HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ocak 2019 Pazartesi - 11:34

İzmir'de 'mis gibi' festival

İzmir'in Karaburun ilçesinde yetişen, görüntüsü kadar kokusu ile de dikkat çeken nergis çiçeğinin büyüsü, Türkiye'nin dört bir yanından katılımcının ilçeye akın etmesini sağladı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen Nergis Festivali'ne, 15 binden fazla kişinin katıldığı belirtildi. Yoğun katılımdan dolayı, araçlar yollarda uzun kuyruklar oluşturdu.

İzmir de  mis gibi  festival

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi'nin Yarımada'nın başlıca ürünleri arasında yer alan nergis çiçeğini dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 5'incisini düzenlediği Karaburun Nergis Festivali, bir kez daha renkli görüntülere sahne oldu. Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi kapsamında, bölge ekonomisinin güçlenmesi ve nergis çiçeğinin tanıtılması için düzenlenen festival, Türkiye'nin dört bir yanından 15 binin üzerinde konuğa ev sahipliği yaptı. Festivalde üreticiler tarafından açılan birbirinden güzel nergis stantları ziyaretçilerin beğenisini toplarken, bölge halkının satışa sunduğu yerel ürünler de büyük ilgi çekti. Festival kapsamında 'En Güzel Nergis Bahçesi' yarışması da düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Ritim Topluluğu, Pop Orkestrası ve Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Gösterisi ise festival için Karaburun'a gelenlere keyifli bir gün yaşattı.

'İLÇEYE GİREMEYENLER OLDU'
Araçları ile Karaburun'a gelen vatandaşlar, yoğun katılımdan dolayı ilçeye giremedi. Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hem ilçenin ekonomisi açısından hem de nergisin tanıtımının sağlanması adına güzel bir festival olduğunu belirtti. Nergis Festivali'ne katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından 15 binin üzerinde katılımcının Karaburun'a geldiğini belirten Çakır, "Çok güzel bir festival oldu. 2.5 kilometre araç kuyruğu oluştu. İlginin yoğunluğundan dolayı, araçlar ilçe merkezine kadar gelemedi" dedi. Amaçlarının nergisi tanıtmak olduğunu ve bunu da başardıklarını söyleyen Ahmet Çakır, "Böylece hem esnafımız kazandı hem de nergis tanıtımı yapıldı. Evde üretilen salça, tarhanaya kadar birçok şey burada tanıtıldı ve satıldı. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu da bizi mutlu etti" diye konuştu.

BİR GÜNLÜK FESTİVAL YETMEDİ
Festivalin bir gün olduğunu ve bu bir günün yetmediğini vurgulayan Çakır, "Sadece bir günlük festival yetmedi. Buraya gelen insaların, yazın da Karaburun'a geleceklerine inanıyorum. Bunun da ilçeye ekonomik girdi sağlayacağını düşünüyorum. Biz festivali geliştirmek istiyoruz. Belki gelecek yıllar, festivali iki güne de çıkarabiliriz" dedi.

Nergis dikim alanlarını genişletmek için üreticilere soğan dağıtılacağını kaydeden Başkan Çakır, böylece gelecek yıl üretim alanlarının artabileceğine değindi. Festival kapsamında düzenlenen, 'En Güzel Nergis Bahçesi' yarışmasında Karaburunlu üreticilerden Halil Zeybek birinci, Önder Öğüt ikinci ve Ahmet Turamanlı da üçüncü oldu. Festival, ödüllerinin verilmesi ile son buldu. (DHA)

 
İzmir'de mucize kurtuluş!
 
İzmir'de Minik Öykü için yaşam kuyruğu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
buyur 21 Ocak 2019 Pazartesi 15:47

Aziz Başkan aleyhine konuşanlar ve yazanlar, bu haber sizlere ve sizin gibilere kapak olsun! Hoş, zaten bu ve benzeri haberlerden, etkinliklerden ötürü düşman kesildiniz başkana!

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in kalbine tarih köşesi
İzmir'in kalbine tarih köşesi
Bornova'da 'Gazeteci Şairler' söyleşisi
Gazeteci, şair Okan Yüksel, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği söyleşi ...
Buca, Tayfun Atay'ı ağırladı
Buca Belediyesi’nin düzenlediği söyleşi dizisinin bu ayki konuğu Sosyal ...
 
Atatürk Yılı’nda söz gençlerin!
Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 100’üncü ...
Gaziemirliler doğa için pedalladı
Gaziemir Belediyesi’nin ‘Doğa için pedalla’ sloganıyla düzenlediği yeni ...
Büyükşehir'den Türkiye'de ilk: İtfaiyecilerin 'akciğeri' olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük yangınlarda görevli itfaiye personelinin ...
 
Güzelbahçe’de yeni yıla merhaba konseri
Güzelbahçe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun “Yeni yıla merhaba" ...
Bornova'nın yeni pazar yeri son düzlükte
Bornova Belediyesi’nin, bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda projelendirdiği ...
Menemen'de ıspanaklı börekler vitrinde!
Menemen Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Elit Fuarcılık Hizmetleri’nin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva