. Motosikletlerinin kornalarını çalan kuryeler adına açıklama yapan Karşıyaka Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Batuhan Bursalı, "Özellikle pandemi döneminde siparişlerimiz oldukça arttığı için teslimat sürelerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Bunların yanı sıra özellikle Mavişehir'de bulunan bazı site yönetimlerinin aldığı kararlar bizi daha da üzüyor. Aldıkları karara göre motorlu kuryeleri içeri almıyorlar. Motosikletlerimizi güvenlik noktasında bırakıp sipariş veren daireye yürüyoruz. Hem sıcak ürün hem de ağır ürünler taşıyoruz ve site içine motosikletlerimizle giremediğimiz için zaman kaybediyoruz. Kaybettiğimiz zamanı telafi edebilmek için de teslimat sürelerinde canımızdan oluyoruz" dedi.

'ÇİFTE STANDARDA MARUZ KALIYORUZ'
Çifte standarda maruz kaldıklarını savunan Bursalı, "Siparişi aldıktan sonra site önüne geliyoruz. HES kodu ve bilgilerimizi veriyoruz. Ardından motosikletimizi koyup, yürüyerek paketi teslim ediyoruz. Biz buna karşı çıkıyoruz. Geçmiş yıllarda yaşanan bazı olumsuz olaylardan ötürü ceza hepimize kesiliyor. Bir kişinin hatası herkese kesilmesin. Bize ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasın. Arabalı kuryeler site içlerine alınıyorsa bizler de siteye motosikletlerimizle girelim" ifadelerini kullandı.
Kurye Serdar Pehlivan, pandemi döneminde oldukça yoğun çalıştıklarını vurgulayarak, "Mavişehir'de bir siteye sipariş bırakmak, kuryenin ortalama 15-16 dakikasını alıyor. Orada harcadığımız zamanı yolda telafi etmeye çalışıyoruz. Paket gecikince de şikayet alıyoruz. Bir kuryeyi saatte en fazla üç pakete gönderebilirsiniz. Ancak 20 dakikasını bir sitede harcayan kurye ya yolda hız yapacak ya da diğer paketleri geciktirecek. Aramızda hatalar yapanlar olmuş olabilir. Ancak hata yapan arkadaşların uyarılması gerekmektedir. Ceza yapan cezasını kendi çekmeli. Pandemi sebebiyle insanlar evden çıkmıyor ve sipariş veriyor. İşlerimiz bu yüzden oldukça yoğun. Bizler bu dönemde elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz ve site sakinlerinden de bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

SİTE SAKİNLERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ
Site sakini Fulya Coşkunol da alınan kararın yanlış olduğunu belirtti. Coşkunol, "Pandemi döneminde kuryelerin iş yükü oldukça arttı. Biz de sürekli yemek siparişi veriyoruz. Ancak kuryeler, motosikletleriyle sitemizin içlerine giremiyorlar. Hem bizim için hem onlar için bu bir aksaklık. Özellikle yağışlı havalarda siparişlerimiz ıslanabiliyor. Bunun yanı sıra kuryeler de ıslanıyor. Umarım site yönetimi bu konuda doğru kararı verir" dedi.
Site sakini Zeynep Hasdemir de "Bir süredir kuryeler, sipariş getirdiklerinde motosikletleriyle içeriye alınmıyorlar. Bu durum hem onlar hem de bizler için sorun oluyor. Yemeklerimiz bu sürede soğurken onlar için de enerji kaybı oluyor. O yüzden bu karardan vazgeçilmesi gerekiyor. İş yoğunlukları da oldukça arttı. Bizlerin de onlara yardımcı olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Hrant Dink cinayetinin şüphelisi Manisa'da yakalandı
 
Melek İpek'in tutukluluğuna itiraz edilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanı Ersoy: Yenilerine hazır olalım
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Biz yeni Göbeklitepelere hazır ...
Düden'in suyu köpürünce ördekleri bağladılar!
Antalya'da Düden Şelalesi'nin döküldüğü yerin 100 metre aşağısındaki kaynak ...
1 ayda aynı aileden 5 kişi koronaya yenildi!
Samsun'da koronavirüs nedeniyle yaklaşık bir ay içinde dayıları Teyfik ...
 
Avukatı anlattı: Rüyamda bile tehdit ediyor!
Antalya'da kendisine işkencede bulunan 12 yıllık eşi Ramazan İpek'i öldüren ...
Sultanahmet ve Suruç faillerinden biri yakalandı!
2016 yılında 10 Alman vatandaşın hayatını kaybettiği Sultanahmet ve 2015 ...
O ilçede iki karayolu Büyükşehir’e devredildi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’in ...
 
RUBATO'nun solisti hakim karşısında
Kız arkadaşı Burcu Y.'yi darp ettiği gerekçesi ile "nitelikli kişiyi hürriyetinden ...
Kemeraltı'nda harıl harıl çalışma!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncelikli projeleri arasında ...
Eren Bülbül’ün anısına operasyon başlatıldı
İçişleri Bakanlığı'nca iç güvenlik operasyonları kapsamında 2021 yılında, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva