HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 14:50

İzmir’de ‘Millet’ zirvesi: CHP’li Yücel’den teşekkür, İYİ Partili Kırkpınar’dan flaş öneri!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar’a 31 Mart yerel seçimlerinde verilen destek için teşekkür etti. ‘Kente hizmet getirme noktasında bir arada olmalıyız’ mesajı veren Yücel’in sonrasında konuşan Kırkpınar flaş bir öneri sundu. Kırkpınar, “Hem AK Parti’nin hem de CHP ve İYİ Parti’nin il başkanları olarak en az 15 günde bir bir araya gelerek ilin temel problemleriyle ilgili merkezi hükümetten nasıl destek alabiliriz, bunları konuşmalıyız” dedi.

İzmir’de ‘Millet’ zirvesi: CHP’li Yücel’den teşekkür, İYİ Partili Kırkpınar’dan flaş öneri!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i makamında ağırladı. Millet İttifakı’nın ortaklarından olan iki partinin yereldeki temsilcileri 31 Mart yerel seçimlerini masaya yatırdı. İki başkana yöneticileri heyet olarak eşlik ederken CHP’li Yücel, İYİ Partili Kırkpınar’a seçimlerde sunulan destekten dolayı teşekkür etti. 

31 MART YEREL SEÇİMLERİ İÇİN TEŞEKKÜRLER!
Buluşmada ilk olarak CHP’li Yücel söz aldı. Yücel, “Zor bir seçim atlattık. İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinde ve Türkiye genelinde yapmış olduğumuz ittifak ve dayanışma gerçekten amacına ulaştı. Ardından İstanbul seçimlerinin iptaliyle birlikte sonrasında Haziran ayında yine aynı dayanışma ruhunu alana ve sandığa yansıttık. Sonuçlar gerçekten çok mutluluk ve umut verici oldu. İYİ Parti’nin Türk siyasi tarihindeki yeri çok olumlu ve anlamlı. Demokrasinin olmazsa olmazı olan kuvvetler ayrılığı, parlamenter sistem çalışmalarında çok önemli katkısı olduğunu düşünüyoruz. İzmir seçimlerindeki çalışmanızdan katkınızdan emeğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Tire’de genç bir belediye başkanımız var. Biz de çok beğeniyoruz ve takdir ediyoruz. İstanbul seçimlerinde de il başkanı olarak teşkilatınızla birlikte çalıştınız. Ülkemiz için umut olan bir sayfa açıldı. Biz bunu çok önemsiyoruz. İnsanları ayrıştıran siyaset anlayışının Türkiye’ye faydasının olmadığını herkes görmüştür. Sizlerin katkısı çok önemli. Biz CHP olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağız. İzmir’in daha iyi hizmet alması için yapılması gereken ne varsa, sizin görüşleriniz olur, hükümetin de desteğini gerektirecek konularda birlikte hareket etmeliyiz. Böyle yaparsak İzmir’e hizmet getiririz diye düşünüyorum” dedi. 

TEŞEKKÜRÜNÜZ ÇOK SAMİMİ, BİZİ ZİYADESİYLE MUTLU ETTİ
Yücel’in ardından konuşan İYİ Partili Kırkpınar, “Çok teşekkür ediyorum. Çok anlamlı çok samimi duygularınızı bizim il teşkilatımızla paylaşmanız bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Türkiye’de tıkanmış bir demokrasi var. Hukukun ve adaletin tartışılır hatta yok sayıldığı bir süreçte CHP ve İYİ Parti iş birliğiyle tıkanıklığı açmak, Türkiye’nin normalleşmesini yeniden tesis etmek, demokratik hakların kullanımındaki engellerin ortadan kaldırılması yönünde çalışmalarımız oldu. Millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu, milletin de yapılan seçimlerde devlete yeniden güveninin tesis edilmesi için birlikte yapmış olduğumuz mücadele hem anlamlıdır hem de sonuç alınmış görülüyor. Demokrasi oksijene benzer. Yaşadığımız şu yüzyılda demokrasinin olmadığı coğrafyalar vardır. İnsanların huzurlu ve mutlu olmasını sağlayan tek yönetim biçimi demokrasidir. Demokrasinin olmadığı yerde ne siyasi istikrar ne de ekonomik istikrar olur. Ülkenin bugün temel problemi ekonomidir, bir diğeri de toplumsal barışın hızla yarılmalara yol açarak elden avuçtan uçmasıdır” açıklamasında bulundu

25’E 5 YAPTIK, FENA BİR RAKAM DEĞİL!
Kırkpınar, “31 Mart’ta biz 30-0 yaparız demiştim. Bu arkasında durulacak bir iddiaydı. Hem sizin örgütünüze hem de bizim teşkilatımıza inanmıştım. 25’e 5 yaptık. Fena bir rakam değil. İstanbul seçimleriyle ilgili de kuvvetlerin tek elde tutulduğu bir süreçte bir hak gaspı yaşandı. Seçim sonuçları alınmış mazbata verilmiş bir seçimken 6 Mayıs’ta seçimin iptal edilip yenileneceği duyurusuyla karşılaştık. Ben 150-200 bin civarında oy farkı bekliyordum. İstanbul’a gidince fikrim değişti. En güçlü oldukları ilçelerde karşılaştığım tablo sonrasında farkın da 400-500 bine tırmanacağı yönündeydi. Bizim milletimiz mazlum, hak gaspına uğramış insanların yanında yer alır. Bu bir hak gaspıydı. Bizim kimseyle bir düşmanlığımız yok. Biz Türkiye’nin yeniden fabrika ayarlarına dönmesi için gayret ediyoruz. İstanbul seçimi bana göre Türkiye’nin seçimi olmuştur. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı ve cumhurbaşkanı parti milletvekilleriyle toplantı yapıyor. Bizim söylediklerimiz kabul görmezken kendi içlerinde konuşur olmuşlardır. Meclisin işlerliği için taleplerle karşılaşılmıştır. İzmir’in bugün seçilmiş belediye başkanı ve 25 tane de İYİ Parti ile CHP iş birliğiyle seçilmiş başkanı var” dedi. 

AK PARTİ, CHP VE İYİ PARTİ OLARAK 15 GÜNDE BİR BİR ARAYA GELELİM
Kırkpınar ayrıca Buca Metrosu için ayrı bir parantez açarken flaş bir öneride bulundu. Kırkpınar, “Sadece onay bekleyen bir Buca Metro hattımız var. Yerelde bizlerin genelde de merkezi otoritenin bu tip olaylarda daha özverili daha makul bir şekilde bir araya gelmesinden yanayım. Yerel yönetimlerde bir hizmet akışının sağlanması o partiye oy vermiş kitleye gelmeyecek ki, bütün İzmir’e gelecek. Hem AK Parti’nin hem de CHP ve İYİ Parti’nin il başkanları olarak en az 15 günde bir bir araya gelerek ilin temel problemleriyle ilgili merkezi hükümetten nasıl destek alabiliriz, bunları konuşmalıyız. Milletin beklediği trafiğin çözümü gibi temel problemleri var. Eğer uygun görürseniz ben de Kerem Ali Bey’i, arayıp söyleyebilirim. Hizmeti partizan bir tutumla engellemek İzmirliye yakışmaz” ifadeleri kullandı.

 
Menemenspor'dan kaleye takviye
 
Menemen'e derde derman merkez
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sistem revizyonu tartışmaları için açıklama
AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanlığı sisteminde revizyon tartışmalarıyla ...
Cumhur İttifakı’nın Aliağa krizi: Hem AK Parti’den hem MHP’den istifa ettiler!
Aliağa Belediyesi meclis üyeleri Serhat Aras, Eda Kılıç, Ferhat Lek ve ...
MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu: İYİ Parti ve HDP ittifakı tescillenmiştir
 MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "HDP Grup Başkanvekili Fatma ...
 
Dışişleri'nden ABD'nin S-400 açıklamasına yanıt!
ABD Dışişleri'nin S-400 açıklamasına yanıt veren Dışişleri Bakanlığı "ABD ...
CHP'li Kılıç'tan Bakan Pakdemirli'ye 'tarım' yanıtı: İki soruya yanıt verilmedi!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’in ...
İzmir’deki fair play buluşmasında net mesajlar!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, AK Partili mevkidaşı Sürekli’yi ziyaret ettiği ...
 
CHP'li Beko'dan hükümete 'Sosyal Hizmet Uzmanları'na atama çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Sosyal Hizmet Uzmanlarının istihdam ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Binali Bey'i kenarda bırakmayız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski Başbakan ve TBMM Başkanı İzmir ...
Kozak Yaylası'na enstitüye meclisten veto!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, TBMM Genel Kurulu’nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva